Fabia 1 combi - problém s ruční brzdou - vyřešeno
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Fabia 1 combi - problém s ruční brzdou
Už mám doma bubny.....příští týden na to vlítnu....jednoznačně si myslím, že je problém v tom samostavu
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
otas resit brzdu matkou na lanovodu neni vzdy to prave orechove
Nečetl jsem to celé ale je to klasickej problém no...
Při ceně bubnu 500 za novej nemá absolutně cenu někoho otravovat někoho s nějakým stáčením takže nový bubny,pakny,lanka musí samozřejmě chodit,povolit pod opěrkou stavěcí šroub, samostav pokud nechodí jak má,můžeš dát novej a nebo prostě si nastavit diru pro kolový šroub naproti tomu klínku,šlápnout na brzdu,špici a klínek stáhnout dolů že s kolem jde sotva otočit,povolit pedál,klepnout kladivem po bubnu a pokus se otáčí nechat tak,popř opatrně klínek o milimetr vrátit
Pak už jen doladit na ruční pod opěrkou a je to,musí to brzdit jak čert...
Při ceně bubnu 500 za novej nemá absolutně cenu někoho otravovat někoho s nějakým stáčením takže nový bubny,pakny,lanka musí samozřejmě chodit,povolit pod opěrkou stavěcí šroub, samostav pokud nechodí jak má,můžeš dát novej a nebo prostě si nastavit diru pro kolový šroub naproti tomu klínku,šlápnout na brzdu,špici a klínek stáhnout dolů že s kolem jde sotva otočit,povolit pedál,klepnout kladivem po bubnu a pokus se otáčí nechat tak,popř opatrně klínek o milimetr vrátit
Pak už jen doladit na ruční pod opěrkou a je to,musí to brzdit jak čert...
V pátek to takhle udělám Romane....to samé píše Tomáš.... takže snad se mi to povede
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
-
- Aktivista
kdyz uz to tak probirame,
cim si do toho bubnu svitite??? ja mel ledku, nebo z feldy zarovecku z pistrojovky, ze jsem ji postrcil druhou dirou a rozl, momentlne nemam nic, vse sem promrdal 

Normálně tužkovou baterečkou, jasně,klasická lampa je k ničemu protože buben vrhá stín 

Tak kluci.....udelal jsem to přesně jak jste psali.... dělali jsme to ve dvou... takže i s naslapanim a posouváním klínku.... skvěle se to povedlo nastavit, skvěle brzdí ručka a i klasická brzda má lepší ostřejší nástup.... jenže se mi začlo hřát levé zadní kolo.... pravé super...jako led a na ručku chodí parádně.... levé taky na ručku chodí parádně, jenže po delší jízdě horké jak svině.....co teď dál dělat? Ještě jsem si všimnul, že ten bazmek na utahování je pořád jakoby do křiva....viz foto...to má tak být
- martinsidlo
- Aktivista
No a přibrzduje levé kolo ? Jestli ano,něco nechodí , lano ruční,prasátko nebo špatně vymezená vůle. Jednoduché.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
-
- Aktivista
trochu to povol desitkou, neboo milimetr samostav nahoru
O to mi právě jde....co raději povolit.....matici na lanovodu, nebo na lz kole pohnout se samostavem?
-
- Aktivista
proc to resis povol lanovod to ti cas ani praci nezabere
Povolil jsem a kolo už není vařící, ale pořád je dost teplé, takže bych musel ještě.....jenže zase se mi prodlužuje krok ručky....se bojím, abych nebyl tam, kde jsem byl...to pak to celé nemělo význam 

-
- Aktivista
ted budes nuset zvednout o kosek samstav
-
- Přispěvovatel
Já mám takovou zkušenost, že jakékoliv brzdy z druhovýroby stojí za prt. Originál pakny mají totiž ty zoubky co má klínek samostavu taky.
Ty zoubky tak asi nejsou úplně potřebám, ale to tahání klínku je nanic. Stejně se brzdy trochu ojedou a klínek už zůstane v poloze vyšší, už ho nikdo nepotáhne a ručka zas nebrzdí. Většinou je problém že bývá vymačkaná rozpěrka, což na páce ruční brzdy dělá dva tři zuby a páčka na pakně trochu potáhlá a další potáhnutí už je za úhlem a kolo nebrzdí.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km