Demontaz montaz spojka dvojhmota (setrvačník) + prevodovka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
nic v zlom alebo proti tebe ale robis si foto do rodinneho albumu (aj s tym ,,vodoznakom,,) ? a preco a pustas do oprav ked pomaly dva dni riesis akym momentom utiahnut sroby ? ja osobne a kopec inych ludi dotahuje sroby podla citu (a podla materialu zavitu a srobu) a nikdy nebol problem...
btw, ked riesis problem akym momentom dotiahnut sroby na zotrvaku, pouzil si aj nejaky tesniaci tmel na sroby ? aby ti nezacal presakovat olej do spojky.
btw, ked riesis problem akym momentom dotiahnut sroby na zotrvaku, pouzil si aj nejaky tesniaci tmel na sroby ? aby ti nezacal presakovat olej do spojky.
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik 

Jak píše tomiisp.Dělat všechno jak popisuješ,nevydělám ani na slanou vodu,ale proti gustu...tomiisp píše:nic v zlom alebo proti tebe ale robis si foto do rodinneho albumu (aj s tym ,,vodoznakom,,) ? a preco a pustas do oprav ked pomaly dva dni riesis akym momentom utiahnut sroby ? ja osobne a kopec inych ludi dotahuje sroby podla citu (a podla materialu zavitu a srobu) a nikdy nebol problem...
- este
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Mno tak asi nepočítam stim že by byl Roberbo automechanikRe-volt píše:Jak píše tomiisp.Dělat všechno jak popisuješ,nevydělám ani na slanou vodu,ale proti gustu...tomiisp píše:nic v zlom alebo proti tebe ale robis si foto do rodinneho albumu (aj s tym ,,vodoznakom,,) ? a preco a pustas do oprav ked pomaly dva dni riesis akym momentom utiahnut sroby ? ja osobne a kopec inych ludi dotahuje sroby podla citu (a podla materialu zavitu a srobu) a nikdy nebol problem...
VW T5 GP 103 KW long
vitaj kolegoRoberbo píše: Som programator a servisny technik mikroprocesorovej a vypoc. techniky.

Ale inak nech sa dari

(btw, preco si vlastne ked menis komplet spojku uz zrovna nepouzil nieco vykonnejsie alebo aspon lamelu dal preoblozit niecim co by vydrzalo dlhsie, mohol si zabit dve muchy jednou ranou a mal by si priestor na dalsie upravy neskor)
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik 

Tak asi každý neplánuje robiť úpravy na motoretomiisp píše:vitaj kolegoRoberbo píše: Som programator a servisny technik mikroprocesorovej a vypoc. techniky.ale chcel som ine, ked teda nie si automechanik a zrejme nemas ani skusenosti, mal si najprv zacat nastudovanim nejakej literatury ohladne toho co ides robit/robis, nemyslim teraz knihy typu ,,Jak na to,, ale uplne beznou Dielenskou priruckou, keby si sa predtym nez si to zacal robit opytal tu na fore ci niekto nema DP na to co ides robit, urcite by sa naslo kopec ludi co by ti ju poskytli (alebo vytiahli z Elsy konkretne udaje ), usetril by si si kopec casu a problemov a mal by si v rukach oficialny doporuceny postup vratane vsetkych udajov (utahovacie momenty..)
Ale inak nech sa dari![]()
(btw, preco si vlastne ked menis komplet spojku uz zrovna nepouzil nieco vykonnejsie alebo aspon lamelu dal preoblozit niecim co by vydrzalo
dlhsie, mohol si zabit dve muchy jednou ranou a mal by si priestor na dalsie upravy neskor)
BMW 330 ix
tak preoblozenie lamely na HDS za nejakych 500-700kc nemusi byt len kvoli upravam ale aj z hladiska zivotnosti, nie ?rudy5 píše:Tak asi každý neplánuje robiť úpravy na motore

..
Dakujem za rady
Na zotrvacniku som teda tie skrutky este pritiahol..tak s citom
Mam uz aj druhu prevodovku ...na 4-ty pokus cez inzeraty..
Prvy, co mi ju ponukal (zraz na pumpe) bola so zbrusenymi udajmi - typovym cislom...hladal som rovnaku ako moja oznacenie FUX.. cena 400Eur
Druhy..stretnutie pred Tescom..mala ocividne poskodene tie hrany z prevodovky..to neviem preco . cena 550Eur
Zbytocne som isiel na treti pokus 200Km do Ziliny..Rano som mu volal, ze na obed som tam. Ked som prisiel na danu adresu..nikde nikoho. Zavolam mu a on, ze je odcestovany..Nakoniec poslal nejakeho kamarata, ktory celu dobu nanho len nadaval..a po otvoreni nejakej "sopy" ..asi styri prevodovky a ani jedna sa nepodobala na tu moju..cena 500Eur
Stvrty uspesny pokus..prevodovka od sukromnej osoby.Bol som u neho doma. Je z roku 2005 a ma tiez oznacenie FUX..Stala 600Eur s garanciou, ze je v 100% stave. A kedze som bol u neho doma mam ju aspon kam popripade vratit. Ale dufam, ze nie
..
Obal na tej kupenej je trochu vyzraty od kyseliny z baterky po havarii toho auta...
Ta zaolejovana je moja..pokazeny piaty prevodovy stupen..
V servise, co sa specializuju na opravy prevodoviek tvrdili, ze oprava 1500Eur a viac..+ demontaz a montaz.

Dal mi ju aj s tym silentblokom..aj so spojkovym loziskom..
Mozno by som mal odfotit ten moj a ten jeho silentblok , ktory bude lepsie tam namontovat
Spojkove lozisko kupim nove (zajtra ho pojdem objednat), ked uz tam mam aj zotrvak aj spojku novu..Som zvedavy, co bude stat
p.s. Na motory neplanujem robit ziadne upravy vykonu
Mam s tym autom uz najazdenych 180.000km (kupoval som ho ako rocne na zaruku) a mne ten vykon staci.
Dakujem za rady
Na zotrvacniku som teda tie skrutky este pritiahol..tak s citom

Mam uz aj druhu prevodovku ...na 4-ty pokus cez inzeraty..
Prvy, co mi ju ponukal (zraz na pumpe) bola so zbrusenymi udajmi - typovym cislom...hladal som rovnaku ako moja oznacenie FUX.. cena 400Eur
Druhy..stretnutie pred Tescom..mala ocividne poskodene tie hrany z prevodovky..to neviem preco . cena 550Eur
Zbytocne som isiel na treti pokus 200Km do Ziliny..Rano som mu volal, ze na obed som tam. Ked som prisiel na danu adresu..nikde nikoho. Zavolam mu a on, ze je odcestovany..Nakoniec poslal nejakeho kamarata, ktory celu dobu nanho len nadaval..a po otvoreni nejakej "sopy" ..asi styri prevodovky a ani jedna sa nepodobala na tu moju..cena 500Eur
Stvrty uspesny pokus..prevodovka od sukromnej osoby.Bol som u neho doma. Je z roku 2005 a ma tiez oznacenie FUX..Stala 600Eur s garanciou, ze je v 100% stave. A kedze som bol u neho doma mam ju aspon kam popripade vratit. Ale dufam, ze nie

Obal na tej kupenej je trochu vyzraty od kyseliny z baterky po havarii toho auta...
Ta zaolejovana je moja..pokazeny piaty prevodovy stupen..
V servise, co sa specializuju na opravy prevodoviek tvrdili, ze oprava 1500Eur a viac..+ demontaz a montaz.

Dal mi ju aj s tym silentblokom..aj so spojkovym loziskom..
Mozno by som mal odfotit ten moj a ten jeho silentblok , ktory bude lepsie tam namontovat

Spojkove lozisko kupim nove (zajtra ho pojdem objednat), ked uz tam mam aj zotrvak aj spojku novu..Som zvedavy, co bude stat

p.s. Na motory neplanujem robit ziadne upravy vykonu

Naposledy upravil(a) Roberbo dne 29 lis 2009, 21:12, celkem upraveno 1 x.
Sharan, AUY 85KW 1.9 TDI r.v.2003