Spotřeba 1.2HTP
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Re: Spotřeba 1.2HTP
Tak zatím to vypadá se spotřebou dobře, bylo to všechno dohromady, olej, svíčky, filtry, teplotní čidlo, 19 let staré pneu a mladý divoký řidič. Ještě jednou mu vyměním pro jistotu olej. Co jsem koukal tak z těhle motorů jde vždy černý olej vlivem přepalování a malé olejové náplně.
-
- Přispěvovatel
Dlho jazdiť nebude... Ten motor nevydrží zaobchádzanie mladého.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
Naopak, tyhle motory vždycky trpěli na styl důchodce. Když se jezdilo svižně, tak chodil jak hodinky.
Oct asv 2000, DieselPower
-
- Přispěvovatel
Kec, pane. Moja pani (ani ja) sme nikdy nejazdili "na klobouka" - raz sa prehnala cez horský priesmyk svižnejšie (po 60 km jazdy predtým...) a tomu hovnu praskly ventily. Na žiadnom inom aute sa nám za 45 rokov a takmer dva milióny odjazdených kilometrov nestalo že by mali motory nejaký problém.
-
- Přispěvovatel
Mladej to děsně podtáčel, tak jsem mu to ukázal a po městě už jezdí na trojku a z menší spotřebou než na podtočenou čtyřku.
U HTP platilo, že čím větší hovado řidič, tím ten motor víc odjel. A že mi jich rukama pár prošlo. Všechny na LPG a většina z nich nájezd 350tis plus. Servis co 15tis km, olej 10w40 total, žádné větší poruchy nebyly. Hlavu jsem dělal všeho všudy snad jednu. Jinak nic. Nějaká svíčka, cívka,.nebo vstřik, teď poslední dobou nějaký ten kat. Už je těch aut mraky ve šrotu, všechny skonaly na kastli a celkový zednický stav. Na motor žádné. Měli jsme je na firmě pro zedníky, běžně ty auta jezdily 300-400km na jeden zátah, uvnitř 5 chlapů s batožinama.
Píšu o 12 ventilových motorech. Ty slabší jsou na tom asi hůř.
Píšu o 12 ventilových motorech. Ty slabší jsou na tom asi hůř.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
-
- Přispěvovatel
Pája, Maka, Tomas - "urban legend".
Moja pani po nejakých rokoch jazdenia s W353 a inými pomstami socializmu určite to hovno nepodtáčala - lebo to bolo v malých otáčkach kurevsky lenivé. Naopak - ventily tomu zmätku podlálila keď nás s dcérou dobehla po tom čo sme šli o 10-15 minút prv z PD kúsok za BB - my aj ona bez diaľničnej ... teda cez Šturec a tam a vtedy isto nešla pomaly. Teda Vašim kecom nemôžem uveriť, páni...
Moja pani po nejakých rokoch jazdenia s W353 a inými pomstami socializmu určite to hovno nepodtáčala - lebo to bolo v malých otáčkach kurevsky lenivé. Naopak - ventily tomu zmätku podlálila keď nás s dcérou dobehla po tom čo sme šli o 10-15 minút prv z PD kúsok za BB - my aj ona bez diaľničnej ... teda cez Šturec a tam a vtedy isto nešla pomaly. Teda Vašim kecom nemôžem uveriť, páni...
Jak píše Tomas, po důchodcích jsme jich dělali plno, najeto třeba i 24tis.km, podtáčeči courači do obchodu, ale skoro všechno 40kw ( 6V ) , těch 47kw ( 12v ) snad dvě nebo tři
Ja mam znamou co na tomhle motoru najela 60000km a podpaleny ventily motor v háji jezdila pomalu a podtačela to
Pak mam kamoše co ma auta jen jako pracovní nástroj a jizdni styl hovado a vim že když to daval pryč měl na motoru 250000km a nevim že by stim měl nákej važnější problem
Asi měl štěstí
Pak mam kamoše co ma auta jen jako pracovní nástroj a jizdni styl hovado a vim že když to daval pryč měl na motoru 250000km a nevim že by stim měl nákej važnější problem
Asi měl štěstí

Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
-
- Aktivista
mam trochu jiné názory, dokud se motor neprohřeje nesmí se mu nakládat, pak dochází k praskáním ventilů, těžká nohha propaluje i kat, olej v motoru by se měl měnit max 10.000 km, jinak pravidelný servis, motor není pro divočáky a hornatý terén, pokud se jezdí slušně v rámci pravidel silničního provozu je to pracant s nízkou spotřebou 

-
- Přispěvovatel
Až na údajnú nízku spotrebu súhlas.
-
- Aktivista
mně se po koupi cca 100.000 km najeto snižoval kompresní tlak až mě to donutilo, hlavu jsem snížel, udělal ventily a dostal se na tlaky 14, kompletní servis, spotřeba pět, jezdil jsem penoš, hodonín a madarsko, úprava praktik bez zadních sedaček, maximální spokojenost, prostě auto využíváno k čemu je určeno, moje totálka mě vyšla na 16 tisíc a parády to nadělalo, zkuím fotky výfuk a hlava
ted už ho mám jen na servis, stk 1A
ted už ho mám jen na servis, stk 1A
- Přílohy
-
- IMG_20240628_114938.jpg (4.61 MiB) Zobrazeno 653 x
-
- IMG_20240902_074332.jpg (2.62 MiB) Zobrazeno 653 x
-
- IMG_20240902_121201.jpg (8.57 MiB) Zobrazeno 653 x
-
- Přispěvovatel
Mali sme Polo 1.2HTP desať rokov, nebralo sa celkom nové.
Jediný krát som zajazdil 80 km trasu za 5/100 s vetrom za prdelou a trocha "z kopca".
Žralo to aj trávu pri ceste a bolo to lenivé.
No v čase predaja ani stopa korózie.
Jediný krát som zajazdil 80 km trasu za 5/100 s vetrom za prdelou a trocha "z kopca".
Žralo to aj trávu pri ceste a bolo to lenivé.
No v čase predaja ani stopa korózie.
-
- Aktivista
Výfuk muj vidiš ani stopa sazí, na tvem polu bylo asi neco blbé když to potřebovalo i trávu u silnice, se jen divím žes to mél deset let a neřešils
Mam tu téch htp vic, nejsou to žádní divočáci, na spotřebu si mestéžujou, s ventilama jeden problem jak na tve fotce, ale ten majitel moc neřadí jen sešlapuje pedál na podlahu, pak přeskočený řetez a jeden potkan parkováni do kopce se zařazenou trojkou, ted jednoho skladam tam zas debil asi při padesati pustil motor na jedničku a vaskočily dvé vahadla ale nepotkalo se to tlaky to ma
Mam tu téch htp vic, nejsou to žádní divočáci, na spotřebu si mestéžujou, s ventilama jeden problem jak na tve fotce, ale ten majitel moc neřadí jen sešlapuje pedál na podlahu, pak přeskočený řetez a jeden potkan parkováni do kopce se zařazenou trojkou, ted jednoho skladam tam zas debil asi při padesati pustil motor na jedničku a vaskočily dvé vahadla ale nepotkalo se to tlaky to ma
-
- Přispěvovatel
Tak mladej mi teď říkal že spotřeba šla o dost dolů. Tak že asi všechno dohromady.