O1 1.9TDi 66kw ALH - NYNÍ NEFUNGUJE TURBO - VYŘEŠENO

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

:D holt lano je lano. A hubou nejde naftu protlačit, musí se přetlačit nějakou pumpou, aby jsi nahradil malé otáčky čerpadla a jeho "neschopnost" samonasátí..Protože když tam dáš filtr nasucho, je tam velký pytel vzduchu a ten čerpadlo často nezvládne přetlačit..Je to obdoba jako u čerpadélka v pračce, pokud není plné vody, nic nenasaje.. :)
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

na tyto případy je dobré mít třeba balonek z francouze nebo klidně i starou ac pumpu ze škodárny, vsadíš mezi filtr a čerpadlo, natlačíš, startneš, napojíš to zpátky do původního stavu a je to
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

ta stará ac a filtříkem nacucnu potichu cokoliv, ten balonek je občas nespolehlivý mám ho v šuplíku a nepoužívám
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Máš recht, už několikrát mě balonek podrazil. Ale koupil jsem kdysi na burze zánovní trkač made in GB, který nandám na baterku a on si trká a trká a nic ho nezastaví...A je mu fuk, zda je to benzin nebo nafta../podobnou kopii měla první Š 1203 vzadu /.. :)
nepropadat panice...
trhna
Přispěvovatel

Příspěvek od trhna »

Chtel bych se zeptat jak se startuje na sprej? :-D
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Oddelas hadici u chcipklapky a prdnes ho do sani
smoto
Sběrač informací

Příspěvek od smoto »

Update: Auto se povedlo roztáhnout a chytlo, vyměnily se rozvody, ale nyní nefunguje turbo. Auto chytá na první otočku startéru, ale při jízdě je to jako by ho někdo držel pod krkem. Je to chipnuté na 85kW a vždycky to prostě koplo a letělo jak střela, ale teď nic, jako by tam to turbo ani nebylo. Navíc před tím problémem s palivákem mi to turbo dost výrazně pískalo, teď ho není slyšet vůbec. Díval jsem se na různé příspěvky, ale nic jsem z toho nevysledoval. Diagnostika nehlásí žádnou chybu. Díky
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Zkontroluj si vsechny podtlakovy hadicky hlavne tu co jde na banku na turbo,hadici u posilovace jestli neni praskla. Nezda se ti ze to hur brzdi jako tvrdsi pedal?
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Jsi si jistý, že "netlačí" turbo ? Já bych to viděl spíš na problém v palivové soustavě. Naloguj skupiny 3,4,11 při plné akceleraci na rovině asi od 1500 do 3500 ot. na čtyřku a dej to sem. Také se podívej zda Ti nejde do čerpadla velké množství bublin.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
smoto
Sběrač informací

Příspěvek od smoto »

Turbo pískalo tím stylem, že mě poznali sousedi když jsem přijížděl domů a teď to ani nehvízdne, i přes to že jsou otáčky třeba 2500rpm. Je pravda, že se toto stalo až po výměně toho paliváku, kdy se soustava zavzdušnila. Chtělo by to nějaký jednoduchý recept na uzdravení, už mám odjíždět na dovolenou..
slovacek.milos
Aktivista

nafoukej si gumy a kup si lano (LOL)
smoto
Sběrač informací

Příspěvek od smoto »

A co si tím pomůžu?
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

S vámi nováčky na fóru je to těžké. Jak chcete, aby vám někdo poradil, když ani neodpovídáte na to, na co se vás zkušenější ptají a neděláte to, co vám radí.
To, že Ti nyní nepíská turbo může být způsobeno tím, že je nedostatečná dodávka paliva do čerpadla a tím i do motoru. Nedostatečnou dodávkou paliva do čerpadla /bubliny nebo dutiny/může také dojít k ovlivnění počátku vstřiku.
S nedostatečným vstřikovaným množstvím paliva nebo malým "předvstřikem" se potom motor chová přesně tak jak popisuješ.
Vyšší otáčky turbodmychadla nejsou závislé jen na vyšších otáčkách motoru ale zejména na zatížení motoru. Pojedeš-li při 2500 ot. s naplno stlačeným plynovým pedálem, tak se bude turbodmychadlo točit podstatně rychleji než když budeš při těchto otáčkách plyn jen "lechtat".
Kdybys však odpovídal na to, nač se Tě ptáme a dělal to, co Ti radíme, tak tady nemusíme zbytečně teoretizovat a ztrácet čas. Pokud to tak nebudeš dělat, tak Ti nikdo radit nebude. Raději svůj čas využije jinak.
Pak se nediv, že si z Tebe dělá Miloš srandu.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
smoto
Sběrač informací

Příspěvek od smoto »

Nemám doma diagnostiku, dělal jsem ji v servisu když jsem dělal rozvody. Auto jsem zkoušel projet normálně na plný plyn, je to fakt jako by tam nešla nafta - palivák Champion týden starý. Na bubliny se podívám, až budu doma. Ale když jsem se díval pod kapotu a motor byl vypnutý, tak byla hadička od filtru do čerpadla plná nafty, žádný vzduch.
slovacek.milos
Aktivista

smoto píše:A co si tím pomůžu?
s lanem se dá auto táhnout nebo si sním můžeš hodit mašli
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“