Octavia 1 vhodnost oleje pro PD

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Octavia 1 vhodnost oleje pro PD

Příspěvek od slovacek.milos »

to aditivum na hydra jsem nikdy nedával ale dobré zkušenosti stím má petr žižka z místřína vyhlášený elektroborec, odhalil jakoukoliv záhadu, praxe skoro 40 let a fakt nemluví do větru, víc to k tomu neřeknu
Jarda S. píše: 04 zář 2024, 14:33 miloši neraď pí**viny 15W40 do PD je poprava toho motoru (wallbash) (wallbash) (wallbash)
poprava toho motoru je tak 5W30 řekne ti to každý motorář, je tam tenký mazací film a dře vačku, mám tu romstra 620,000 km PD 77kW, motor pravidelně M7ADS IV superturbo, před pár lety výroba skončila tak leju olej z kelly, na motor se zatím nemáklo, měnil se jen starter a normál servis filtry, auto stojéí ve strážnici část staré město, ;) majitel petr vajčner, tak o popravě bych nemluvil, kdybys jardo věděl o nějakém popraveném motoru na superturbo dej fotku ;)
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Nespochybňujem účinok niektorých aditív - sám dlhé roky nejaké používam len upozorňujem - VČAS.
Ak už je opotrebnenie "na hranici" - platí odpoveď od Jarda S. » 03. zář 2024 10:27

A meniť olej mimo určenej viskozity prípadne normy - NIE.
No ako som písal - každého rozhodnutie - a výsledok :)
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
slovacek.milos
Aktivista

tatko Tom píše: 04 zář 2024, 15:30A meniť olej mimo určenej viskozity prípadne normy - NIE.
No ako som písal - každého rozhodnutie - a výsledok :)
kdybys tu žil před deseti patnácti lety tak se to tu řešilo, olej podle normy a vačka vydřená a píšu ti superturbo 15W40 motor 620.000 a 1A startuje na drb, ted už dávám z kelly olej co předepisujou pro PD, dřív byla tuším jen norma a ted je přímo napsáno PD

přísady mám velmi dobré zkušenosti utěsnovač servořízení, vif, a zkusil jsem do TD chrysler zabranuje loužičkám pod motorem a zabralo to zastavil sem a třeba 9 kapek na různých místech ten motor přetěsnit tak mně jebne a mám pokoj
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

V chladiacej mi vynikajúco pomohol JLM Radiator Stop Leak.
Do olejov, palív pre zvýšenie životnosti atd používam "to svoje". Overené mnohokrát.
Iste je niekoľko dobrých až výborných iných aditív no ja som sa v minulosti dvakrát nechal nachytať na niečo, čo nefungovalo.
Tak tretí krát nenechám. Názvy nedám, sorry. Na niektorých fórach ma obvinili, že si robím reklamu. Na polemiky s ... nemám náladu.
slovacek.milos
Aktivista

tatko Tom píše: 04 zář 2024, 21:04 V chladiacej mi vynikajúco pomohol JLM Radiator Stop Leak.
do chladiču toho funguje víc, já ted budu v pátek dávat aditivum do serva na A6, mám jedno sdi tak začalo kapat servo při 100.000 km když si dojížděl tak kapka co metr a ložička, dal sem přísadu na utěsnění a dolil obyčejnou hydrauliku OTH, asi za měsíc jsem sehnal druhé servořízení a :o to původní už neteklo ted je na tacháku asi 250,000 km, motohodiny nevím
codek99
Přispěvovatel

Příspěvek od codek99 »

Aditívum, ktoré "opraví" vymačkané alebo vydraté nie len hydroštely?
Taky jsem k tomu skeptický ale lidi psali jak na ten výplach oleje tak na přechod z 5W30 na 5W40 že jim motor dost ztichnul, někomu přestali klepat hydroštely a podobně, četl jsem takových diskuzí a recenzí že do toho jdu. Ono to ty hydroštely asi neopraví ale udělá to třeba takový film že se budou míň dotýkat co já vím. Zítra dělám průplach a 5W30 na 40 tak kdyžtak pak nahodím fotku mrtvého motoru :D
Octavia 1 1.9TDI 96kw
slovacek.milos
Aktivista

Aditívum, ktoré "opraví" vymačkané alebo vydraté nie len hydroštely?
tak ono stačí kolikrát projet myčkou a auto si nechat vyčistit a hydroštely přestanou klepat a motor táhne jak zamlada, už ti namlátili do hlavy jakýsi kovid 19 A ted ukrajinu, to je pořád něco,

na oleje to je složité, pakárna, výrobce podkladových olejů pro evropu je jeden a všichni míchají ten nejlepší, ten největší blb řekne plná syntetika a si doma, nemá cenu dál pokračovat, všechno je z ropy a žádná plná syntetika pro auta :lol2: téměř neexistuje
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Preplach (niečím funkčným, overeným ak motor karbónuje, moje nie) - áno.
Aditívum (nie hociaké), ktoré stíši nie len hydroštely - áno.
Iný, než predpísaný olej len v prípade, ak človek presne vie, "čo to urobí". Spravidla časom viac škody, než osohu.
slovacek.milos
Aktivista

tatko Tom píše: 07 zář 2024, 06:12 Preplach (niečím funkčným, overeným ak motor karbónuje, moje nie) - áno.
žádný preplach nefunguje, pokud motorvý olej neplní svoji funkci a karbon se ukládá nic ho hned nerozpustí, ;)

příklad HTP pokud budeš měnit olej podle indikátoru na přístrojovce bude motor zadrbaný že nevytáhneš ani hydroštel, pokud budeš měnit 7500 km bude čistý jak sklo
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

V HTP sme menili po 7-8000, predpísaný.
Pri 90000 moja pani (samozrejme ži nie jej vinou) podpálila ventily. To nie je motor, to je šmejd.
slovacek.milos
Aktivista

výfukový ventil u HTP je jiná kapitola, hlavně v zimě nesmíš dupat na plyn ventil se prudce ohřívá a praská, tou prasklinou ho pak upálíš, já měl třeba 12V a tahali za tím vozík s oknama, najeli asi 350,000 a motor 1A dodržovali určitá pravidla pak bourali a do šrotu

já tento týden 6V popraskaný výfukový na prvním válci, hlavu jsem snížil šmirglem 60 o O,5 na skle, těsnění 0.6, vačku jsem hodil trošku dopředu a jede to jak raketa (LOL)
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Já sem za to proplachovat trubky pivní :D Tady se to koukám rozjelo tak sem taky něco máznu. Na PD sem najezdil 400tkm a dál pokračuje u jednoho mladíka. Na motoru se dělalo "jen" vymačkaný uložení a pokud by soudruzi inžinýři přemejšleli lidsky, nedělalo by se ani to. Olej sem měnil třikrát až čtyřikrát za rok, respektive po 10tkm. Vždy sem lil 5w40 a palivo bez biosrágory. Záslepky byly naštětí OK takže i mazání OK. Paliváč a vzduchovej měněn po 20tkm. Žádný PD nejde ztišit už z principu. Jasně, pokud jsou chycený hydra a vačka, tak je to slyšet a žádný aditivum to neopraví, nebejvám sprostej, ale kdo tohle povídá, mele píčoviny. Stejně jako ten co zahlásí že udělal změnu a natankoval naftu bez biosrágory a s cetanem okolo 60 a hned po odjezdu z pumpy poznal rozdíl. Fyziku prostě neojebete. Viděl sem x rozdělanejch PD a někdy fakt pecka. "Ideál" pro PD je jezdit s biosrágorou, mít vylítaný zádlepky, olej měnit po 30tkm a hudlat to všude na pětku. To hudlání je samozřejmě blaho pro všechny motory a ušetří se na palivu. Ta úspora sice zdaleka nepokreje huntování motorů, ale tohle drtivý většině lidí nedochází :lol2: Aditivum leju jen do sebe a motory sem měl vždy v cajku ;)
Člověk se pořád učí.
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Šuldo,ty jsi mi promluvil z duše,plně s tebou souhlasim,já ASV a 760 tis. a ASZ 390 tis.Stačí používat rozum.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
slovacek.milos
Aktivista

šulda píše: 07 zář 2024, 12:39 Tady se to koukám rozjelo tak sem taky něco máznu
šuldo já jsem jen rád že tu povolíš rozjeté debaty a netaháš sem politiku jako je ted ukrajina, mám všude možně bany na deset let opel klub, bmw, pežot, škoda, atd

co se týče biosraček tak to sračky nejsou jedná se o metylester řepkového oleje a ten čistí a rozpoští, navíc ten kdo jezdí na naftu je pomatenec, protože ruda co vymyslel diesel motor tak ho spustil na burájkový olej , kdyžtak mě oprav,

co se týče pd jedná se o nesmrtelný motor, pokud na něj někdo šáhne a neumí seřídit polohu vstřiků je motor nenávratně v hajzlu, šachty vačky, + řídké oleje a dolévání místo výměny

já mám ted vozový park htp kolem komína a voyager TD, kdyby bylo PD tak klidně nebránil bych se, ted jsem měl A6 VP 44 hezké v plné palbě za desítku ale nemám pro něj využití tak jsem ho prodal
codek99
Přispěvovatel

Příspěvek od codek99 »

Tak včera průplach BG 109 (1400otáček na 30 minut) nový olej po průplachu byl stejně hned po prvním natočení černý tak jako vždy.
Pak přechod z 5w30 507.00 na 5W40 505.01 . Klepání se celkem ztišilo, nezmizelo úplně ale už není slyšet skoro vůbec. Celkový projev motoru (mimo klepání) je taky jiný, ne lepší ne horší ale zní to trošku jinak. Takže tak.
Záslepky byly naštětí OK takže i mazání OK
co jsou prosím ty záslepky a jak souvisí s mazáním? Děkuji za vysvětlení.
Octavia 1 1.9TDI 96kw
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“