Zimní gumy dotaz
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
Pridám moje osobné skúsenosti:
Michelin Alpin5 – zatiaľ TOP, tiché, na snehu aj vode bez problémov (Mitsubishi Lancer)
Pirelli Winter Snowcontrol – takisto super (Renault Megane)
GoodYear ultragrip – na snehu dobré ale trochu hlučné (Golf)
To sú asi jediné zimné gumy ktoré ma nesklamali, Firestone, Bridgestone nič moc, Matador, Barum na bežné jazdenie v pohode ale tiež to nie je top.
Zaujímavé že napr. Dayton čo je myslím kópia Bridgestone na Octavii v pohode (tiché, aj na snehu sa ako-tak dalo ísť) ale ten istý dezén no väčší rozmer na Alfe 159 úplný prepadák (hlučné, na snehu 0 bodov). Nexen Winguard tiež nič moc, na snehu bieda ale aspoň nehučali (ale zas letné nexeny zatiaľ super, akurát z nich rýchlo ubúda)
Michelin Alpin5 – zatiaľ TOP, tiché, na snehu aj vode bez problémov (Mitsubishi Lancer)
Pirelli Winter Snowcontrol – takisto super (Renault Megane)
GoodYear ultragrip – na snehu dobré ale trochu hlučné (Golf)
To sú asi jediné zimné gumy ktoré ma nesklamali, Firestone, Bridgestone nič moc, Matador, Barum na bežné jazdenie v pohode ale tiež to nie je top.
Zaujímavé že napr. Dayton čo je myslím kópia Bridgestone na Octavii v pohode (tiché, aj na snehu sa ako-tak dalo ísť) ale ten istý dezén no väčší rozmer na Alfe 159 úplný prepadák (hlučné, na snehu 0 bodov). Nexen Winguard tiež nič moc, na snehu bieda ale aspoň nehučali (ale zas letné nexeny zatiaľ super, akurát z nich rýchlo ubúda)
Kdyz do mesta, tak je to asi celkem jedno, to vyhovi v podstate cokoliv 
Jinak super zimni guma byla Conti TS850 s hodne paradni zivotnosti, nova TS860 by mela byt dle Continentalu ohledne zivotnosti stejna, nicmene osobni zkusenost nemam. TS850P je ale treba ve srovnani s TS850 co se tyce zivotnosti mnohem horsi.
Michelin Crossclimate+ je na snih prekvapive celkem v pohode, ale oproti zimnim ma nova o dost min vzorku (je to v podstate letni pneu), takze zivotnost je pak ve srovnani s Conti TS850 v podstate stejna. Kdyz tyto, urcite bych doporucil koupit Crossclimate+, ta predchozi verze bez + se opotrebovava o dost vic a jizdni vlastnosti jsou v zasade stejne...

Jinak super zimni guma byla Conti TS850 s hodne paradni zivotnosti, nova TS860 by mela byt dle Continentalu ohledne zivotnosti stejna, nicmene osobni zkusenost nemam. TS850P je ale treba ve srovnani s TS850 co se tyce zivotnosti mnohem horsi.
Michelin Crossclimate+ je na snih prekvapive celkem v pohode, ale oproti zimnim ma nova o dost min vzorku (je to v podstate letni pneu), takze zivotnost je pak ve srovnani s Conti TS850 v podstate stejna. Kdyz tyto, urcite bych doporucil koupit Crossclimate+, ta predchozi verze bez + se opotrebovava o dost vic a jizdni vlastnosti jsou v zasade stejne...
-
- Aktivista
TS850 byly super, ale TS860 nejsou o nic horšíMaster píše:Jinak super zimni guma byla Conti TS850 s hodne paradni zivotnosti, nova TS860 by mela byt dle Continentalu ohledne zivotnosti stejna, nicmene osobni zkusenost nemam. TS850P je ale treba ve srovnani s TS850 co se tyce zivotnosti mnohem horsi.

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
-
- Aktivista
moje chyba, měl jsem na mysli TS830, díky za upozornění
TS860 jsem kupoval teď, tak uvidím, kolik vydrží
zatím spokojenost, na suchu i na mokru dobrý, vyvážit potřebovaly minimálně (jedno kolo vůbec, jedno 10g závaží a dvě 20g).

TS860 jsem kupoval teď, tak uvidím, kolik vydrží

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
-
- Aktivista