Fabia HTP 1.2 51kw

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Biimbo
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Biimbo »

Měl jsem služební FI combi silnější HTP 2005 už face a vykazoval jsem 6,5 a z každého tankování jsem dával 6 litrů do kanystru. S motorem nebyl jediný problém. Najeto 150. Kluci měli hrubě přes 200 a občas nějaká cívka, spojka. I rozvody držely.Kombinovaný provoz a dost po stavbách. Nemělo to klimu a jezdil v tom jeden člověk.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

TDI tech píše:
bombastiq píše:co berlingo 1.9D ??

(noteeth) jedno sem tedka koupil , učarovalo mě to čerpadlo na lanko (rofl)
Lucas (wallbash)
mě jebne tak tam mrdnu boschku seru na to
a až mě jebne víc tak tam jebnu i turbo .....
krásná práce 2004 1.9 TD komurkovej díesel na boschce ;)
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Soused má 1.9D-70 v Expertu r.v. 2006, je to poslední evoluce, kód DW8B, dělal se až do konce roku 2006, plní Euro 3, váha vzduchu a egr se škrtící klapkou, motor má k dnešku 480 000km, měnil jsem navíc řídící vstřik, regulátor počátku vstřiku na čerpadle a seřízoval vůle sacích ventilů, mají vůli jen 0,15mm a pokud je menší tak v zimě se vyvěsí ventily, není komprese a motor nestartuje.
Ale jinak na něj nemám křívého slova, starty 1a, chod 1a, olej 5w40 od výměny k výměně nebere, jsem zvědav čím ho jednou nahradí.
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

je fakt že sem to koupil lehnutý na pravej bok ,
ale jsem opravdu fascinovanej jak jednoduše je to auto dělaný
o tam bejt nemusí to tam není :o
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Dr.Spiegel
Přispěvovatel

Příspěvek od Dr.Spiegel »

burton.b22 píše:co třeba dacia sandero?
To nejde. Tam jde zase o předsudky, když dovezeš objednávku Dačkou...rumunským autem nebo "českým autem". (wallbash)
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
Dr.Spiegel
Přispěvovatel

Nejhorší motor, co jsem kdy měl....dýzl už nikdy nechci, už jen benzín na LPG nebo CNG. Zkušeností už tolik že škoda mluvit. (wallbash)
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Dr.Spiegel píše:
Nejhorší motor, co jsem kdy měl....dýzl už nikdy nechci, už jen benzín na LPG nebo CNG. Zkušeností už tolik že škoda mluvit. (wallbash)
jo, protože jsi měl vylítanou potvoru vyjetou do smrti,navíc ježděnou ne na naftu ale sračky.... podle toho co jsem ti párkrát reagoval na příspěvky, kleklá náprava, navíc se na tom pomstilo určitě několik lidí před tebou...

těch aut k nám jezdí několik a podle mě je to paráda, udělala se tekoucí čerpadla, rozkročený nápravy a je pokoj, pravidelně olej a není problém
chytá to na ránu,žere to prd, nehnije to

počkej až budeš mít nějaký LPG s polským plynovým zařízením, sice fajn že tankuješ za 14 korun ale furt s tím něco je....vím o čem mluvím
opravit to nedokáže ani ten co to montoval, co ušetříš narveš do neustálýho ladění a seřizování ;)
Dr.Spiegel
Přispěvovatel

Ty motory jsem vystřídal během zhruba roku tři. Na prvním se při otočení klíčkem v zapalování rozstřelila vačka na 12 kousků. Na druhém samovolně prasknul držák čerpadla a (nejspíš) potkal se motor (to nevím jistě). Třetí jsem uvařil na dálnici ve stoupání, když mi upadla urezlá spodní hadice a v mžiku vytekla chladící kapalina.

Tomuhle ty říkáš "spolehlivý motor"? Kdybych býval nejezdil na sračky smíchaný s naftou 1:1 tak jsem na tom finančně vykrvácel.
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

To ti nevyvracim,ale za tema olitanyma vraa si stojim,tezko hodnotit auto/motor ktery ma pul mega v kozichu,jezdeny na destovou vodu po polnackach a pak nadavat ze horsi auta/motory nejsou.
Treba jeden krasnej prikalad je kamosuv Partner DW8 kouopenej z Francie pred asi deseti lety se 110tis.km,dneska 430tis.km,jen bezna udrzba,cerpadlo a naprava a takovych aut znam vic
Nelze,opravdu nelze porovnavat s autama po deseti majitelych na kterych se pomstilo deset mechaniku "ja si delam vsechno sam"
Jedina napojovana hadice ti muze zpusobit ono uvareni a totalni skody pac si vetsina techto mysli ze je to Skodylak 120...
tim koncim a preji stastny vyber jineho auta😊
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“