Seat Alhambra netopí

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Tomas6
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Seat Alhambra netopí

Příspěvek od Tomas6 »

Pokud nebude ucpaná ta hadička k odvzdušnění nádobky tak pak už jen to těsnění pod hlavou. Asi bych udělal test spalin v chladící kapalině. Ta voda která se ztratí, buď někde teče a to by muselo být vidět, nebo ji ten motor sežere. Tlaková zkouška ti nic ukázat nemusí, páč to může foukat až se to ohřeje.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od kaad »

Zítra jak to deveze mrknu na tu hadičku a udělám i ten test na spaliny. Abych pravdu řekl, tak na to těsnění myslím čím dál více, ikdyž tu tlakovou zkoušku jsem dělal jak u studeného, tak u teplého motoru. Je fakt, že při takovém množství vody by to muselo být někde vidět. Ale třeba před měsícem jsem dělal těsnění pod hlavou na Hyiundai Santafé a tam ikdyž ubývala voda zdaleka ne tak jako tady, tak za autem bylo páry jako od parní lokomotivy, netopilo a po ujetí cca 15km byla teplota na 120st.Tady prostě nic.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Tlakem turba se ti ta hlava prizvedne. Ja uz u sveho nemuzu tlacit pres 1,2 ,pak uz to jede na vodu a ne na naftu.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

To víčko nemá pouštět vodu, když je jí moc (až po okraj), ale když se překročí tlak.
Zkusil bych kouknout na tu hadičku k expanzce. Pokud ti to někde tlakuje do vody, což asi ano, tak by to vysvětlovalo příznaky, co popisuješ.
Taky lze dočasně na přepad z expanzky přidělat třeba malou petlahev, abys viděl, zda voda neutíká přece jenom přes to víčko.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Nemá to vodou chlazenej EGR? Může to žrát vodu i tamtudy, když je prasklej. A taky stojí za to prolýzt hadice pod autem, jestli není některá prasklá/řízlá. Kámošovi taky takhle povyměňovali půl auta, než jsem pod to lehnul a podojil první hadici, kterou jsem vzal do ruky. 😁
Oct asv 2000, DieselPower
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“