HonzaXM píše:Zákazník si před dvěma roky koupil na takový vlek Toyotu Land Cruiser 3,0 D, rok asi 2010, najeto kolem 400 tis.. Udělal jsem mu rozvody, oleje, zadní brzdy a od té doby o autě nevíme. Prostě jen tahá a tahá, bez jakékoli závady. Jen je horší synchron na trojce, ale to zatím neřeší. Předtím zkusil kdeco, ale nic mu nevydrželo. Sice si připlatil, ale teď se jen směje, jak se peníze vrací. Jako dalšího tahouna má Multivana T5 2,5 TDI a kdyby v něm neměl tolik nasypáno, asi by ho vzteky zapálil.
Jak to ta Toyota dělá je až záhadou, samozřejmě bez turba je o veelkou starost postaráno, ale u ní dle majitelů funguje pořád i ta nadstavba- v překladu plná palba..
Tahle je s turbem, ale existuje i verze bez turba, což je v tomhle ročníku velká rarita. Zrovna nedávno jsem to zahlédl na bazoši. Asi je určena spíš pro Afriku a individuální objednávky. Celkově je to bytelný držák. A teď kolega z práce bude prodávat Nissan Pathfinder s půl milionem, se kterým byl také spokojený. Ale auto nikdy nic netahalo, nemá ani závěs, tak není ani unavené. Jen věčně bojoval s ohnilými lemy, spodek ošetřoval pravidelně. Sem tam čepy, stabilizátor a brzdy, takže spotřební věci. Obě auta mají tlačítko, které zvýší volnoběh, což je dobré v zimě, než se oškrábou okna.
Nissan som osobne mal a aby si s ním najazdil pol mega zadarmo to není tam do servisu idú prachy a hlavne to auto netreba na diaľnici týrať. Sú dve verzie 126 a 128kw a je medzi nimi dosť rozdiel v spoľahlivosti motora, bratranec ho mal 126 kW a ten ho na diaľnici zadrel, kĺby, copy ložiská ako na páse dokonca mal takú istú aj v robote ako firmenu spojka tak nevydržala ani 70tis km.
Ona je taky ta životnost v tom, kdo takový stroj řídí, jsou pomatenci, kteří obdobného Jeepa honí jako magoři, nedochází jim, že to není auto určené na dálnice. Nemůžou jej rvát pořád na plný plyn a samozřejmě je i rozdíl zda je to jejich. Znám dost borců, kteří se plouží se svým TDI jen aby ušetřili litr nafty, ale sednou do firemního nebo půjčeného Jeepa a servali by z něho kůži..Když vozívali auta dovozci právě s Jeepy- Mitsubushi Pajero, Nissan Patrol apod. tak to bylo na běžícím páse....
váha píše:Tak a kolik na ty krasavce stoji nahradni dily?
Touareg
Až to bude potřeba tak rozvody se vším nutným a rozumným když už bude motor venku 50 000-70000
No brzdy jak na každý větší auto
Měchy vydrží mrdu
Ventilky cca litr kus
Kompresor 10
Turbo beru repase u olega 12-15
Klapky v saní 6 komplet
Až přijdou vstriky fuuuuu no ...... 50-70
Zatím nic moc nechtěl no a doufám že chtít nebude jelikož pak je na pováženou co opravovat a co už vrakovat.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Toaureg vstřiky v kelly 25 tis exchange Bosch. Turbo jako na všechno ostatní, rozvody 30-40, polovina aut je na pérech, náprava se dá za 15 komplet. Pohon 4x4 nezmar, převodovka Aisin při pravidelným oleji taky. Pokud si většinu udělá člověk sám, je na tom servisně jako ten kdo jezdí s běžným autem do servisu (když vidím co lidi do aut nacpou) Nebo jako s Fabií do autorizaku.
Touareg me je jasnej ten znám, ale spis me zajima ten hnisan a toyota...Touareg aisin prevodovka nesmrtelna dokud se neposere1 pak to je smrr pro majitele protoze repas ala proplach technicakem je 50 na 50
Na toyote sa seru vstreky a čerpadlo zadná náprava ma vzduch inak je to v pohode výkon motora ale oprati turku slabší za zvázanie by bol 4.0 benzín ale je ich málo
rudy5 píše:Na toyote sa seru vstreky a čerpadlo zadná náprava ma vzduch inak je to v pohode výkon motora ale oprati turku slabší za zvázanie by bol 4.0 benzín ale je ich málo
hezký ale pořád jste nikdo neřekl ceny jako třeba u toho touarega...
Bimbo: na cenách uspořil dost. Jenže Kelly exchange všiml si někdo rozdílu před a po?? Jelikož bývávali v kelly nejlevnější bral jsem je do své Q7 a třikrát jsem je reklamoval. Horší starty,vysoká spotřeba ( a to ji moc neřeším) kouřilo to jak avie ..... DPF za 14 plnej. Dost podobně je na tom eBay vstriky ( těch jsem par dával lidem co si je dovezli sami)
Rozvody 30-40 když budeš dělat jen ty rozvody.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Třeba rozvody na tu Toyotu Land Cruiser Prado stály v top kvalitě asi 2400 Kč (dělají se perfektně a rychle, jen je třeba si dát něco pod nohy, je vysoká ), brzdy levnější než na kdejaký osobák, podvozek měla klasický bez vzduchu. Prostě bomba auto, jen si člověk připlatí při koupi. Kdybych něco podobného užil, asi bych vybral buď tohle, nebo nějakou americkou káru.
Podle mě od tý doby co je to LKQ tak nemám strach že by to šlo z Číny přes Turecko do Německa. Zjišťoval jsem nákupni cenu u Bosche když jsem dělal v dílech na náklaďáky a asi by to tak odpovídalo tý prodejní ceně 3700 bez dph kus. A přes známýho v DE kde v jednom Bosch servisu nechávají dělat opravy od nich z firmy tak cena ba jejich slevu bez daně je dokonce o něco nižší. Ten ebay jsou repasy z tureckých komponentů, protože Bosch je pro servis nenabízí. A pokud ta krabička má neporušenou pečeť s kódem, aby v ní nebyly vstřiky z ebaye který tam zaměnil nějaký zaměstnanec co to potřeboval do svýho, tak bych se toho nebál.