1,9 TDI PD 110KW ARL motor - leon 1M _ nestartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
auto za 10 rokov startovalo uplne na supu nebol dovod ho repasovat ale kedze zacali tieto problemy tak som si povedal ze starter by sa patrilo zrepasovat - je kompletne da sa povedat vymeneny stalo to 75euro co nemozem povazovat za polozkufavo píše:Zmiňuješ repas startéru, já mám na budíkách přes 300 000 km a auto bylo stopro stočený, tak by mě zajimalo zda může někdo doporučit kde ten startér nechat zrepásnout ?
Auto mi teda chytá pěkně, ale ten startér by to už určitě chtělo udělat.

co je horsie ze sa viac menej potvrdzuju vsetky tu spomenute zavady a bude treba robit hlavu
auto rano ide nastartovat iba cez sprej chyti a potom uz viac menej funguje cely den
horsie je ze zase nefunguju smerovky ani stierace ani klimatronic
- zaujimave ale bolo ze dnes po prvom nastartovani vsetko fungovalo az kym som nevypol motor a nenastartoval znova uz nic neslo

zase patrat ktory kontakt alebo kablik bude preruseny

vidim to asi tak ze sa budem po tomto servise s auto lucit a asi ho nahradim niecim novsim
uz som tu nasiel na fore niekde odkaz na tuto firmu:
http://www.engitec.cz/opravy-ulozeni-vstrikovacu-pd/
mozem sa spolahnut na tuto firmu asi by som to tam poslal cena je viac menej priazniva a dal by som vyvlozkovat ulozenia aj komplet celu hlavu urobit
dakujem
ahoj pozeram ze si z ke, skúsil by som sa opýtať tu https://auto.bazos.sk/inzerat/97093312/ ... TD-ASZ.php
Firmu Engitec mohu doporučit, dělali mi dvakrát motor 1.4 do feldy, plus nějaké úpravy na přání.
Do Golfa mi dělali kompletní repas hlavy, který zmiňuješ a práce vypadala dobře.
Sice jsem si musel jednu šachtu lépe odjehlit, ale stávají se i horší věci.
Motor s opravenou hlavou a vačkou jsem asi před hodinou poprvé nastartoval, takže ukáže čas jak to bude fungovat.
Ten odkaz na inzerát, vypadá to jako hlava z Engitecu.
Do Golfa mi dělali kompletní repas hlavy, který zmiňuješ a práce vypadala dobře.
Sice jsem si musel jednu šachtu lépe odjehlit, ale stávají se i horší věci.
Motor s opravenou hlavou a vačkou jsem asi před hodinou poprvé nastartoval, takže ukáže čas jak to bude fungovat.
Ten odkaz na inzerát, vypadá to jako hlava z Engitecu.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
vyzera to dobre ved to je zrepasovane otazkou je ta zaruka a ci ta hlava bude fakt v 100%stanomx píše:ahoj pozeram ze si z ke, skúsil by som sa opýtať tu https://auto.bazos.sk/inzerat/97093312/ ... TD-ASZ.php
este taka laicka otazka hlava je rovnaka pre priecne (mk4 o1 leon 1m) alebo pozdlzne (passat, superb) ulozeny motor

aspon napisem ako to vlastne cele dopadlo
hlavu som samozrejme kupil z inzeratu na ktoru ste ma odkazali kedze to bolo v meste kde byvam cim som chcel ziskat cas
no ale dohodnut sa s predavajucim bolo ale dost zdlhave na odpoved som cakal tyzden
hlavu samozrejme nemal pripravenu ze do 4 dni bude co aj bola pravda
nasledne sa to dohodlo ale ked som mu napisal ze cestujem mimo sam sa ponukol ze hlavu odvezie do servisu priamo kedze som ju nevedel prevziat osobne
tak som to dohodol v servise odovzdal peniaze mechanikovy odoslal instrukcie predavajucemu aj adresu otvaracie hodiny stacilo prist a zaklopat na dvere.
este som ho upozornil ze budem mimo telefonického spojenia v podstate 2-3dni z coho bolo nakoniec 4
nasledne som zistil ze on sa ob den emailom pytal este na telefonicky kontakt do servisu
co by zistil z dveri servisu keby pred ne prisiel ...
samotny servis to natiahlo o tyzden
nakoniec to znamenalo to ze hlava nieje ani namontovana momentalne kedze za tyzden bol servis full
ale aj na dobre sa to obratilo, auto parkovalo 2 tyzdne pred servisom v miernom kopci predkom hore isli ho zatlacit do dielne ale vyskusali auto nastartovat a voala auto NASTARTOVALO bez zavahania - je to mozne ak by padala nafta???
v servise im to nedalo a urobili znova diagnostiku krok po kroku a podarilo sa vycitat chybu s imobilizerom ktora sa ale nenachadzala v pamati zavad ani neblikala kontrolka
imobilizer som daj odpojit vymenilo sa relatko smeroviek teraz uz funguju
auto ide a startuje ako nove
hlavu mam zatial pripravenu vymenu si naplanujem na neskor ked by som sa chystal niekam a nebudem potrebovat auto
otazka ci je to potreba kedze auto by som v blizskej buducnosti chcel predat

hlavu som samozrejme kupil z inzeratu na ktoru ste ma odkazali kedze to bolo v meste kde byvam cim som chcel ziskat cas
no ale dohodnut sa s predavajucim bolo ale dost zdlhave na odpoved som cakal tyzden
hlavu samozrejme nemal pripravenu ze do 4 dni bude co aj bola pravda
nasledne sa to dohodlo ale ked som mu napisal ze cestujem mimo sam sa ponukol ze hlavu odvezie do servisu priamo kedze som ju nevedel prevziat osobne
tak som to dohodol v servise odovzdal peniaze mechanikovy odoslal instrukcie predavajucemu aj adresu otvaracie hodiny stacilo prist a zaklopat na dvere.
este som ho upozornil ze budem mimo telefonického spojenia v podstate 2-3dni z coho bolo nakoniec 4
nasledne som zistil ze on sa ob den emailom pytal este na telefonicky kontakt do servisu

samotny servis to natiahlo o tyzden
nakoniec to znamenalo to ze hlava nieje ani namontovana momentalne kedze za tyzden bol servis full
ale aj na dobre sa to obratilo, auto parkovalo 2 tyzdne pred servisom v miernom kopci predkom hore isli ho zatlacit do dielne ale vyskusali auto nastartovat a voala auto NASTARTOVALO bez zavahania - je to mozne ak by padala nafta???
v servise im to nedalo a urobili znova diagnostiku krok po kroku a podarilo sa vycitat chybu s imobilizerom ktora sa ale nenachadzala v pamati zavad ani neblikala kontrolka
imobilizer som daj odpojit vymenilo sa relatko smeroviek teraz uz funguju
auto ide a startuje ako nove

hlavu mam zatial pripravenu vymenu si naplanujem na neskor ked by som sa chystal niekam a nebudem potrebovat auto
otazka ci je to potreba kedze auto by som v blizskej buducnosti chcel predat
Tak momentálne to testujem auto vyzerá ze vsetko funguje ako ma auto štartuje hneď ci stojím dole kopcom alebo horekopcom
Cize sa asi vyvracia padajúca nafta 🤣 škoda ze som hlavu už kúpil ale tak dobuducna som pripravený na rýchlu vymenu
Veľmi záhadný prejav to malo v mojom prípade...co je veľká škoda ťahalo sa to 2mesiace cca
V pamäti zavad sa imobilizer objavil v ten deň čo auto malo ísť na zdvihák
Ak by sa to zobrazilo hneď tak to riešime ako prvé a ja by som ušetril 😉
Cize sa asi vyvracia padajúca nafta 🤣 škoda ze som hlavu už kúpil ale tak dobuducna som pripravený na rýchlu vymenu
Veľmi záhadný prejav to malo v mojom prípade...co je veľká škoda ťahalo sa to 2mesiace cca
V pamäti zavad sa imobilizer objavil v ten deň čo auto malo ísť na zdvihák
Ak by sa to zobrazilo hneď tak to riešime ako prvé a ja by som ušetril 😉

ahojte tak po nejakych 2 tyzdnoch a 350km som dnes rano opat nenastartoval na prvy krat musel som pouzit start sprej nasledne ked som auto vypol a znova startol uz bezproblemov
priznaky totozne ako v predoslych pripadoch auto startlo ale vzapati zdochlo potom uz len starter toci otackomer ukaze 250ot/min a nic sa nedeje
pocas 2 tyzdnov auto fungovalo uplne normalne startovalo za akychkolvek podmienok teplo / dazd / zima ci parkovalo v kopci alebo dole kopcom
posledne sme odpojili imobilizer kedze sa ukazala chyba v pamati zavad
idem dnes vecer do servisu nech urobime diagnostiku ci sa tam nieco neukaze ale vela si od toho neslubujem za posledne 2 mesiace sa na diagnostike ukazala chyba imo iba raz a nic ine ziadne cidlo snimac proste nic
novu zrepasovanu a vyvlozkovanu hlavu mam pripravenu ale nechcem ju montovat kym neviem ze to bude tym uz som si povedal ze stacilo pokusov bolo dost (relatka, vlozka spinacky, baterka, starter, cerpadlo v nadrzi, cidlo teploty vody + vela ineho este minuly rok 1000 euro v aute ktore nestartuje a zatial nik nevie preco

este ma napada cidlo vacky / kluky alebo este cidlo teploty paliva ? - neviem co by stym mohlo mat spolocne
_ toto este budu relativne lacne zalezitosti coho sa ale obavam viac :
prasknuta kluka? moze sposobovat podobne problemy (poskodena prevodovka moze sposobit ze auto nestartuje?)
ak diagnostika zese nic neukaze naco sa zamerat

dakujem za pomoc
Kdysi jsem řešil problémy se starty taky, ale mě to vždy chytlo, jen to dýl trvalo.
Tenkrát jsem vyměnil čidlo vačky, který psala jednotka, palivový filtr a starty se zlepšily, ale občas to ještě zablblo aby se nakonec ukázalo, že problém byl v ukostření motoru.
Netvrdím že je to tvůj případ, ale píši jen co jsem tenkrát měnil já a mám klid.
Tenkrát jsem vyměnil čidlo vačky, který psala jednotka, palivový filtr a starty se zlepšily, ale občas to ještě zablblo aby se nakonec ukázalo, že problém byl v ukostření motoru.
Netvrdím že je to tvůj případ, ale píši jen co jsem tenkrát měnil já a mám klid.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
nastriekam trosku hadicu zalozim s5 zavriem kapotu a idem startnut auto startne trosku vybehnu otacky na 1300-1500 a uz bezi normalne
uz som to skusal aj po nejakej minute vypnut a auto uz nasledne nastartujem uplne ako za nova

teraz som bol cez obed skusit auto startlo na prvy krat nechapem...
no problem u mna je ten ze diagnostika neukazuje ziadnu chybu !!!
a v servise uz su velmi opatrny z toho dovodu ze som zatial zaplatil v sucte uz nie malu ciastku a zavada pretrvava
- na to ukostrenie motora sa mozem zamerat a co mame hladat ak smiem vediet nejake indicie?
(popravde mi vcera 2x po sebe po nastartovani chvilu svietila kontrolka baterky - chvilu rozumiet startnem kontrolka svieti zapnem svetla, dam pas a kym sa vobec pohnem s autom kontrolka zhasne cca 30s, za jazdy sa mi zatial nerozsvietila nikdy)
ono momentalne som v stadiu ze to moze byt vsetko
(prasnuta kluka - asi najfatalnejsia zavada = najdrahsia - nova hlava mi bude zbytocna kedze mi bude treba druhy motor

a nic typu ze to bude nejaky kabel alebo nejake cidlo v hodnote do 100euro
otazka je ako najst tu zavadu a identifikovat ju spravne

uz ma napadlo aj to ze ked to najblizssie nestartne tak to odtiahnut do autorizaku aby nasli zavadu nasledne sa rozhodnut podla ceny

Ukostření je u Golfu v místě spoje převodovky s motorem, tuším pod jedním ze šroubů, snad to má Leon stejně.
Já měl ten spoj volný a od dotažení auto chytá jak za mlada. Teda občas se nechá chvilku přemlouvat, ale většinou chytá hned.
Já měl ten spoj volný a od dotažení auto chytá jak za mlada. Teda občas se nechá chvilku přemlouvat, ale většinou chytá hned.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ