Test Tlumičů
Moderátoři: šulda, Moderátoři
My měli na servisu taky tester na tlumiče. Soft byl tušim od bosche. Nejdřív to nápravu zvážilo a pak rozvibrovalo. Podle mě to počítá zatížení desky po čas kmitání a pokud se zatížení na desku po dobu kmitu moc mění, je tlumič horší. Ale co jsem tam tak vypozoroval, tak tlumiče v pořádku vykazovali kolem 60% a když byly úplně v háji, poznalo se to, protože měly třeba jen 15%. Nemusim říkat, že šlo udělat opatření, aby to tlumič vyhodnotilo jako vadnej a my měli práci.
Fabia Combi 1,9 TDi PD 74kW [ATD]
Podobny dotaz - ako zmerat tlmice
Ahojte Mam podobny dotaz na tlmice. Nechal som skontrolovat tlmice (viem ze minimalne poslednych 300000 km neboli menene) v znackovom servise. Predne boli 2% pod limitom, takze som ich nechal hned vymenit, ale zadne vykazovali 82-85% co servisny technik okomentoval "ako nove".
Kamarat si autom pohupal a povedal ze sa mu nezdaju (tie zadne). Je mozne nejako 'relevantne' skontrolovat ako je to naozaj. Asi uz neverim ani jednemu
Octavia I 2001 81kW
Kamarat si autom pohupal a povedal ze sa mu nezdaju (tie zadne). Je mozne nejako 'relevantne' skontrolovat ako je to naozaj. Asi uz neverim ani jednemu

Octavia I 2001 81kW
Byly časy, že když přijel jakýkoliv Opel, měl evidentně tlumiče nasračky , říkal jsem si, kde je asi vyrábí.?..Ale když jsou tlumiče suché/ myslím kapalinové/ a máčkne se na předek nebo na zadek a obě strany /pravá a levá/se stejně vrátí, jednou trochu přehoupnou a drží, a gumy jsou sjeté stejnoměrně dobře, je jim hovno..Na stolici nemusím, samozřejmě u mašiny, která jede přes 200 km/h je situace jiná , ta má samo tlumiče plynové , dvoučinné a kdoví co ještě.. 

nepropadat panice...