Ohřev na provozní teplotu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jen pro informaci :
Ten přídavný ohřev se nesepne v těchto případech :
vadný snímač teploty chlad. kapaliny
start motoru během posledních 10 s
napětí aku. pod 9V
otáčky pod 870 ot/min
vadný alternátor
teplota chlad. kapal.větší než 70stC
teplota nasávaného vzducu větší než 5 st. C.
viz servisní manuál 81kW str. 57....
Třeba z toho někdo něco vyvodí....
Ten přídavný ohřev se nesepne v těchto případech :
vadný snímač teploty chlad. kapaliny
start motoru během posledních 10 s
napětí aku. pod 9V
otáčky pod 870 ot/min
vadný alternátor
teplota chlad. kapal.větší než 70stC
teplota nasávaného vzducu větší než 5 st. C.
viz servisní manuál 81kW str. 57....
Třeba z toho někdo něco vyvodí....
Passat BiTDI 2015
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
moje zkušenost je že AFN (110k) se ohříval líp než PDčko AJM (115k), topěj oba asi stejně, ale s AFN jsem měl po 10km už 90 a ani se to nehlo, no možná to při hodně ekonomický jízdě slezlo na 85, to s AJM jeto horší přitom auto je težší, ale ais ten motor má větší učinnonst, když jedu piánko tak to nevyleze na 90 ani po 50km (podle palubního počítače spotřeba do 5L), pak třeba někde musim udělat pár rozjezdů na semaforech, to to vyleze na 90, ale pak když zas jedu v klidu tak to tak po 15minutách jde i na 70, hadice ke chladiči a chladič je studenej
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp

Je to celkem normální. V takových mrazech se ohřejvá strašně dlouho, Pokud přepnete topení na vnitřní okruh pude to mnohem líp. Mě se dneska stalo asi po padesáti kilometrech, že mi teplota začala klesat z 90 asi na 70. jakmile sem přepnul na vnitřní okruh šlo to okamžitě zpátky. Holt zima je svině a Když musí tou samou vodou ohřejvat vzduch pro kabinu tak nestíhá. Škoda jenom, že nejde použít vnitřní okruh i na okno.
GIV TDI
Tu elektrickou vložku před radiátorem mají i Fabie, na žhavky do vody už asi nevybylo místo.martex píše:přesně jak píšete - ta teplota jde v tomhle počasí dost pomalu nahoru (kort když je puštěný topení naplno), ale musím zaklepat jakmile tam mám 90st tak je ručička jak přikovaná. docela zajímavě to maj dělaný Lupa ty maj uvnitř ještě el.vložku. něco jako nezávislé el.topení.
jojo to vím že nemaj žhavky , ale myslel jsem použít ještě ten radiator vč.el.vložky (vyměnit ho za klasickej) pokud by tam pasoval a použít to jako přídavný topení .Huml píše:Tu elektrickou vložku před radiátorem mají i Fabie, na žhavky do vody už asi nevybylo místo.martex píše:přesně jak píšete - ta teplota jde v tomhle počasí dost pomalu nahoru (kort když je puštěný topení naplno), ale musím zaklepat jakmile tam mám 90st tak je ručička jak přikovaná. docela zajímavě to maj dělaný Lupa ty maj uvnitř ještě el.vložku. něco jako nezávislé el.topení.

MARTEX ALH upgrade ASV + special switcher ECU 115/157PS - zlatá kára
BXE paštika