nabijecka aku CTEK MXS 5.0

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Tomas6
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Tomas6 »

Tak pokud chceš něco opravdu top tak tu ctek chybu asi neuděláš.
Romane když nabijím v práci tak to hlídám.Mám 74ah nastavím 4A za tři hodiny začne jemně bublat. Vypnu a Za dvě hodiny má 12,7V a hustotu 1,28.Když to nabiju jakoukoliv jinou tak bublat nezačne vůbec a nebo po hodně dlouhé době a to jen sem tam bublinka. Hustota tak 1,26.Ale jak jsem psal.Chce to hlídat.
S2 3.6fsi L&K 512 000km
OIII 1.4 TSI 310 000km
O1 4x4 240 000kn
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

ctek je naprosto "stejný číňan" jako ta z Lídlu. Opravdu netuším, co je na tom top? Vyjma marketingu :D
Přestaňte řešit "sofistikované, procesorové.... " kraviny, když 99% života je ten akumulátor nabíjen alternátorem (LOL)
Opravdu si myslíte, že volbou nějaké "extra" nabíječky reálně něco podstatně změníte? To, co páchá start/stop, to už žádná "extra" nabíječka stejně nezachrání...
GIV Variant TDi ???kW
alni
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

s tou regeneráciou: kus od kusu, na jednej to moc nepomohlo -ešte jednu sezónu vydržala,
druhá šuvix baterka ktorá takmer nenatočila ani pár hodín po nabíjaný my odvtedy slúži 3 roky a stále funguje..
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

alni píše:s tou regeneráciou: kus od kusu, na jednej to moc nepomohlo -ešte jednu sezónu vydržala,
druhá šuvix baterka ktorá takmer nenatočila ani pár hodín po nabíjaný my odvtedy slúži 3 roky a stále funguje..

A to jsi dělal tím Cetekem???
Naposledy upravil(a) patrik.kloucek dne 11 led 2017, 19:17, celkem upraveno 1 x.
patrik.kloucek
Aktivista

alni píše:s tou regeneráciou: kus od kusu, na jednej to moc nepomohlo -ešte jednu sezónu vydržala,

ROMIK
Aktivista

Příspěvek od ROMIK »

Mám už dlouho ctek XS 7000 tak bosch C7 a co se tyče kvality nabíjení i regenerace tak jedině ctek.Bosch jsem dokonce jak byla nova reklamoval.
alni
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

patrik.kloucek píše:

ano, 7A-verziou

vždy sa zabudnem spítať ako im to dopadlo- ostatným ktorým som to požičal na regeneráciu, ak niečo zistím tak dopíšem
dream7000
Aktivista

Příspěvek od dream7000 »

CTEK je špička medzi nabíjačkami, sám mám dve MXS 5 test ako aj MXS 25 pre AGM velke baterie.....nič lepšie som doteraz nemal....
patrik.kloucek
Aktivista

tak kluci po velkym vahani jsem objednal ctek 5. Je mi jasny ze lidlovka za 500nabiji taky-to se tak nejak od nabijecky ceka že:-) ale otazka je jak nabiji.A to tu ani nikde jinde nikdo nezkoumal. Hodne rozhodlo to ze snad dokaze regenerovat a castecne odstranit sulfataci ptze to ted je pro me aktualni.
Ale jinak na takove to domaci nabijeni by ta lidlovka fakt asi stacila ,zvlast kdyz doted jsem mel obyc trafo nabijecku.
V kazdym pripade dam vedet jak dopadla regenerace a jestli to bylo co platny:-)
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Na desulfataci mám toto: http://wiki.mypower.cz/desulfator
Koupil sem ho na bazoši za pětikilo.
Jinejm komerčním desulfátorům moc nevěřím(po konzultaci s autorem toho výše).
Kombinuju to s obyč hloupou starou nabíječkou, kde si můžeš rozhodovat o velikosti proudu.
Oct asv 2000, DieselPower
alni
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

dodávam že dneska som zistil že sa mi nenabudí alternátor
pár dní dozadu som si všimol že pri vyšších otáčkách (keď som sa rozbehol po zahriatí motora) sa zrazu rozjasnili svetlá, tak som si povedal že ak dôjdem domov premerám dobíjanie, ale samozrejme som na to zabudol..
včera 3-4štartovania a krátke trasy studeným motorom po dedine a dnes ráno som ledva natočil -pri bežiacom motore tam bolo cca 12V, alt. nabehol až po vytočení motora -ale ešte stále vládal naštartovať, takže na tejto baterke to pomohlo..
Jarda_6
Přispěvovatel

Příspěvek od Jarda_6 »

Pája 19 píše:Na desulfataci mám toto: http://wiki.mypower.cz/desulfator
Koupil sem ho na bazoši za pětikilo.
Jinejm komerčním desulfátorům moc nevěřím(po konzultaci s autorem toho výše).
Kombinuju to s obyč hloupou starou nabíječkou, kde si můžeš rozhodovat o velikosti proudu.
A když do baterky naleješ roztok peroxidu vodíku, poznáš, že to funguje taky.... Samo, baterka musí mít víčka....
Jinak CTek určitě ano, mám 7.0 a spokojenost.
patrik.kloucek
Aktivista

Kluci pozná ctek že připojíte ca baterii? Jakým modem se nabíjí Ca baterie??? Díky moc za info
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

Tak mi to nedalo a cvaknul jsem otevřenou Bosch C3 vs. LIDL. :D
Ten Bosch lidi hodně chválí - já na něj nadávám kudy chodím. Ctek je jiná káva.Obrázek
Jelito
Přispěvovatel

Příspěvek od Jelito »

No a co kdybys rozdělal ten ctek? Myslíš že tam budou úplně jiná střeva z kosmických materiálů? Pochybuju. Je to všechno na jedno brdo. Nabíječka má nabíjet a tudíž má stejné a nebo podobné komponenty. Rozdíl bývá jen ve zpracování a kvalitě komponent, někdy ani to ne, ale to určitě nepoznáš jen tím že otevřeš víko…
Vw caddy 1,9 Tdi 77 kw BLS 06
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“