Klepání vaček 2.0 tdi 110kw Dfga

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Klepání vaček 2.0 tdi 110kw Dfga

Příspěvek od slovacek.milos »

preváckové otáčky vlivem různých velikostí klik tě asi moc zajímat nemusí, pro sprvávný mazací film by tě měla zajímat spíš střední pístová rychlost v m/s, já jen když to na třeba na 5W30 za studena nedělátak M7ADS IV superturbo nebo turbo plus 15W40 motor nedorazí ale za tepla stichne,
veksll
Přispěvovatel

Příspěvek od veksll »

martinsidlo píše: 15 bře 2025, 23:29 Jaký je tlak oleje ? A jaký olej je tam ? Předepsaná řídká voda ?
Tak tlak změřen a ma ustálených 1.5 baru na volnoběch. Jak za studena tak za tepla.
Když jsem zapl režim záběhu motoru tlak se hned vyhoupl na 3 bary na volnoběch. Takže tlak má každopadně na tlak oleje se zvuk absolutně nijak nezmění. Ted jsem se zaposlouchal a přijde mi to jako by to šlo spise z vany ale rozlézá se to tak po motoru ze se to blbě hledá. Takže to nakonec bude možná dělat olejové čerpadlo s vakuovkou.
Auto po slozeni najelo 3tis kilometru a je to pořád uplně stejne. Az budu měnit za par tis olej tak jeste jednou zhodím vanu a to čerpadlo vyměním a uvidím pak. Ja s ničím problém nemám ale ten zvuk mně rozčiluje😂😂😂
Octavia 2 fl 2.0tdi cfhc 103kw+chip ( pracant)
Vw Tiguan allspace 2.0tdi DFGA 110kw (rodina)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

u VW vakuovka mi prostě nefachčila,vúbec nebo třeba jedno zabrzdění, nikdy jsem neměl klepec, klepec vakuovky jsem měl u fordů, poprve jsem nevěděl přišel fordař dupl na brzdu a klepec se změnil stichl a říká............... je to vakuová pumpa, tak zkus taky šlápnout na brzdu jestli se klepec změní
veksll
Přispěvovatel

Příspěvek od veksll »

Na brzdu ani odpojeni vakuovky to taky nereaguje to jsem zkoušel hned ze začátku. Nechám to projevit a az budu dělat výměnu oleje tak zhodim tu vanu a kouknu do čerpadla s tím že budu mět nachystaný nový a třeba tam bude něco vidět a bude to dávat smysl.
Octavia 2 fl 2.0tdi cfhc 103kw+chip ( pracant)
Vw Tiguan allspace 2.0tdi DFGA 110kw (rodina)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“