Výdrž spojek SACHS, moje to vzdala po 46000 km
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Výdrž spojek SACHS, moje to vzdala po 46000 km :-(
Taky jsem ho už dlouho neviděl , tak netuším.
Leon ST FR CUNA 135 kW DSG 237 000 km FR = Furt Rozbitý
E39 530d M57D30 384 000 km
Ex Bora Variant ASZ 513 000 km
https://imgur.com/FesKPdz

Spojky v druhovýrobě stojí obecně za prd ale pokud bude lamela mít správnou tloušťku, dal bych nový přítlačák. Že setrváky vydrží kulový se ví, ale už jsem dělal víc spojek který po pár letech klouzaly a lamele nebylo nic. A co si pamatuji dycky to byl sachs. A asi dvakrát to byl set na ATD s přeobloženou lamelou. Tři roky a konec. Nyní když se objedná set na ATD, přítlačák už je čistokrevná China. Jen krabice je Sachs. U Luku jsem zase měl problém při montáži že se natahovali šrouby přítlačáku.
Ale i po tomhle všem někteří tady tvrdí že třeba INA v originále je stejná jako INA v aftermarketu.
Ale i po tomhle všem někteří tady tvrdí že třeba INA v originále je stejná jako INA v aftermarketu.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
mam bxe octu a dvojhmota ide do kyticiek ani nie po 60k. A JE TO SACHS .
dvojhmota sa samostante už zohnat neda nakolko je to výbehový typ podla čísla..
najhorsie je ze je to uz po záruke
dvojhmota sa samostante už zohnat neda nakolko je to výbehový typ podla čísla..
najhorsie je ze je to uz po záruke
Octavia 2 1.9 BXE
S dílama je to v háji no , dnes jsem volal do Renováku, popsal jim problém. Samozřejmě prej za ně, když měnit spojku tak novou SACHS s lamelou HDS od nich. LUK nedoporučují ( špatné zkušenosti , to stejné VALEO ) divil se , že mám špatnou zkušenost se SACHS. Prostě dnes už je to jen o štěstí. Každopádně půjdu taktikou vymontovat tuhle spojku , rozložit a podívat se jestli jsou styčné plochy spálené a pak se uvidí dál. Jestli má přítlak slabé pružiny na pohled stejně nepoznám. A pokud budu chtít kupovat nový přítlak tak stejně musím opět SACHS z druhovýroby aby to na sebe pasovalo se setrvákem. Každopádně jsem doma našel ještě původní originální lamelu VW ( Sachs ) tak tu pošlu přeobložit na HDS57, stojí to 700,- bez DPH + pošta, tak to se vyplatí.
Leon ST FR CUNA 135 kW DSG 237 000 km FR = Furt Rozbitý

Přesně,slušně řečeno v háji, ale co máš do prdele zákazníkovi vykládat když někteří to nalítají za rok, že je zase spojka hin, s reklamací tě ti dnešní překupníci stejně vypoklonkují,tak nevím jak to jako dělat, po roce to taky někomu platit nehodlám a přebírat zodpovědnost za takovéto výrobky to je vážně super...
Jenom pro zajímavost, palivový filtr na Transit Custom, kdysi jsem ho měnil a dával originál - tou dobou ještě nebylo pro aftermarket uvolněno, nyní po letech výměna tak jsem koukal na Mann nebo Mahle, taky výroba made in UK jako originál Ford, vespod na filtru ty samé patentové vzory typu OPBH, NDR, NHKG apod. říkám si fajn koupil jsem Mahle. No jdu to měnit, horní plastová část filtru co se na 3 packy se zarážkou natočí do kyblíku je vůči papíru nějak nakřivo a taková zdrclá, packy zprasené, filtr teda použít nešel prostě zmetek, rychle jsem sehna Al-CO filter a pásnul 1a, samozřejmě někdo namítne že kvalita papíru bude horší, ale nedalo se nic dělat v ten moment + původní byl už přicpaný.
Další věc brzdový třmen na Forda, originál Fomoco je Bosch, tak jsem vzal továrně repasovaný Bosch protože mi to přišlo jako rozumná volba. No už po zaplnění brzdovou kapalinou byl takový tužší na točení kotoučem, ale to pravé přišlo po zatažení ruční brzdy, kotouč se točil se značným odporem, takže také nepoužitelné.

Další věc brzdový třmen na Forda, originál Fomoco je Bosch, tak jsem vzal továrně repasovaný Bosch protože mi to přišlo jako rozumná volba. No už po zaplnění brzdovou kapalinou byl takový tužší na točení kotoučem, ale to pravé přišlo po zatažení ruční brzdy, kotouč se točil se značným odporem, takže také nepoužitelné.

Mám na spojce 403tis. km. před 20tis. jsem jí měl rozebranou nechal jsem přeobložit lamelu a jede se dál. Jen je trošku tužší. Vše origo LUK z roku 1995 včetně dvouhmoty.
Mahle něco vyrábí? Mě přijde všechno přebal.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
V lednu jsem montoval komplet sadu sachs (made in slovakia) na ford galaxy a ani ne po dvou měsících teče hydraulické ložisko. A reklamovat nejde pouze ložisko, musí se reklamovat celá sada 

GIV AHF 176ps..380nm..TDIfun...
VB,S764,11mm,IC140,ATD LuK no HDS
Nemožné je pouze slovo
VB,S764,11mm,IC140,ATD LuK no HDS
Nemožné je pouze slovo
Já jednou montoval tento Sachs na S-Maxe, je to jakejsi prapodivnej samostavitelnej mechanismus, jak jsem to postupně utahoval tak najednou frrrrrrrrrrr, cosi v tom zalupalo a jak jsem to dotáhnul, packy přítlačáku nakřivo,zkoušel jsem to snad 100x i pod lisem stlačit a znovu zaaretovat, ani hovno, tak reklamace, ale uznána ( mlparts )
Pridavam sa Full sada SAchs z 2hmat zotrvakaom touran 2010..začina to vzdavat pri 5000tis km od montaže na studena ranni start cinka od zotrvaka dost hlasito pri vymačknuti spojky okaj a pri zahriati motora tiež okaj....čo už brat ??????
BMW E36 316 limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo