vyhořelý KKL-USB kabel-opraveno

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

MAX
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od MAX »

Rybízek píše:BTW co mohla byt příčina je možne že je to opotřebováním nebo na to muže mít vliv to že jsem jsem si poslední dobu hral s latency time ?? nebo napada někoho příčina ????
Ani jedno ani druhé by nemělo mít vliv na zničení toho tranzistoru, ale jelikož výstup z tranzistoru je přímo vyveden na některý pin konektoru, viděl bych jeho příčinu zničení na zkrat někde mimo konektor.
Možné je ale všechno. :(
Rybízek
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rybízek »

MAX píše:
Rybízek píše:BTW co mohla byt příčina je možne že je to opotřebováním nebo na to muže mít vliv to že jsem jsem si poslední dobu hral s latency time ?? nebo napada někoho příčina ????
Ani jedno ani druhé by nemělo mít vliv na zničení toho tranzistoru, ale jelikož výstup z tranzistoru je přímo vyveden na některý pin konektoru, viděl bych jeho příčinu zničení na zkrat někde mimo konektor.
co takhle neorigo radio ??? protože to auto jsem měl napíchle už předtím asi dvakrat a ok a v sobotu přijelo s novým radiem
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
MAX
Přispěvovatel

Příspěvek od MAX »

Ano, neorigo rádio by mohlo být příčinou zkratu.
vwphun
Přispěvovatel

Příspěvek od vwphun »

Rybízek píše:takže se to podařilo takže všem zučastěným Moc děkuju
kabel zase maka jak fík

BTW co mohla byt příčina je možne že je to opotřebováním nebo na to muže mít vliv to že jsem jsem si poslední dobu hral s latency time ?? nebo napada někoho příčina ????

Ještě jednou díky za pomoc a trpělivost a pokud se někdy střetnu osobě vwphun tak u mě maš chutný nápoj (LOL)
Dík, hlavně, že se dobrá věc podařila :-) To rádio bylo pravděpodobně příčinou zkratu. Hexcan má v sobě pojistku na ochranu právě proti těmto rádiím.
extrem
Přispěvovatel

Příspěvek od extrem »

Rybízek píše:
MAX píše:
co takhle neorigo radio ??? protože to auto jsem měl napíchle už předtím asi dvakrat a ok a v sobotu přijelo s novým radiem
ani nie skrat, ale +12V, niektore radia maju auto. ant na pine, ktory VW pouziva pre diag, tak to bude pravdepodobne tvoj pripad, ale pokial by bolo radio vypnute tak by sa nemalo nic stat
vwphun
Přispěvovatel

Příspěvek od vwphun »

OK, upřesním. KLine je zkratovaná na +12V tímto rádiem. Takže když kom. sw shodí KLine na GND (otevře tranzistor), tak tranzistorem teče proud prakticky bez omezení (je omezen pojistkou v řádech A), protože pullup rezistor na kline je tímto vyřazený. A přechod CE u tohoto tranzistoru vydrží jen řádově stovky mA, tak se prorazí.
vwphun
Přispěvovatel

Příspěvek od vwphun »

OK, upřesním, jak jsem to myslel s tím zkratem. KLine je fakticky zkratovaná na +12V tímto špatně zapojeným rádiem (výstup +12V na Kline -> vyřazený pullup rezistor na Kline). Takže když kom. sw shodí KLine na GND (otevře tranzistor), tak tranzistorem teče proud prakticky bez omezení (je omezen pojistkou v řádech A), protože pullup rezistor na kline je tímto vyřazený. A přechod CE u tohoto tranzistoru vydrží jen řádově stovky mA, tak se prorazí.
morose
Aktivista

Příspěvek od morose »

vwphun píše:OK, upřesním, jak jsem to myslel s tím zkratem. KLine je fakticky zkratovaná na +12V tímto špatně zapojeným rádiem (výstup +12V na Kline -> vyřazený pullup rezistor na Kline). Takže když kom. sw shodí KLine na GND (otevře tranzistor), tak tranzistorem teče proud prakticky bez omezení (je omezen pojistkou v řádech A), protože pullup rezistor na kline je tímto vyřazený. A přechod CE u tohoto tranzistoru vydrží jen řádově stovky mA, tak se prorazí.
hrozi toto nebezpečí i pro hex-can kabel?
vwphun
Přispěvovatel

Příspěvek od vwphun »

[quote="morose"][quote="vwphun"]OK, upřesním, jak jsem to myslel s tím zkratem. KLine je fakticky zkratovaná na +12V tímto špatně zapojeným rádiem (výstup +12V na Kline -> vyřazený pullup rezistor na Kline). Takže když kom. sw shodí KLine na GND (otevře tranzistor), tak tranzistorem teče proud prakticky bez omezení (je omezen pojistkou v řádech A), protože pullup rezistor na kline je tímto vyřazený. A přechod CE u tohoto tranzistoru vydrží jen řádově stovky mA, tak se prorazí.[/quote]

hrozi toto nebezpečí i pro hex-can kabel?[/quote]

Vždyť jsem už psal, že hexcan má pojistku. Při vnitřním testu po připojení kabelu k zásuvce, pokud je zkrat na KLine na +12V, začne blikat LEDka červeně a nelze komunikovat s vozem.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“