Aditiva
Moderátoři: šulda, Moderátoři
A co říkáte na to:http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php ... sc&start=0
Naposledy upravil(a) buka dne 13 bře 2008, 15:59, celkem upraveno 1 x.
Výborne,zaujímavé čitanie. Aspon som sa utvrdil,ze SUPER DIESEL ADITIV je naozaj najlepsie aditivum na trhu,daval som ho este kedysi aj do Fiat Tipo r.89 a odvtedy do vsetkych aut az doteraz....pasa píše:Zkus se podivat sem
http://www.41.cz/vif/doc/test_aditiv.pdf
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
olej ale do motoriek do benzinu som sem-tam daval aj ja,ale ten ti iba premaze a inak nerobi nic. takze lepsie je aditivum
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
- automacher
- Aktivista
skoda405 píše:Čest ja som dnes nalial do nadrze trocha motoroveho oleja rozmiesaneho v nafte nech sa vstrikovace namazu pocita sa to ako aditivum?![]()
A ma to nejaky ucinok tie aditiva alebo je to len placebo efekt?
Aditivum, co tady zminovali OK.
Ale olej do nafty, to je tak si zasrat katalizator a pripect casem krouzky....
tankoval bych kvalitni naftu, Shell , OMW a kdyz ma nekdo prachy tak to Aditivum
Golf TDi PD 74kW, 03.
No nevim, OMV alespoň u nás nic moc, takže jezdím na Shell. Já používám druhým rokem VIF Super zimní aditiv a to i v létě. Rozdíl sice nevidím (používám ho od začátku co jezdím s okinou asi 20000 KM/ rok a půl, ale ještě se nic neposr... takže snad to bude v poho. Taky jsem pročítal recenze na www.petrol.cz a v časáku autodisel.
skoda405 píše:Čest ja som dnes nalial do nadrze trocha motoroveho oleja rozmiesaneho v nafte nech sa vstrikovace namazu pocita sa to ako aditivum?![]()
A ma to nejaky ucinok tie aditiva alebo je to len placebo efekt?
...ja osobne si myslim že aditiva v takom malom pomeru majú jednoznačne placebo efekt...efekt pružnejšieho motora je založeny čisto na sugeracii čiže ked tam niečo naleješ tak čakáš že to pojde lepšie...najlepšie aditívum do nafty je riedidlo S6006 ale to sa už asi preberalo niekde inde
Aditiva
Asi bych se přiklonil k SDA letní, zimní. Olej do nafty asi moc ne, protože se spolu dokonale nespojí, totiž pokud auto zůstane delší dobu stát cca 2dny, tak olej si sedne a to není to pravé ořechové pro motory
PD.

Kolegové, mně to nedalo a "bezaromatik" jsem vyzkoušel v mém GIV 81kW, nyní 103 kW a 300 Nm. Použil jsem ale ještě Super diesel aditiv a doporučenou dávku jsem smíchal s 0,5l bezaromatiku a nalil do nádrže. Takže zhruba poměr 1:100. Subjektivní pocity byly pozitivní, motor měl měkčí chod, ještě lépe táhl, jel tak nějak lehce. Na brzdě jsem to neměl, jako po chipu, ale 15% výkonu to určitě nepřidá, tomu snad nikdo nevěří. Super diesel aditiv vyšel nejlépe v testu, já doposud občas používal STP aditiva. Teď jen nevím, jestli v té alchymii budu dál pokračovat, každopádně jsem sehnal cenově příznivé balení bezaromatiku 9l za 350,-kč
Jako jsem psal na audiforu. Používám prolong jak do nafty tak do oleje. Když jsem koupil A6 1.9tdi 81kw, tak mě překvapila spotřeba, a to kolem 7-8l. Na klasické TDI se mi to zdálo hodně. V tu dobu jsem se dozvěděl o prolongu. Přečetl jsem si o něm recenzi a řekl jsem si, že to zkusím. Zhruba po třetí dávce na plnou nádrž jsem docela čuměl. Nevím zda byly trysky tak zasraté nebo ucpané palivové potrubí či co. Ale teď jezdím za 5-5.5l.
Nedávno jsem ještě měnil olej castrol longlife a dal jsem i prolong do oleje. Uvidíme v mrazu. Jinak motor je tižší.
Vypadá to jako nějakej teleshoping nebo co, ale vážně to funguje.
Doporučuju pro ty, kdo tankují mizernou naftu.
Nedávno jsem ještě měnil olej castrol longlife a dal jsem i prolong do oleje. Uvidíme v mrazu. Jinak motor je tižší.
Vypadá to jako nějakej teleshoping nebo co, ale vážně to funguje.
Doporučuju pro ty, kdo tankují mizernou naftu.
Audi A6 Avant 3.0 tdi ASB
Kód: Vybrat vše
tankoval bych kvalitni naftu, Shell , OMW a kdyz ma nekdo prachy tak to Aditivum