Špatné řazení z jedničky na dvojku-Vw golf Tdi 6-kvalt
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
-
- Aktivista
- MirekX
- Aktivista
nestrašte hned, většina takhle blbě řadících 6q má špatný synchron mezi 1-2 - konstrukční problém (společný synchron) , dvojka za studena při řazení z jedničky škrtne přes zuby. Pokud zbytek řadí dobře, zkusit vyměnit olej - pouze origo. Pokud nepomůže tak buď vyřazovat do neutrálu mezi 1a2 a nebo se s tím smířit a nebo rozdělat a synchron vyměnit...
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

-
- Přispěvovatel
Olej vyměněnej nepatrné zlepšení prej origo co tam má být ale jestli pro něj mechoš byl v autorizáku za to ruku do ohně nedám.slovacek.milos píše:zkus ten olej vyměnit když to blbne ze začátku a pak to de,Milda92 píše:Čau na kolik přinde oprava?Mám stejný problem ale jen prvni přeřazeni z 1 na 2 pak se to dá naučil jsem se stím žít bez hrkání:-D najeto bez zhoršení stavu 80 tkm.
Wv golf IV egeneration ASZ+soft TDIfun 122kw@392nm-Prodáno
O2 rs bwa+soft motorpower 190kw@360nm
-
- Přispěvovatel
Přesně to pomahá vratit se do neutrálu a z něj teprv na dvojku.Zbytek řadí pěkně žít se stím dá.MirekX píše:nestrašte hned, většina takhle blbě řadících 6q má špatný synchron mezi 1-2 - konstrukční problém (společný synchron) , dvojka za studena při řazení z jedničky škrtne přes zuby. Pokud zbytek řadí dobře, zkusit vyměnit olej - pouze origo. Pokud nepomůže tak buď vyřazovat do neutrálu mezi 1a2 a nebo se s tím smířit a nebo rozdělat a synchron vyměnit...
Wv golf IV egeneration ASZ+soft TDIfun 122kw@392nm-Prodáno
-
- Aktivista
viděl jsem škrtat stejný množství pětikvaltů a šestikvaltů. Je to tím jak se s tím jezdí a jak funguje spojka díky tý předloze nebo špatný dvouhmotě. Ta má na řazení taky velký vliv a když má velkou vůli(nemyslím na pružinách ale axiální a radiální) tak tam jde blbě 1 a R. Spousta lidí jezdí dokud jde jakž takž zařadit a když už tam skoro nedostanou jedničku, a už vůbec ne zpátečku a musejí to kvůli tomu i chcípat, tak teprve začínají přemýšlet o opravě. A pak se diví že je po synchronech.Boban píše:nechci tě strašit ale mám ten samej problém na oct. II a výměna oleje nepomohla jen to šlo lehčeji řadit ale problém je pravděpodobně jen už v převodovce. Začneš olejem, hydraulikou, spojkou pak stejně skončíš u převodovky. jsou ty zkurvené 6q pokud bys přišel na něco jiného tak dej prosím vědět, mám ten samej problém.
Zase jsem neviděl 6q hučící natolik aby to obtěžovalo v kabině nebo s roztrženým diferákem. Za to u 5Q jo.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Měl jsem to už 3x v autorizáku kde ze mě udělali debila že je to úplně normální tohle řazení. Já si myslím o tom svoje. Pak jsme to měl u borce co dělá převodovky a ten se koukal jestli na vůli, což prý nemá, takže zase za debila. Proste když mrzne tak nesmím spěchat na jedničku a s řazením na dvojku, někdy si to trochu drbne a někdy vůbec občas i na trojku.
Bylo mi také řečeno že podle kodu převodovky KXV což by měla být vůle na ložisku už fabriky upravená. Nevíte někdo o tom něco ? je pravda že mě to začíná už pěkně sr... a nikomu se do toho nechce a když tak je to na dlouho. Uvažuji že ji pošlu do světa s pořídím něco s 5q
Bylo mi také řečeno že podle kodu převodovky KXV což by měla být vůle na ložisku už fabriky upravená. Nevíte někdo o tom něco ? je pravda že mě to začíná už pěkně sr... a nikomu se do toho nechce a když tak je to na dlouho. Uvažuji že ji pošlu do světa s pořídím něco s 5q
-
- Přispěvovatel
Jestli tam dal origo z autorizáku si částečně můžeš dopočítat podle cen co sem dali chlapiMilda92 píše:Olej vyměněnej nepatrné zlepšení prej origo co tam má být ale jestli pro něj mechoš byl v autorizáku za to ruku do ohně nedám.slovacek.milos píše:zkus ten olej vyměnit když to blbne ze začátku a pak to de,Milda92 píše:Čau na kolik přinde oprava?Mám stejný problem ale jen prvni přeřazeni z 1 na 2 pak se to dá naučil jsem se stím žít bez hrkání:-D najeto bez zhoršení stavu 80 tkm.

-
- Aktivista
[quote="Biimbo"]
viděl jsem škrtat
já taky viděl spoutu věcí a dokázal jsem převodovku i s mým slovem vyšolíchat, správným olejem a správným zacházením přivést k dokonalosti
znám i převodovky kde autorizák olej nezabral / renault peugeot/ tam zabral hydraulický olej, jako dlohodobější průplach a pak olej z autoruzáku
třeba u mí motorky když si kopl šestku a přidal to byl jekot
že tam raději kopl zátky pětku, rad jak to oravit
mraky, dal jsem jen moje M7ADS superturbo prej ani jaso nesplnuje a světe div se 3OO km o převodovce nevím x tisíc ,
motorka předtím servisovaná na vysoké úrovni těch lidí si tam považuju pomohou no problém, prostě tak jak píšu
viděl jsem škrtat
já taky viděl spoutu věcí a dokázal jsem převodovku i s mým slovem vyšolíchat, správným olejem a správným zacházením přivést k dokonalosti
znám i převodovky kde autorizák olej nezabral / renault peugeot/ tam zabral hydraulický olej, jako dlohodobější průplach a pak olej z autoruzáku
třeba u mí motorky když si kopl šestku a přidal to byl jekot

motorka předtím servisovaná na vysoké úrovni těch lidí si tam považuju pomohou no problém, prostě tak jak píšu

- MirekX
- Aktivista
teď se mi dostal do ruky olej Ravenol a ten tu normu od VW G 052171A2 má napsanou že ji splňuje a cena po slevě 450 Kč Dával jsem ji teď no jednoho škrtajícího 6q v sharanu tak uvidíme
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

-
- Aktivista
nemusí to být mrdka, je šance že dal někdo blbý olej a ten obsahoval nevhodné plastifikátory které máš nanesené na synchronech ty nebrzdí a dovolí nesladěným otáčkám zařadit,A6TDI píše:Mě to škrká taky prvních pět studenejch dvojekmrdka..
zkus tam nalít třeba ten nejlenější hydraulický olej oth a pojezdi pak napiš