Geometrie

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

gregys
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od gregys »

Peete píše:
Luke píše:Já jen pořád váhám, jestli na tu geo mám jít. pár lidí říká, že je to zbytečný. je fakt že auto jede rovně a z tohoto hlediska nevidím důvod ji dělat. Taky bych chtěl u ni být a vystředit si sám volant, protože to vždy poserou. Jenže jak jim říct, proč chci geošku když mi to nic nedělá. Je vůbec možný, abych to měl blbě změřený? protože je fakt, že na pravým kole je plus O°50 minut a to by muselo někam táhout ne? nebo by to bylo i vidět?
geo neni rozhodne zbytecna vec, minimalne, pokud nemas zadnej zasah do napravy, nejaka oprava, vymena, jednou rocne, ale spis pri kazdym prezouvani a kdyz si davas na auto novy gumy, neni to takovej balik penez a to ze ti to jede rovne neznamena, ze ji mas v poradku ;)
jseš nějakej chytrej... (rofl) (rofl)
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

gregys píše:
Peete píše:
Luke píše:Já jen pořád váhám, jestli na tu geo mám jít. pár lidí říká, že je to zbytečný. je fakt že auto jede rovně a z tohoto hlediska nevidím důvod ji dělat. Taky bych chtěl u ni být a vystředit si sám volant, protože to vždy poserou. Jenže jak jim říct, proč chci geošku když mi to nic nedělá. Je vůbec možný, abych to měl blbě změřený? protože je fakt, že na pravým kole je plus O°50 minut a to by muselo někam táhout ne? nebo by to bylo i vidět?
geo neni rozhodne zbytecna vec, minimalne, pokud nemas zadnej zasah do napravy, nejaka oprava, vymena, jednou rocne, ale spis pri kazdym prezouvani a kdyz si davas na auto novy gumy, neni to takovej balik penez a to ze ti to jede rovne neznamena, ze ji mas v poradku ;)
co ti k tomu mam rict??? Ty ses dobrej kluk, na Slovensku se tomu rika KOKOT 8)
Nissan Primera SW 1,9 DCi
Alinek
Přispěvovatel

Příspěvek od Alinek »

Využiju toho, že tady je tenhle thread, potřebuju taky radu ohledně geometrie. Auto malinko táhne doleva... Technik mi dal tenhle papír s tím, že to líp seřídit nejde. Ale mě to nic neříká, může mi to někdo objasnit? Díky moc

Obrázek je tady:
http://www.vw-club.cz/download/file.php ... &mode=view
gregys
Přispěvovatel

Příspěvek od gregys »

Peete píše:
gregys píše:
Peete píše: geo neni rozhodne zbytecna vec, minimalne, pokud nemas zadnej zasah do napravy, nejaka oprava, vymena, jednou rocne, ale spis pri kazdym prezouvani a kdyz si davas na auto novy gumy, neni to takovej balik penez a to ze ti to jede rovne neznamena, ze ji mas v poradku ;)
co ti k tomu mam rict??? Ty ses dobrej kluk, na Slovensku se tomu rika KOKOT 8)
Nestojíš mi za to,abych ti tady nadával.to,že mi tady nadáváš do kokotů,svědčí o tvojí nicotný inteligenci,prostě pako... :woot:
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

gregys píše:...
to jsem rad, ze ti za to nestojim, ale precti si predchazejici prispevky, i ty ve tvym vlakne a pak mluv o inteligenci (offtopic) a jestli budes neco psat, tak prosim jen k tematu, ostani pres SZ, at to tady nezasiras... ;)
gregys
Přispěvovatel

Příspěvek od gregys »

(rofl) (rofl) (rofl)
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

To Alinek: to co je v červným, je mimo toleranci. Koukal sem na tvoje odklony, ale myslím že tím by to táhnout nemělo. Auto ti táhne i na jiných gumách?
Volkswagen Jetta 1.9 TDi PD 77kW r.v.07
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
Alinek
Přispěvovatel

Příspěvek od Alinek »

Luke: Díky. Původně tam byly 16" ALU, s těma to táhlo mírně doprava. Nechal sem přezout na 15" zimní + udělat tu geometrii. A teď to táhne zase mírně doleva, gumy jsou OK
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

Jediný co bych zatím zkusil, tak přehodiť přední kola mezi sebou. Vím, že jsou zimní a mají daný směr, ale na zkoušku to můžeš udělat. A uvidíš. Pokud to bude tím, hledej problém v kolech. Potom na letních bych to zkusil taky přeházet a třeba bude po problému. Při těchto problémech je potřeba prvně vyřadit kola.
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Alinek píše:Využiju toho, že tady je tenhle thread, potřebuju taky radu ohledně geometrie. Auto malinko táhne doleva... Technik mi dal tenhle papír s tím, že to líp seřídit nejde. Ale mě to nic neříká, může mi to někdo objasnit? Díky moc

Obrázek je tady:
http://www.vw-club.cz/download/file.php ... &mode=view
Podle toho papiru mas v haji odklon,takže ti auto nekam potahne a na ty strane kde je v haji se ti bude sjizdet bud venek nebo vnitrek pmeu. Na 4 golfu se stim nic neda delat,je to jen malinko ale tahnout to muze,pozoruj opotrebeni pneu.
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

Pokud sem to dobře pochopil, tak má odklon mimo toleranci jen o 10 minut, to by přece ještě nemělo být tak cítit.
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

Luke píše:Pokud sem to dobře pochopil, tak má odklon mimo toleranci jen o 10 minut, to by přece ještě nemělo být tak cítit.
pokud je odklon mimo toleranci o 10", tak to neni tak hrozny, v podstate to skoro nepoznas, ale on ma dost rozdilny odklony v zavislosti na sobe, skoro pul stupne, coz uz znatelny bude...ono pokud by sa dal ten jeden odklon dostat taky mimo toleranci, ale co nejbliz hodnote toho druhyho odklonu, tak to tahnout prestane
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

Nojo, ale když ste koukali na můj protokol o geometrii, tak já tam mám mezi kolama v odklonech rozdíl 1°12minut a nic to nedělá, jede to naprosto rovně. TAkže soudím, že skutečně mi naměřili bláboly.
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

Zdravím, včera sem byl na geometrii přímo ve vw. na zadku po poladil sbíhavost a na předku taky, mimo toho povolil celou nápravnici na předku, ona se narovnala a tím se vyřešily i ty divný záklony čepu, co to dříve vykazovalo. Takže vše poladil a nakonec je vše krásně v toleranci. Jenže, a to mě samozřejmě nasralo, prý volant rovná až při jízdě, tak ho poposadil o zub a prej je to dobrý. Jedu domů a koukám, volant opět nakřivo. Já nechápu, že to nikdo není schopnej udělat pořádně. Samozřejmě tam s tím už nepojedu, řekli by mě že je to detail. Nechce se mi dávat zase 700 za geometrii kvůli srovnání volantu, mám možnost tady u jednoho osvědčenýho servisáka si nechat volant srovnat. Už sem to dělal u něj víckrát, sice se to musí párkrát projet, než se to trefí, ale nakonec bývám spokojenej. Jenže on geošku nemá, dělá to jen tak, že na obou stranách to na tyčích řízení povolí a trochu s tím pootočí. utáhne, jedu zkusit. když je hotovo, zkontroluje, jestli zůstala sbíhavost stejná, vždycky se mu to povede, že tam zůstane 1mm tak jak to bylo. Používá na to takovou tu tyčku na měření sbíhavosti. Chci se zeptat, dá se tím něco podělat, jak to vidíte. Je fakt škoda dávat zase tolik peněz za geometrii jen kvůli srovnání volantu. On si za toto řekne dej mi něco na pivo a je to hotový.
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

Pánové, už nevím co si o tom mám myslet. Byl sem v vw servise, udělal mi geometrii, vše mi dal krásně do tolerance, vše v zeleným, volant prý rovná až během jízdy, takže ho vyndal, dal asi o zub a prý dobrý. Jedu domů, samozřejmě prd dobrý, je nakřivo. Tak mi známý doporučil jiný servis, dnes tam zajedu, udělá geo, jedu vyzkoušet, volant ještě víc nakřivo, tak znova a zase nakřivo nadruhou stranu. A že by to neřešil a už se mu do toho asi nechtělo. Je mi divný, že všechny hodnoty, co sem měl nastavený z minulý geometrie před týdnem z vw vůbec neodpovídaly těm dnes naměřeným. Díval sem se jak to dělá, pán je už starší a asi má hodně praxe ale nějak se mi to nezdá. Auto ani nezvedl aby se srovnalo a co je mi divný, nasadil váhy a vůbec už s nima nic nedělal. Vím že se nějak otáčí každým kolem a pak se váha dává do roviny. On je tam jen dal a konec. Nevedly teda k nim žádný dráty. Takže mi nic jihýho nezbívá, než zajet tam kde sem byl dříve, jak sem vám ukazoval ten první protokol, sice byl divnej, ale volant mi narovnil úplně tutově a nebyl problém. Chci se zeptat, pozná geometrie to, jestli je hřeben řízení uprostřed? Když poposadí volant na tisícihranu, tak tím přece hřebenem nepohne že? Co když ale už mám řízení k jedný straně? Všiml sem si, že pravej rejd jde o nepatrný kousek dál než levý. Ale na naší alhambře je to taky tak a nikdo na to nikdy nesahal. Prosím poraďte.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“