VAGCoom - komunikace

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

TOMI
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od TOMI »

A ani s prevodnikom z PCMCI na RS232 od STLab sa my mepodarilo rozchodit OBD-interface, alebo niekomu sa to podarilo?
tacho
Přispěvovatel

Příspěvek od tacho »

TOMI píše:A ani s prevodnikom z PCMCI na RS232 od STLab sa my mepodarilo rozchodit OBD-interface, alebo niekomu sa to podarilo?
Já jsem slyšel, že prý s PCMCIA to funguje. Ale problém je v tom, že jsou dvojí. Jedny choděj jenom pod windowsama a tam bych se bál, že to bude problém. Druhý choděj i pod DOSem a tam si myslím, že by to mohlo chodit...
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

tacho píše:
origoš píše:Pokud převodník není 100% kompatibilní, tak to může být příčina. Jistější je se mu vyhnout.
Zatím podle toho co jsem četl na internetu, je potřeba aby měl v sobě převodník FTDI čip. Pokud jsem měl možnost to vyzkoušet, žádný jiný převodníky nefungujou, zkoušel jsem Prolific, TI, ale chodilo jenom to FTDIčko. Všechny USB kabely co jsem měl v ruce používají taky právě FTDI, včetně toho kabelu z motordiagu.
Už se to tady řešilo asi 1000000x! FTDI je jediný co funguje a funguje 100%. Úplně všechny originální kabely od Uweho Rosse = Ross-Tech (výrobce programu VAG-COM) mají uvnitř taky FTDI232BM. To se týká jak historických kabelů TwinUSB, KEY-USB, stejně jako aktuálních HEX-USB nebo HEX-CAN-USB. To už snad o něčem svědčí, ne? (wallbash)

Udělal jsem stejnou zkoušenost. Pruboval jsem spoustu převodníků USB-Serial, ale na autodiagnostiku fungují jen ty s FTDI. Je to o precizním časování komunikace.
TOMI
Přispěvovatel

Příspěvek od TOMI »

No toto chodi len asi pod Win.
Nevies typ tej druhej karty?
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

TOMI píše:No toto chodi len asi pod Win.
Nevies typ tej druhej karty?
PCMCIA s echtovním RS232 portem, který funguje i pod DOSem? To už je dnes fakt problém. Snad toto, ale osobně jsem to netestoval:

http://www.bgslevi.cz/produkt_detail.php?id=23144
TOMI
Přispěvovatel

Příspěvek od TOMI »

Pekne! :roll:
Ale pitaju za to pekny peniaz! :o
To by mohlo aj fungovat :? :? :?
TOMI
Přispěvovatel

Příspěvek od TOMI »

Chcel som diagnostikovat Audi A4 ale s Vagom my nenaslo ziadnu rj Vagprog fungoval bez problemov.
Nevie niekto poradit???
Hoyo
Přispěvovatel

Příspěvek od Hoyo »

Skus
http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=15
Ja to mam od nich a funguje bez problemu a aj cena je dobra.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“