Prasečiny

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

favo
blázen
Odpovědi: 0

Příspěvek od favo »

Jericho, ale co se divíš že chce někdo 30000,- , koukal jsi dnes na ceny elektřiny, vody, nájmů a nebo ceny v obchodech ? Vždyť ty se každý cca 3 měsice mění směrem nahoru už několik let.
Navíc po zdanění ti z těch 30 000,- moc nezbyde.
Za 25 000,- hrubého ti nikdo kvalitní práci dělat nebude, vždyť i v Lídlu mají vyšší nástupní plat a to pracují jen 35 hodin týdně. Skladníci mají i vyšší mzdy a nepotřebují žádné vzdělání.
Nehledě na to že dnes mladým stačí ze sebe několikrát týdně udělat idiota na youtube a ještě jim zato platí víc než ty nebo já si vyděláme manuální prací.
Moje zkušenost je ale s klempíři taková, že i když dostanou co chtějí, tak koukaj kde by tu práci ojebali. To samé lakárníci, tedy alespoň tady u nás.
Každej komu jsem ze svého zaplatil aby mi na Golfu něco opravil to jen zkurvil nebo ojebal.
Sranda je že i když jsem jen amatér a mám to jen jako hoby ve volných chvílích, tak vše co jsem na svém předešlém autě vyvařil, nebo nalakoval, vypadalo jako nový i po deseti letech kdy šla felda do šrotu a šla tam jen proto, že jsem na ní neměl čas a neměl jsem odvahu jí tady někomu dát dokončit, protože jsem chtěl aby to auto bylo udělané poctivě a to jsem věděl na 100%, že v mém okolí nikdo nedokáže a já zase nemám zázemí abych mohl vyvařit pořádně podlahy a výztuhy, proto jsem to raději vzdal a nechal vše zničit.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Dost často slyším od lidí jiného ražení a zaměstnání, jak to řemeslníci ojebali. Samozřejmě je to možné, ono v kanceláři se většina ojebání schová, máme to dnes a denně na talíři, jak pracuje armáda kancelářských krys. Bohužel je to i tím, že si nemůžeš moc vybírat, je malá konkurence, velká firma je drahá , aby utáhla velké náklady, které musí za zaměstnance platit, takže byla vždy výhoda, použít živnostníka..Bohužel ti mizí, je dnes problém jej sehnat, já opravoval svou střechu s živnostníkem , kterému je 68 a mě 66, lezli jsme /hlavně on/ jako opice po střeše. Ten kdo měl servis, ví, kolik práce musí udělat mechán, aby mohl dostat 30 000 kč a vyplatil se. A kluk po vyučení, který umí /až na vyjímky/ velký hovno? Musíš jej neustále hlídat, pustit jej k motoru je téměř vyloučeno. A víš často proč? Problém je v tom, že je to nebaví, vše je jen mrdka, sráč , jsou velmi sebejistí ale nechápu proč. Často jsou to rozmazlení frackové, což z nich dělají "moderní rodiče".. Co bych zato dal, abych mohl kdysi dělat s nějakým machrem, a ne se zkrachovalým lampasákem jako v učení.. Postupně na to lidé budou vzpomínat, kdy každý druhý něco uměl a dnes je většina manuálně neschopná, takže to dopadne tak, že až dojdou ukrajinci atd. tak se budou shánět arabáši apod. a budou se tady stavět minarety a líný čehůn bude píčovat..Dnes musí každá dojička z ZD cpát svého kluka do školy, aby z něho byl PÁN a nemusel makat. A samozřejně na nějaký obor, který je k prdu..Je nedostatek stavebních inženýrů a všech úctyhodných machrů S TITULEM ,protože je tam ODPOVĚDNOST..Ale stovky tisíc slintalů s pravidelným platem od státu se pořád množí...Brzy se ukáže, že si zbylí řemeslníci budou říkat o ceny, že i nějaký doktůrek bude čumět..Samozřejmě všem, kteří takový nejsou se omlouvám, není nad to sehnat slušného řemeslníka, který to umí a není zloděj. Mladým za můj názor se také omlouvám, nejsem blb, který odsuzuje mladou generaci pomocí kolektivní viny..Ale je mi z toho smutno , protože to je jen začátek průseru, který s sebou nese blahobyt a nadměrná péče.. :(
nepropadat panice...
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Jericho srandujes ?30tis so mechanik aspoň tu zarobí behom chvíle vidím po koľko sa nakupujú diely a aké ceny sa účtujú za prácu ,iné je keď vlastnis servis a máš zamestnaných 10ludi keď máš lakovnu ,geometriu a pár zdvihakov ale zase viac urobíš ,ale mechanik ktorý robí sám na seba alebo sú dvaja majú u nás luxusný život,min týždeň som sa zrovna rozprával s jedným má servis a robia tam traja ide teraz stavať nový servis že porobi ešte do 50tky a ide na dochod že jebe na to že ma zarobené a že stačí keď mu za ten servis budú platiť ti dvaja 500eur mesačne tak mi nehovor že sa to neoplatí a to robí teraz v prenájme za 14rokov čo ho má zarobil na veľmi predčasný dôchodok a ešte aj na nový servis o kvalite servisu ale nehovorím sám by som tam auto nedal ale vidíš roboty majú na milú prdel .
BMW 330 ix
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tak proč neseženeš mechanika, když jak říkáš , můžeš mu dát klidně 40000kč? Proč mnoho servisů končí, lidé mi volají ať jim poradím, nějakého šikovného, který je neokrade.. Samozřejmě pokud je člověk ve svém, má k tomu ještě nějaký prodej , tak to funguje, bohužel praxe je kolikrát jiná..Já zažil dost poměrně úspěšných, bohužel často to byla levá, popřípadě velké dluhy a nebo to skončilo nabídkou pronájmu zdviže ..Ona i ta úroveň autorizáků je často tristní, a mne mrzí, že výborní machři všeobecně utíkají od oboru, machr na moto kliky přešel do Temelína, druhý navíječ motorů šel do velína na teplárně apod.. Ti jsou nenahraditelní, já když něco potřebuji složitějšího udělat , tak jedu za 70 letým dětkem, který umí vše. Mlaďoši bezvadně ovládají NC a pod. mašiny, bohužel klasickou práci na soustruhu apod. už moc ne..Kámoš potřeboval opravit něco na převodovce soustruhu, kdysi bylo expertů na to dost, tak objel ty známé a ten byl mrtev, ten taky, tomuhle bylo 82 a byl nemocný, nikoho nesehnal..Možná to někomu přijde k smíchu, ale v životě ti nějaký expert na PC nebo polyglot, který umí 5 řečí je prd platný , když ti teče do baráku nebo máš ucpaný záchod..Což je základ života..
nepropadat panice...
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

Krásně sis odpověděl, volají ti z ostatních servisů šéfové a manažeři, kteří rukama dělat neumí a v tom je zakopanej problém.
Borec sežene peníze, zaměstná mechaniky, ale časem to jde do prdele, protože mechanik vidí práci a manažer jen peníze. A když mechoš vidí jak maká a druhej si vozí prdel v audině a dře zákazníky z kůže a dře i toho mechoša, tak se nediv, že buď odejde mimo automotive a nebo jde na lepší či soukromo.

A šéf co dělá ve firmě sám sobě šéfa a zároveň je to mechanik co tomu rozumí, tak jen odmítá zakázky a zákazníky si vybírá podle aut a na dveře dílny si klidně napíše, že Fiaty, Alfa Romea, Lančie a další francouský a italský mrdky neservisuje. Protože mu to za ty nervy nestojí.
Nissan GT-R 3,8 V6 2015, Toyota 2.0 D4D 2010, Lamborgini Gallardo 5.0 V10 2006, VW Crafter 2.5 TDI 2008, MAN 6x2 26.414 2000
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Alebo to nevie :D lebo vymeniť brzdy dokáže každý blb síce aj to niekdy dojebu ale ak príde niečo zložitejšie s motorom tak už cumia pod kapotu ako jelito.Je málo odborníkov čo sa neboja pustiť do hocicoho,poznám veľa servisov čo ani s diagnostikou nevedia robiť a živia sa len na bežnom servise výmena bŕzd,oleja a podobne čo si trošku zručný človek urobí sám .
BMW 330 ix
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ty s tím máš nějaké zkušenosti, nebo dokonce jsi byl manager? Spíš si jen levičáček, který nemůže unést, že někdo se má lépe než on. A nebuď smutný, jsou vás davy, proto taky jsme od války takový žebráci..Buď rád, že jsi zalezlý v kanclu a pod deštníkem, protože netušíš, že většinou servis si založili bývalí mechání, kteří začínali sami a postupně to rozjeli..Samozřejmě je to i jinak. Až budeš někdy dělat sám na sebe a za svoje, třeba ti to dojde. Čehůnům zdar.. :)
nepropadat panice...
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

rudy5 píše:Alebo to nevie :D lebo vymeniť brzdy dokáže každý blb síce aj to niekdy dojebu ale ak príde niečo zložitejšie s motorom tak už cumia pod kapotu ako jelito.Je málo odborníkov čo sa neboja pustiť do hocicoho,poznám veľa servisov čo ani s diagnostikou nevedia robiť a živia sa len na bežnom servise výmena bŕzd,oleja a podobne čo si trošku zručný človek urobí sám .
S diagnostikou nevie robiť 98% fachmanov. Čítať a mazať dtc nie je diagnostika. Viď. meniči.

Čo sa týka servisov, platieb a ich chodu, zamestnancov... Nech sa radšej vyjadrujú majitelia a ľudia čo makajú ofiko, lebo máte veľmi skreslené predstavy mimo realitu. Česť výnimkám.
Naposledy upravil(a) JozefC dne 29 srp 2020, 19:26, celkem upraveno 1 x.
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

jericho-3 píše:Ty s tím máš nějaké zkušenosti, nebo dokonce jsi byl manager? Spíš si jen levičáček, který nemůže unést, že někdo se má lépe než on. A nebuď smutný, jsou vás davy, proto taky jsme od války takový žebráci..Buď rád, že jsi zalezlý v kanclu a pod deštníkem, protože netušíš, že většinou servis si založili bývalí mechání, kteří začínali sami a postupně to rozjeli..Samozřejmě je to i jinak. Až budeš někdy dělat sám na sebe a za svoje, třeba ti to dojde. Čehůnům zdar.. :)
To malo byť mne ?
BMW 330 ix
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Brácho robí v servise kde majiteľ ani nevie pomaly čo je motor sú dvaja spoločníci ani jeden není z fachu ,na servis si brali úver 20mil korún CZ je to v Čechách ,robi tam asi 5 mechanikov a nejaký lakyrnik ,malú svoju lakovnu geometriu a myslím že 4 zdviháky ,v servise je čisto že môžeš zo zeme jesť brat povedal aby boli na nule musia zarobiť 500tis korún mesačne aby bolo na výplaty a energie každý mesiac čosi dokuouju nejaké prípravky atď .

Na druhej strane mám kamarátov čo majú jeden dva zdviháky robia sami na seba a samo že oni nepotrebujú zarobiť hory doly aby prežili majú vlastnú garáž a robia sami na seba a bez starosti ale robia len to čo vedia nelakuju, nerobia geometriu diagnostika jedna biedna s ktoroi nevedia robiť ,pripravky robené na kolene a tak čo vedia urobia

.
BMW 330 ix
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

rudy5 píše:
jericho-3 píše:Ty s tím máš nějaké zkušenosti, nebo dokonce jsi byl manager? Spíš si jen levičáček, který nemůže unést, že někdo se má lépe než on. A nebuď smutný, jsou vás davy, proto taky jsme od války takový žebráci..Buď rád, že jsi zalezlý v kanclu a pod deštníkem, protože netušíš, že většinou servis si založili bývalí mechání, kteří začínali sami a postupně to rozjeli..Samozřejmě je to i jinak. Až budeš někdy dělat sám na sebe a za svoje, třeba ti to dojde. Čehůnům zdar.. :)
To malo byť mne ?
No dovol? To bych si nedovolil, není proč. Máš v tomhle pravdu, není to černobílé, ale ten druhý případ je častější. Když máš dobrého kolegu , tak je vše snadnější, pomáháte si, protože sám kolikrát musíš mít v zubech sílu, abys nahradil třetí ruku. Já jich pár vyzkoušel a jeden byl to pravé...Dnes je samozřejmě největší otrava opravovat ty plné palby, automatická klima, přístrojovky dolů, řešit neustálé píčoviny pro vocasy, protože se bez nich neobejdou. Nezávidím dnes mechánům, na druhou stranu čumí na obrazovku, kde jim popisují který šroub povolit, utáhnout, který přípravek použít , veškeré informace jsou na internetu , takže moderní mechán musí být napůl ajťák ..Taková "opička", ale vše musí platit, aby byl neustále v obraze , co zase vědátoři pro ty líné zákazníky vymysleli ..Uf, jsem velmi rád, že to mám za sebou.. :D
nepropadat panice...
HonzaXM
Přispěvovatel

Příspěvek od HonzaXM »

Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

Je problém sehnat spolehlivého mechanika jako zaměstnance,aby nechlastal,nekradl a chodil do práce..Taky pořád scháníme.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Spolehlivý,nekradnouci,nechlastajici Mechanik má svou kůlničku a nepůjde dělat někam na někoho.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

HonzaXM píše:Nový díl Tatry 603 https://www.youtube.com/watch?v=CJPAyLhiAdM
Za celý život jsem tohle neviděl. Na tom autě není nic dobrého, je to k pláči a po poplakání toho chlapa vzít, zmlátit, pochcat, poblít, odebrat mu koncesi , živnostenský list a nechat ho vše zaplatit. tohle už ani nejde opravit,,Kdybych neslyšel češtinu, nevěřil bych tomu, Češi, ať byli jakýkoliv, byli většinově šikovní, a zkurvit takové auto může jen primitiv a mrdka...Jdu si dát frťana.. :(
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“