Blíží se -15°C. Co do nafty?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
Kazdy ma nejakou zkusenost. Taky mi nafta zamrzla. Ale to bylo tenkrat -30. Kdo zazil, vi o cem mluvim. Jinak benzin pomuze. Bylo to opravdu doporucovano. I Mercedes to mel v prirucce. Taky jsem slysel od starych tiraku ze davali petrolej.
U dnesnich zimnich aditiv je treba pamatovat na to, ze je nutno pridavat preventivne predem. Kdyz nafta ztuhne v aute, uz to nepomuze.
Snad jen ten benzin.
U dnesnich zimnich aditiv je treba pamatovat na to, ze je nutno pridavat preventivne predem. Kdyz nafta ztuhne v aute, uz to nepomuze.
Snad jen ten benzin.
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
- daniel.987
- Přispěvovatel
Taky jsem si myslel že dnes už není třeba něco přidávat do nafty. Ale pak to dopoledne práce s odtažením, rozmrazením a výměnou filtru se mi už nechce absolvovat. Jezdil jsem na noname naftu OK, pak jsem natankoval v Liberci Shellku a ráno bylo hotovo. Když couráš po okolí pomalu tak ještě dobrý, ale čtvrt hodiny po dálnici 130 v mrazu a stojíš.SupermanXXX píše:nestraště já loni měl auto venku přes noc a v nějakých -13 ráno to v pohodě chitlo a to jsem měl jednu žhavičku špatnou

Sharan ASZ
Octavia AGR
Octavia AGR
- daniel.987
- Přispěvovatel
Na Sheron jsem taky koukal, ta modrá barva vypadá dobře. Co ten bezaromatik, mělo by to účinky stejné jako aditiva?misoVW píše:A co CASTROL TDA, alebo Sheron diesel aditiv? Ma niekto odskusane? Ja davam TDA a zatial ziadny problem. Teraz zhanam S6006 bezaromatik, ale u nas je to asi nemozne....

Sharan ASZ
Octavia AGR
Octavia AGR
- daniel.987
- Přispěvovatel
Nedávno sem se optal nezávisle na 3 benzínkách zda mají už ,,zimní naftu" a každej koukal jako puk. Jak je to tedy s tím prodejem?? Nikdy sem nic do nafty nepřilejval a nezamrzlo to, ale jiné složení paliva pro zimní měsíce jistě být musí, přeci to nezačnou prodávat až někda začátkem února ne

G3 Variant 1,9 TDi
... only S764

Koupil jsem si Super Diesel Aditiv http://www.super-aditiv.cz/super-diesel ... zimni.html
Dávkování 1:1000, takže na jednu nádrž v GIV vyjdou cca 2 ty odměrky a celý balení by mělo v pohodě vydržet na cca 12 plnejch nádrží.
Já to kupoval na benzince za cenu okolo 200,- Kč, přesně to nevím, protože jsem bral víc věcí...
Ve velkejch mrazech jsem to zatím nezkoušel, zatím max v -3°C a v pohodě. A tankuju Verva Diesel od Benziny
Dávkování 1:1000, takže na jednu nádrž v GIV vyjdou cca 2 ty odměrky a celý balení by mělo v pohodě vydržet na cca 12 plnejch nádrží.
Já to kupoval na benzince za cenu okolo 200,- Kč, přesně to nevím, protože jsem bral víc věcí...
Ve velkejch mrazech jsem to zatím nezkoušel, zatím max v -3°C a v pohodě. A tankuju Verva Diesel od Benziny
Podobná diskuze tady http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=73&t=80188