fabia

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Hadzim
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Hadzim »

Hmm ale to on s jeho vybavením nevymaže. Rozchoď Vaga a pak už to půjde samo :D
Alda
Přispěvovatel

Příspěvek od Alda »

jo chlapi airbag je taky venku, tak tam mám hodit nový, funkční a pak tedy to zkusit vymazat a pak se uvidí, bez toho airbagu to nemá asi cenu, co? díky za rady :)
mtapaj
Přispěvovatel

Příspěvek od mtapaj »

slovacek.milos píše:
Tomas.cz píše:Dělali se TRW nebo KOYO.
Ale podle roku 01 bych řekl že máš TRW a to kdybys potřeboval mám sice s prasklou nádobkou ale tu by sis přehodil ze současného.
a na tom koyo se nádobka měnit nedá pokud se nepletu tak TRV poznáš podle pásky na nádobce miloš
da sa menit,,,ved je srobovana imbusmi
objednaval som novu a stala 1060sk.... :x
KTS 530 k dispozicii
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...:)
renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
Power156
Aktivista

Příspěvek od Power156 »

Alda píše:jo chlapi airbag je taky venku, tak tam mám hodit nový, funkční a pak tedy to zkusit vymazat a pak se uvidí, bez toho airbagu to nemá asi cenu, co? díky za rady :)
jo pravda když nabouráš tak se automaticky vypne servo aby s tim "neslo" jezdit, vždycky jsem jen vymázl chybu a rozbehlo se normalne, zkus tohle nez ho budes menit
Alda
Přispěvovatel

fabia-dojel jsem domů....

Příspěvek od Alda »

tak jsem dorazil domů a hned jsem letěl do dílny avyzkoušek jsem vaše rady, VAGa jsem rozchodil, bylo to opravdu jen v to Spustit jako správce a už to faká, servo jsem rozchodil, dvakrát jsem vymazal chybu a už to jede, ale zjistil jsem že při zapnutých světlech jde vidět problikávání, jak jsem šáhl na servo tak bylo cítit jak pulzuje(nebo tak něco), pak jsem ještě měnil airbag, ale to mi nejde smazat, jak to snažu tak chyba hned naskočí zpátky....Jsem rád že jsem toto fórum navštívil, pomohli jste mi a budu příznivcem:-)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

musíš nechat udělat reset nehody ;) -smazat údaje o nehodě
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Alda
Přispěvovatel

Příspěvek od Alda »

Ladas píše:musíš nechat udělat reset nehody ;) -smazat údaje o nehodě

A udělám to s VAGem? nebo bude lepší zajet do škodovky? (noteeth)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

ani jedno ani druhý někdo kdo dělá airbagovky po nehodě ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
mtapaj
Přispěvovatel

Příspěvek od mtapaj »

RJ airbagu si daj vycistit...
niekto to vie aj po linke niekto to musi mat na stole (LOL)
potom uz mas vsetko ok.... ;)
mna to stoji 1000sk...... :roll:
KTS 530 k dispozicii
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...:)
renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
Power156
Aktivista

Re: fabia-dojel jsem domů....

Příspěvek od Power156 »

Alda píše:tak jsem dorazil domů a hned jsem letěl do dílny avyzkoušek jsem vaše rady, VAGa jsem rozchodil, bylo to opravdu jen v to Spustit jako správce a už to faká, servo jsem rozchodil, dvakrát jsem vymazal chybu a už to jede, ale zjistil jsem že při zapnutých světlech jde vidět problikávání, jak jsem šáhl na servo tak bylo cítit jak pulzuje(nebo tak něco), pak jsem ještě měnil airbag, ale to mi nejde smazat, jak to snažu tak chyba hned naskočí zpátky....Jsem rád že jsem toto fórum navštívil, pomohli jste mi a budu příznivcem:-)
no jestli ti servo jakoby cuka nebo jde obcas a kdyz nehýbes volantem a potkavacky ti blikaj tak je vadnej senzor uhlu natoceni volantu
Alda
Přispěvovatel

Příspěvek od Alda »

no jestli ti servo jakoby cuka nebo jde obcas a kdyz nehýbes volantem a potkavacky ti blikaj tak je vadnej senzor uhlu natoceni volantu[/quote]

mno je to taové jakoby to servo cukalo... a kde ten senzor najdu? a je to obtížné vyměnit?a cenová relace se pohybuje kolik tak?? to jsou ty dva typy že, buď TRW nebo TOYO?
fabia2
Přispěvovatel

Příspěvek od fabia2 »

Ze nechodí servo je po nehode normal..ma to zapsany signál nehody. Musis nacist VAGem kanal 44 pomoc rizeni a smazat zavady. Tot vše!

-Pokud ti problikavají světla dělá to většinou snímač natočení volantu..vyměnit! (Najdeš ho když sundáš levý kolo,tak je na převodce řízení a je jiný na koyo tak na TRW) Výměna je za chvilku. A štekr je za levou mlhovkou kterou musíš rozdělat.
-Nebo je zapojený špatně automatické rozsvícení světel!

Co se týče jednotky airbagu tak ji lze znovu nabít pomocí speciálního kabelu. Jestli chces mam kluka kterej mi to dela. Jinak vybuchl9 airbag lze nahradit odporem (treba u spolujezdce se to tak casto resí)
Naposledy upravil(a) fabia2 dne 23 bře 2008, 22:46, celkem upraveno 1 x.
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

fabia2 píše:Ze nechodí servo je po nehode normal..ma to zapsany signál nehody. Musis nacist VAGem kanal 44 pomoc rizeni a smazat zavady. Tot vše!
citaj hore a nie len posledne 2 riadky ;)
Power156
Aktivista

Příspěvek od Power156 »

Alda píše:no jestli ti servo jakoby cuka nebo jde obcas a kdyz nehýbes volantem a potkavacky ti blikaj tak je vadnej senzor uhlu natoceni volantu
mno je to taové jakoby to servo cukalo... a kde ten senzor najdu? a je to obtížné vyměnit?a cenová relace se pohybuje kolik tak?? to jsou ty dva typy že, buď TRW nebo TOYO?[/quote]

na koyo stojí ten snímač asi 2400Kč, přesně nevim, a kde je ten snímač je napsáno výše, a neni to těžké ho vyměnit.
Alda
Přispěvovatel

Příspěvek od Alda »

Zdravím chlapi, tak dneska jsem už s fabii jezdil, tak zatím to docela šlape, ale jsou tam zatím mochy, které se musí vychytat... zatím ty světla sem tam blikají a po vypnutí motoru je slyšet jak servo dobíhá a je to slyšet něco jako elektrický motorek, ale zatím se nám nechce do toho investovat,ale koukal jsem na to čidlo(senzor) a to je přímo na převodce,že? a při výměně ty káble vedou až k servu, nebo to je někde spojené blíž?vadí moc že světla budou problikávat?? pak tam taky cosik lupe, ale to budou asi gumy stabilizátoru, nebo kosti, to je slabost!a taky se mi zdá že plyn trochu později reaguje, může to být zakarbonizovaná klapka?nebo něco jiného? :roll:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“