Cvakání motoru BLS + Bubnuje do filrboxu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Re: Cvakání motoru BLS + Bubnuje do filrboxu
Díky za další tipy.
Auto mám odstavené a už jsem se k němu nedostal.tohle je jen jako náhradní.jakmile bude čas tak se na to kouknu .objednal jsem i sadu na měření tlaku oleje tak zkontrolují i to.
Zatím diky
Auto mám odstavené a už jsem se k němu nedostal.tohle je jen jako náhradní.jakmile bude čas tak se na to kouknu .objednal jsem i sadu na měření tlaku oleje tak zkontrolují i to.
Zatím diky
-
- Přispěvovatel
Tohle nechápu jak je to myšleno.slovacek.milos píše: ↑24 lis 2024, 12:58slyšíš v sání nebo pokud dáš stetoskop na sání až k hlavě a cvaká nic jiného neznám než že se potkává sací ventil s pístem, pokud dáš nové a je vše natěsno nezapomínej že bordel na pístu a ventilu roste, zkus hadičku jehlu do sání a prohnat vodu teplým motorem 10 litrů i víc, pokud cvakání zmizne nebo se polepší mám pravdu
vody nesmí jít moc aby motor nedusila
"zkus hadičku jehlu do sání a prohnat vodu teplým motorem 10 litrů i víc, pokud cvakání zmizne nebo se polepší mám pravdu
"
-
- Aktivista
píchneš jehlu do sání, hadičkou ponořenou to vody pustíš vodu do sání, pokud jsi viděl nějaké fotky tak voda umí vyčistit spalovací prostor že nechápeš, jak z výroby když vyjedeš, když je vody moc tak se motor dusí, to de upravit třeba polohou kanystru origo škrtidlem nebo drátem do V a kleštěma
to je jedna možnost,
cvakání může způspobit i vstřik, začne cvakat a časem mlátit jak kladivem že máš strach nechat motor nastartovaný, pokud svaká nebo mlátí vstřik tak u pd stetoskop na uši ventildekl dole start a přiložit postupně na vstřikovače, klepec je slyšet,
stetoskopem de i přikládat na sání na hlavu na výfuk a rambajz lépe lokalizovat, prostě se do toho motoru zaposlouchat, tiká i benzínový vstřik, tiká i kabel VN, dobrá diagnostika za pár korun tuším i na temu jsem ho zahlídl
to je jedna možnost,
cvakání může způspobit i vstřik, začne cvakat a časem mlátit jak kladivem že máš strach nechat motor nastartovaný, pokud svaká nebo mlátí vstřik tak u pd stetoskop na uši ventildekl dole start a přiložit postupně na vstřikovače, klepec je slyšet,
stetoskopem de i přikládat na sání na hlavu na výfuk a rambajz lépe lokalizovat, prostě se do toho motoru zaposlouchat, tiká i benzínový vstřik, tiká i kabel VN, dobrá diagnostika za pár korun tuším i na temu jsem ho zahlídl
-
- Přispěvovatel
Super,teď už to chápu.slovacek.milos píše: ↑28 lis 2024, 13:35 píchneš jehlu do sání, hadičkou ponořenou to vody pustíš vodu do sání, pokud jsi viděl nějaké fotky tak voda umí vyčistit spalovací prostor že nechápeš, jak z výroby když vyjedeš, když je vody moc tak se motor dusí, to de upravit třeba polohou kanystru origo škrtidlem nebo drátem do V a kleštěma
to je jedna možnost,
Zítra vyzkouším ten stestoskop.
Zatím díky za další typy a vysvětlení..
O te vode jsem nikdy neslyšel...
-
- Aktivista
já tu vodu používám, umí opravit i hodně kouřící motor, samoška není všemocná ale za ten pokus to stojí protože to nic nestojí 

-
- Přispěvovatel
Tak tlak oleje je v pohodě na volnoběh je 0.8Mbar a při 2000ot je cca 2200Mbar.slovacek.milos píše: ↑28 lis 2024, 22:35 já tu vodu používám, umí opravit i hodně kouřící motor, samoška není všemocná ale za ten pokus to stojí protože to nic nestojí![]()
Stetoskopem jsem to proběhl a jsem asi hluchej protože pořád nevím odkud to jde.
Za studena to je celkem dobrý ale jakmile se to ohřeje na provozní teplotu tak je to slyšet dost nahlas.nejvic to cvaka když motor výročím a pustím plyn tak jak motor dobíhá do volnoběhu to cvaka nejvíc.
Vodu jsem zkoušel rozprašovačem stříkat do sání ale po 0.5 litrů mi praskla pumpička a jinou jsem
nenašel..auto ale nekouří skoro vůbec jak při studeném tak i obratem motoru.
Ucpávky na vahadlech jsou to jsem kontroloval
Dost hlučné mi přijde olejové čerpadlo ale nevím jak má znít normlane,to jsem nikdy stetoskopem neposlouchal..mohlo by takhle cvakat i to?
-
- Aktivista
romperstromper píše: ↑01 pro 2024, 11:51
Ucpávky na vahadlech jsou to jsem kontroloval
nekontroloval jsi ale hydra, některé j měké, máš ho prasklé nebo nefunkční na sacím ventilu, cvaká nebo klepe, pokud je prasklé mění se s vačkou jinak se závada opakuje
čip máš? využíváš ho?
-
- Aktivista
ta voda to chce tak přes hodinu a deset litrů, pak to má nějaký efekt, nebo petku pověsit k motoru a využívat při jízdě
hydro https://www.bing.com/ck/a?!&&p=525c5f0a ... PTE1&ntb=1
řeš nebo si skurvíš i hlavu
-
- Přispěvovatel
slovacek.milos píše: ↑01 pro 2024, 12:37 ta voda to chce tak přes hodinu a deset litrů, pak to má nějaký efekt, nebo petku pověsit k motoru a využívat při jízdě
Čip nemám.
Ta voda jak jsi popisoval ty stačí při volnoběhu?
S tím rozprašovačem jsme to dělal při 2500 otacek a trápit takhle auto hodinu se mi nechce.
Hydra jsem dával černé,vše bráno dle vinka.
S autem nejezdím a je odstavené.
Přemýšlím nad tím že znova sundám vačku a zkouknu hydrostely zda se nějaký neposral.
Mám koupit znova další šrouby?
-
- Aktivista
asělej jen ventildekl zkus šroubovákem jestli nějaký hydro nepruží
-
- Přispěvovatel
Tak včera jsem motorem prohnal cca 6 litru vody
A stav úplně stejný,jen auto hulilo jak blázen...
Byl u mě i kámoš a prošel si to taky stetoskopem,cvakání slyšíme oba dva ale z jaké části to vychází jsme nepřišli
Dnes jsme objednal Liqui Moly 1009 Přísada pro hydraulická zdvihátka 300 ml a vyzkouším zda bude aspoň nějaká změna...
Zde posílám odkaz i na video jak to motor zní
https://youtu.be/CVnXbNVuspY?si=O_99eh1f3c3a0cIY
A stav úplně stejný,jen auto hulilo jak blázen...
Byl u mě i kámoš a prošel si to taky stetoskopem,cvakání slyšíme oba dva ale z jaké části to vychází jsme nepřišli
Dnes jsme objednal Liqui Moly 1009 Přísada pro hydraulická zdvihátka 300 ml a vyzkouším zda bude aspoň nějaká změna...
Zde posílám odkaz i na video jak to motor zní
https://youtu.be/CVnXbNVuspY?si=O_99eh1f3c3a0cIY
Hele nechci být zlým prorokem ale teď jsme tam měli OII se stejným motorem,laborace s hydama,vačkou,tlakem oleje,filtrama a já nevím co, pak jsem zhodil vanu a šály na třetí ojnici KO...
-
- Aktivista
U toho co jsme řešili my bych přísahal že to jde zhora motoru, ne od kliky, vana je dole hned a aspoň bude vědět že je to nebo není cajk..
-
- Aktivista
jo romane ono to de klidně shora, dobře víš že možné je všechno, já jsem hodně na stetoskop, ten ale odhalí že to de od kliky, používám ho i na střiky, na trubky, i na VN kabely, benzínové vstřiky, nebo sdělám ten bubínkový převodník a poslouchám třeba jen hadičkou kladu, ušetří to hodně času, stejně je dobrá led zkoušečka na 12V jak různě poblikává hned víš že je něco blbě,
jednu ojnici nedělám, problém se nám časem opakoval, respektive motory už nedělám jen potkany, hlavy si dělám sám, dva roky zpět jsme našli staršího brusiče v UH, vybrousil sesadil, dal si svůj matroš a fachčí druhý rok,