Znáte někdo www.granex.cz

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

pepe276
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od pepe276 »

jericho-3 píše:Ale to je pořád, lidem nedochází, že pokud je to stejný díl, je bez přirážky, kterou mají obchodníci, protože někdo musí ten díl přivézt do krámu, v tom krámu se musí svítit, topit, někdo v tom krámu musí prodávat, chce pěkný plat, své benefity, chce mít placeno zdravotní a sociální pojištění, atd. Já tohle neřeším,nejsem detektiv a je mi to jedno.
Jasně, Jericho, to beru, že každý chce vydělat, ale 300 % marže velkoobchodu mi přijde dost nekřesťanská a nemorální, podle mne už je to dost lichvářské a jako ve středověku bych za to sekal ruce, nebo lámal v kole. Co si na tom pak může přihodit mechanik, aby ho pak zákazník nepomluvil a neoznačil za zloděje? Proč ti to někdo dokáže prodat za rozumnou cenu a jiný to má šíleně předražené a za cenu kvalitního dílu jinde ti nabídne osvědčenou sr*čkokvalitu Stárlajn (LOL) A přitom jsou ty díly původem ze stejných fabrik, kde všechny velkoobchody nakupují. To je akorát dělání debilů z lidí. Objednávám přes net, ale vyzvedávám osobně, v normálním krámu s autodílama, kde mají eshop bokem a kde se topí a svítí a platí prodavači a přesto všechno mají kvalitní věci za dobrou cenu. Jinak taky nejsem detektiv, nemám na to čas, ale umím počítat, koukám kolem sebe a vidím, jak to kde funguje a kdo se jak chová.

dreizig5: Potvrdil jsi mi, k čemu jsem dospěl a co jsem tu psal :) Ani radši nechci vědět, za kolik to Hart nakupuje ve fabrikách, to by (nejen) mě asi trefilo :D Předpokládám ale, že na tom tak 50-100 % mají. Budiž jim ale přáno, mají rozumné ceny, na rozdíl od jiných.
Naposledy upravil(a) pepe276 dne 12 bře 2016, 09:53, celkem upraveno 2 x.
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

tak ze kterých stranek obednavate díly? nebo které jsou opravdu spolehlivé?
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

dreizig5 píše:tento tyden sem to řešil,spojka,muj nákup v kelly s asi 50% slevou nebo kolik tam mám byla cena nějakých jedenáct tisíc,doporučená koncová cena asi dvacet tisíc,tak volám známému,dělá v http://www.hartphp.com.pl/cz_cz
a ten mě druhej den dovezl uplně ten stejnej LUK za 7400kč,a je jasné že oni na tom taky něco mají.kelly muže jít do prdele,dneska někomu něco namontuješ,na učtuješ,a on ti druhej den volá že ten samej díl našel na netu za pulku,a je to čím dál horší (LOL)
Mas uplne pravdu je to cim dal horsi! Zakaznici hledaju po internete kde je najlepsia cena alebo ja mam bratranca\kamarada tam a tam da mi to za nakup je cim dal castejsi.ked si zeberes ze by si nemel nic na materiale a bral penize len za robotu je to len na take prezivani a vubec sa nemozeme bavit o nejakem rozvoji nakup vybavenia atď. Ked zeberem ze pracujem 12hod. denne a stale nekdo otravuje po tel. tak premyslam ci sa na to nevykaslu a nepujdu robit nekam do fabriky.
Co som si poslednu dobu vsimel tak ked spravis takemuto plačkinovi nosičovi auto tak ti spravi referencie presne u takychto typu ludi pretoze vrana k vrane seda.
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

pepe 276- já nevím co je normální cena. Jdu do prodejny, kam pořád chodím, díly objednám ..tak ten střed , pokud je výběr a vůbec nevím, kolik bude sleva a když jsem třeba upozorněn, že mohu vzít tento díl a tam bude sleva velká, neudělám to..Slevu zjistím až po placení, které dělám až když je auto pryč , a to z důvodů výměny dílů..Takže vlastně nejsem v obraze, není to ani mojí věcí...Ale stane se mi, že se zákazník zeptá, kolik díly asi budou stát, tak to řeknu odhadem, protože to nevím..
Tyhle problémy s cenami hlavně nastanou, když třeba student nebo obyč. dělník je omámen nabízeným vozem a nezjistí si předem, kolik stojí např. spojka apod. Kolikrát je varuji, ale mávnou rukou, což je vizitka mládí, ale pak jsou zděšeni a dávají to na vrub všem okolo...Ale máš pravdu, že patrně některé marše jsou šílené, ale tak to tam nekupovat a bude to..
Ale nemám s tím v tomto směru téměř žádný problém..
Ale je to jak píše Romek, kolikrát si člověk říká, mám tohle zapotřebí? Na druhou stranu překážky se mají překonávat.. :)
nepropadat panice...
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

A v čem je problém? Si naceňte svoji práci odpovídajícím způsobem.
Např. v oboru ICT toto proběhlo někdy před 15-ti lety, marže na HW jsou 3-10%, tudíž na "železe" nemáš v podstatě nic, tak musíš vydělat na práci.
Každý nachytřený internetem... tolik peněz, však jste udělal JENOM to a to... (wallbash) ... a proč jste si to neudělal sám?
O tom, jak to k*rví študáci atd. nemá smysl psát... O reklamacích, kdy student nějaký díl před koncem záruky prožene mikrovlnkou a přijde reklamovat... donedávna dostal nový (s ohledem na rychlý vývoj i lepší) kus s plnou zárukou. Tomu konečně NOZ udělal konec.

Vy máte v oboru alespoň tu výhodu, že na mnoho věcí je potřeba lis, zvedák a další věci, které se běžně neválí po internetu :D
GIV Variant TDi ???kW
MirekG
Sběrač informací

Příspěvek od MirekG »

Zdravím z Granexu,
Narazil jsem na toto téma náhodou brouzdáním po internetu až nyní po 4 letech. :-D Jak vidíte, jsme stále (již devátym rokem) na trhu, to je podle mě už nějaká záruka kvality. Z malé garáže jsme se rozrostli na 8 členný tým s vlastním skladem, prodejnou a rozvozovými auty pro Ostravu a okolí...
Vím že je Vás zde dost z oboru, takže bych Vám rád touto cestou nabídnul i výhodnější, než maloobchodní spolupráci. Kdo u nás zvládne stabilní měsíční odběr v min. hodnotě 20k, tomu nabízíme ještě další zajímavé slevy proti standardnímu ceníku. Jsme moderní, nevyžadujeme žádné trapné “rámcovky”, IČ ani podobné nesmysly jako podmínku k VOC registraci. Hledejte na nás kontakt na našich stránkách.
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

Párkrát jsem tam objednal a zatím nemám co by bylo k výtce. ;)
VW Sharan
1.9 TDI PD
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

MirekG>> Ahoj. Založ si prosím téma v https://dieselpower.cz/forum/viewforum.php?f=22
Jinak za mě granex OK stejně jako vilik.
Člověk se pořád učí.
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

Za mě Granex.cz naprosto v pořádku. Již tam moc nenakupuji,do Ostravy už nejezdím,ale můžu jen doporučit..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Jo já už u nich taky bral hafo věcí. Nevýhoda je že od objednání další dva tři dny čekám než to přijde. Takže beru spíš věci o kterých vím dopředu. Prostě bohužel. Být z Ostravy asi nejezdím nikam jinam.
A ještě jedna věc a to že přestali spolupracovat s Uloženkou. Tam byla doprava i s dobírkou snad za 60 Kč, což taky bylo moc fajn.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

MirekG-blahopřeji k úspěchu v tomto oboru, konkurence je velká a zajetá... :)
nepropadat panice...
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

Tomas6 píše: Nevýhoda je že od objednání další dva tři dny čekám než to přijde.
to je ta stinná stránka internetových nákupů, je to levný ale čekáš :( já třeba našel super prodejnu, objednám přes eshop a druhý den je to na pobočce k vyzvednutí (noteeth) samo i rozesílají ale to je jedno jestli těch pár korun projedu nebo dám za dopravu (hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Jo no. Jak píšu, bydlet v Ostravě tak není jiné volby. Jako minule to osobně celkem jedno, já jsem zaměstnanec, ceny dílů jako takových neřeším. Máme vedení které domlouvá obchodní podmínky. Ale když podepisuju dodáky a vidím ty ceny... Příklad spojka na HTP fabiu. Na granex cca 1900, ten samý díl u jednoho obchodníka ve Zlíně maloobchod 4300,z toho odečte 20% slevu a druhý má maloobchod už za 6000 a slevu 30%. A pořád se jedná o jeden a ten samý díl ve stejné krabici a na tuty ze stejného skladu.
Jako nedělat auta a platit maloobchodní ceny plus práci, tak auto hodím do šrotu a chodím pěšky.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

Tomas6 píše:Jo já už u nich taky bral hafo věcí. Nevýhoda je že od objednání další dva tři dny čekám než to přijde. Takže beru spíš věci o kterých vím dopředu. Prostě bohužel. Být z Ostravy asi nejezdím nikam jinam.
A ještě jedna věc a to že přestali spolupracovat s Uloženkou. Tam byla doprava i s dobírkou snad za 60 Kč, což taky bylo moc fajn.
Já na své vlastní auta beru od pana Grašara (granex) díly beru již několik let a musím říct, že vždy je s nimi domluva opravdu na úrovni, kdykoliv se mi s nima povedlo vyřešit jakýkoliv problém naprosto korektně k mé spokojenosti a navíc vzhledem k tomu že již dlouhodobě beru nd jen a pouze odtud, tak nebyl problém si přímo s p. Grašarem dojednat i poštovné zdarma, což považuji za velice vstřícný krok a tímto si mne de facto i zavázal jako svého zákazníka do budoucna i přes to, že mu tam v globálu určitě nedělám zas tak velké obraty.
Nicméně snažím se zase objednávat ve větším množství, takže třeba filtry po desítkách atp. přecijen by mi zase bylo blbé zneužívat této služby na objednávku jednoho dílu za pár korun :roll:
Zkrátka ceny dlouhodobě super, přístup ještě lepší a služby jakbysmet. Díky, Miro! Vedete to fakt moc dobře ;)
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Tomas6 píše:............
Jako nedělat auta a platit maloobchodní ceny plus práci, tak auto hodím do šrotu a chodím pěšky.
Tome já beru přes švagra co dělá u kamaráda, ale ani moje ceny nejsou takový jako u Granexu.
Před cca 14dny jsem kupoval obě poloosy na svého Golfa od Spidanu a i přes moje slevy, bych u Granexu ušetřil další 2000,- a to jako neregistrovaný zákazník. Takže do budoucna asi jasná volba.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ

Zpět na „Diskuze o autech“