Test Tlumičů

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Speeder
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Speeder »

My měli na servisu taky tester na tlumiče. Soft byl tušim od bosche. Nejdřív to nápravu zvážilo a pak rozvibrovalo. Podle mě to počítá zatížení desky po čas kmitání a pokud se zatížení na desku po dobu kmitu moc mění, je tlumič horší. Ale co jsem tam tak vypozoroval, tak tlumiče v pořádku vykazovali kolem 60% a když byly úplně v háji, poznalo se to, protože měly třeba jen 15%. Nemusim říkat, že šlo udělat opatření, aby to tlumič vyhodnotilo jako vadnej a my měli práci.
Fabia Combi 1,9 TDi PD 74kW [ATD]
IcePlanet
Nováček

Podobny dotaz - ako zmerat tlmice

Příspěvek od IcePlanet »

Ahojte Mam podobny dotaz na tlmice. Nechal som skontrolovat tlmice (viem ze minimalne poslednych 300000 km neboli menene) v znackovom servise. Predne boli 2% pod limitom, takze som ich nechal hned vymenit, ale zadne vykazovali 82-85% co servisny technik okomentoval "ako nove".
Kamarat si autom pohupal a povedal ze sa mu nezdaju (tie zadne). Je mozne nejako 'relevantne' skontrolovat ako je to naozaj. Asi uz neverim ani jednemu :-)
Octavia I 2001 81kW
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Když sem přijel na propagační tester AutoKelly s rok starejma B6 Sport, který měli najeto tak tisíc km, výsledek byl přední jentaktak a zadní rovnou vyhoďte. (rofl)
Oct asv 2000, DieselPower
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Byly časy, že když přijel jakýkoliv Opel, měl evidentně tlumiče nasračky , říkal jsem si, kde je asi vyrábí.?..Ale když jsou tlumiče suché/ myslím kapalinové/ a máčkne se na předek nebo na zadek a obě strany /pravá a levá/se stejně vrátí, jednou trochu přehoupnou a drží, a gumy jsou sjeté stejnoměrně dobře, je jim hovno..Na stolici nemusím, samozřejmě u mašiny, která jede přes 200 km/h je situace jiná , ta má samo tlumiče plynové , dvoučinné a kdoví co ještě.. :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“