zvlněné kotouče golf IV tdi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Mno mam tak trochu vyzkouseno i na jinych znackach vozu,ze kotouce jakekoliv i levne Maxgear,Meyle,Kraft...,ale desky vzdycky Brembo a fungovalo to dlouhodobe bez kopani,zvlneni.
Na svoji O1 jsem se k tomu nedostal,drive jsem auto prodal.
Na svoji O1 jsem se k tomu nedostal,drive jsem auto prodal.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Tak vám nevím, předtím jsem problém odstranil (původně vrtané Zimmermanny + Ferodo DSPF), nicméně jsem zároveň udělal všechna uložení ramen (přední i zadní - plné puky) a místo sjetých DSPF dal "nějaké TRW zrovna v akci", tudíž nešlo říci, co opravdu odstranilo problém.
Teď tam mám (téměř) komplet novou nápravu (nápravnici, ramena, řízení, čepy, těhlice, poloosy) a problém nemám, přestože tam jsou klasické origo silentbloky (origo ramena), tudíž to rozhodně jde i bez plných puků
Na 95% si dovolím tvrdit, že to je špatnou kombinací použitého kotouče a směsi desek
Teď tam mám (téměř) komplet novou nápravu (nápravnici, ramena, řízení, čepy, těhlice, poloosy) a problém nemám, přestože tam jsou klasické origo silentbloky (origo ramena), tudíž to rozhodně jde i bez plných puků

Na 95% si dovolím tvrdit, že to je špatnou kombinací použitého kotouče a směsi desek

GIV Variant TDi ???kW
-
- Přispěvovatel
Kúpil som v jeseni komplet kotúče HELLA a dosky PAGID (rumunská odnož helly ) kotúče sú čisté , nehrdzavejú dobre brzdia , nekrútia sa . jedine im možno vytknúť , že viac špinia . Cena za 280/256 na všetky kolá cca 120 eur .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Pro info - zkusil jsi tomu dát opravdu čočku, několikrát, že už ztratily i výkon?
Mě by to zajímalo, protože jsem tak svoje "vyléčil". Začly mi kopat mírně staré, pak přestaly. Začly i nové po výměně, pak taky přestaly.
Mě to vždycky nasere, tak tomu dám na prdel. Buď se zkroutí uplně, nebo se to prostě srovná po nějaké stovce.
Příznaky byly mírné vibrace do volantu při brždění.
Mě by to zajímalo, protože jsem tak svoje "vyléčil". Začly mi kopat mírně staré, pak přestaly. Začly i nové po výměně, pak taky přestaly.
Mě to vždycky nasere, tak tomu dám na prdel. Buď se zkroutí uplně, nebo se to prostě srovná po nějaké stovce.
Příznaky byly mírné vibrace do volantu při brždění.
-
- Aktivista
znám spousty kokt a ostatních kde jsou potrhané zadní silenbloky a nic netřepe, jezdilo ke mě jedno lehké dukáto, tam byla tak šílené vůle v předních ložiskách že ten řidič ani nevěděl dopředu kudy pojede a nic netřepalo, koutouuče nevím možbá původní, ale desky boše,81 píše:Přesně tak, dát plné a je po problémech.
dělal jsem jedno iveko tam taky děsná vůle vpředu, když foukl boční tak letěls do boku půl metru, nic netřepalo, brzdilo ok,
vibrace opraveno
Dobrý večer, tak už je to v pořádku. Řidičova přední strana byl špatný náboj, hodne to házelo, tak se vyměnil náboj a ložisko a teď asi 4 měsíce po opravě ok 

romissek, golf IV 81kw AHF, egr off, chip 140hp, 305Nm, trysky 764 sprint
Mýtus zvlněné/pokroucené brzdové kotouče"
Jak tady čtu o "zvlněných kotoučích" tak jsem nedávno narazil na zajímavý článek o této problematice, který praktické zvlnění kotoučů jednoznačně popírá a vysvětluje příčiny tohoto jevu, kterému se z neznalosti říká zvlnění nebo zkroucení brzdového kotouče. Jsem lajk, ale článek napsal odborník na brzdy, tak bych tomu věřil. Je tam i info o prevenci. Koho to zajímá, ať mrkne na
https://subarufanclub.cz/wiki/_media/te ... _myths.pdf
Docela by mě zajímalo, zda jsou brzdy u nově prodávaných aut již nějak "zajeté", nebo je to starost zákazníka. Motor snad přeci již ve výrobě taky něco málo najel, než se dostal k zákazníkovi, ne?
https://subarufanclub.cz/wiki/_media/te ... _myths.pdf
Docela by mě zajímalo, zda jsou brzdy u nově prodávaných aut již nějak "zajeté", nebo je to starost zákazníka. Motor snad přeci již ve výrobě taky něco málo najel, než se dostal k zákazníkovi, ne?
VW TOURAN 1.9TDI 77kW BXE 2008
ja brzdy nikdy nezajizdim sudlanim, dostanou vzdycky kour az do zahuleni se znich... nikdy se mi nestalo ze by se zkroutili. sam mam octavku I 280mm a tenhle problem neznam. mam tam ferodo kotouce uz asi 4. rok a absolutne v pohode a to nejednou pekne svitily 

Octavia TDi PD 4x4
Golf II 1,6TD 59KW SB
Golf II 1,6TD 59KW SB
-
- Přispěvovatel
V dobe kdyz jsem jeste mel O1 81kw , tak se mi tez zkroutily kotouce , a vsak jsem dal na rady zde na foru a 2 mechaniku ze Skodovky a predni kotouce a desticky jsem si koupil nove v autorizaku origo . Cena byla skoro dvojnasobna oproti znackovým kotoucum na internetu . Ale mechanik mi jeste namazal mechanizmus trmenu , obrousil s flexkou s drateným kotoucem dosedaci plocu na nabojich a nasadil tyto origo kotouce a origo desky. V klidu jsem je zajel a za celou jejich zivotnost (cca 90tis km) jsem zadne krouceni nezazil , a to jsem zadni silentbloky mel origo mekke a na loziskach taky pred smrti byla nejaka vule .
Nakonec me to ve výsledku vyslo financne daleko lepe nez jine lidi, kterým se zkroutily jedny kotouce , tak si koupili dalsi , nekteri dokonce jeste dalsi a stejne se krouceni nezbavili.
Tot moje zkusenost , nikomu nic nechci vnucovat , ale muj nazor je, kotouce prodavane jako aftermarket stoji za hovno a za tim si stojim . Znam i jine lidi kteri presli na origo kotuce a meli klid, a i kdyz meli treba zadni kotouce sezrane na srac rzi, stejne se predni kotouce nekroutily.
Nakonec me to ve výsledku vyslo financne daleko lepe nez jine lidi, kterým se zkroutily jedny kotouce , tak si koupili dalsi , nekteri dokonce jeste dalsi a stejne se krouceni nezbavili.
Tot moje zkusenost , nikomu nic nechci vnucovat , ale muj nazor je, kotouce prodavane jako aftermarket stoji za hovno a za tim si stojim . Znam i jine lidi kteri presli na origo kotuce a meli klid, a i kdyz meli treba zadni kotouce sezrane na srac rzi, stejne se predni kotouce nekroutily.
O1 ASZ 96kw serie