motor AVG a emisni norma

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

patrik.kloucek
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od patrik.kloucek »

pafka píše:
patrik.kloucek píše:kluci jenze problem je to ze jsem volal do vw do prahy na zastoupeni a tam mi technicky odd. reklo ze motory o vykonu 81KW plni EURO2.
EURO 3 plni pry az motory TDi PD.
Tak proto se vas ptam jestli je to nekde uvedeny ze je to fakt euro 3 a ten frajer se tim jen nechtel zabejvat.Zkratka abych mel neco v ruce nebo na neco se mohl odkazat.
a jakou máš emisní normu ve velkém TP - to co fotil chiptuning?
v tp mam prave euro 2
patrik.kloucek
Aktivista

Re: motor AVG a emisni norma

kde jsi to videl????[/quote] V TP když jsem vezl B5 99 81kw na STK. ALH je taky euro 3, tak jak mohli řict že rtacky sou Euro 2?[/quote]

a mas ten technicak???nebo dokazes to od nekoho nafotit?
Zdeněk M
Aktivista

Re: motor AVG a emisni norma

Příspěvek od Zdeněk M »

patrik.kloucek píše:kde jsi to videl????
V TP když jsem vezl B5 99 81kw na STK. ALH je taky euro 3, tak jak mohli řict že rtacky sou Euro 2?[/quote]

a mas ten technicak???nebo dokazes to od nekoho nafotit?[/quote] To nevím, to sem delal este v servisu a to se delala priprava a zajistení STK. U nas co maj klucí B5 tak dve sou 66kw a jedna asi 81kw. Jinak AVG je od nakýho mesice , 7/99 nebo tak nak, jinak je to porad AFN Euro 2. Zkusim ho nak sehnat a zjistim co tam ma, ale tusim že AFN.
Marek77
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Marek77 »

patrik.kloucek píše:kluci jenze problem je to ze jsem volal do vw do prahy na zastoupeni a tam mi technicky odd. reklo ze motory o vykonu 81KW plni EURO2.
EURO 3 plni pry az motory TDi PD.
Tak tohle je nehorázný nesmysl a páni z technického odd. patrně nevědí, co mluví. Například motory ALH nebo ASV jsou jednoznačně Euro3 a jsou to rotačky.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

To si asi v tý Praze mluvil z nějakým "vrátným".Protože ti řekl nesmysly.Emisní norma se vždy bere podle TP./horší je když tam někdo napíše blbost/.Starý auta to neměly napsaný v TP a pak se to musí podložit zastoupením.
Jinak rotačky 66kw/81KW plní do roku 2000 EURO 2 a od roku 2000 víše již EURO 3.Jinak kody ALH/66kw/ a ASV/81kw/ jsou stoprocentně EURO 3,protože se montovali až po r2000.U octavky I je to starý model EURO 2,po faceliftu EURO 3.První octavky II 1,9PD/2004/kod motoru BJB jsou také Euro 3.Od roku 2005 pak už Euro 4.Ale golf V 1,9TDI PDje již od 2004 Euro 4.
Je to logický.Auto nemuže plnit emisní normu,když ještě nebyla v platnosti.Takže Euro 3 přibližně od r.2000 a Euro 4 od 2004.Ale každý výrobce přechází na emisní normy jinak, je plus mínus rok.U kocernu VW group je to přibližně u TDI modely 2000 již některé plní Euro 3 a modely 2004 plní Euro 4.U škodovky až model 2005/Euro4.
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Teď jsem koukal na ten motor AGV a je to podle mě EURO 2 .Takže to máš správně.Je to sice motor i v modelové řadě 2000,ale staré koncepce jako třeba AFN a takže Euro 2.Někdy tam cpou starý typy motorů do nových kaslí,protože je musí nejdřív vyskladnit a pak dávaj novější.Jinak jestli to je rotačka nebo PD nemá na Emisní normu vliv. Jsou i první 1,9PD s Euro 2 /85KW/v roce 99-2000 u VW.
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

sharik4x4 píše:Teď jsem koukal na ten motor AGV a je to podle mě EURO 2 .Takže to máš správně.Je to sice motor i v modelové řadě 2000,ale staré koncepce jako třeba AFN a takže Euro 2.Někdy tam cpou starý typy motorů do nových kaslí,protože je musí nejdřív vyskladnit a pak dávaj novější.Jinak jestli to je rotačka nebo PD nemá na Emisní normu vliv. Jsou i první 1,9PD s Euro 2 /85KW/v roce 99-2000 u VW.
AVG je E3, AFN je E2, v trojce Golfu je ALE je to 66kw TDI a je E3, 1Z,AHU E2, v B5 AHU E2, AHH E3. Je to to samý jak v Octe, rok 2000 a TDI 81Kw, do 8/99 AHF od 9/99 ASV což je E3. U tej B5 to bude zrovna tak, asi do 8/99 AFN E2, od 9/99 AVG E3. Na pohled budou porad stejný, jen maj jiný vstriky a soft, výkonově porad stejný. ;)
mva1
Přispěvovatel

Příspěvek od mva1 »

[quote="patrik.kloucek"]
kluci jenze problem je to ze jsem volal do vw do prahy na zastoupeni a tam mi technicky odd. reklo ze motory o vykonu 81KW plni EURO2.
EURO 3 plni pry az motory TDi PD.[/quote]

Napiš na zastoupení VW oficiální dopis,to že Ti někdo něco napovídal po telefonu nemá žádnou hodnotu.

chtěli se Tě co nejrychlej zbavit...

Až to od nich budeš mít černý na bílým,tak potom to můžeš řešit dál.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Přesně tak - AHH a AVG jsou novějšími nástupci s normou Euro3 starších motorů 1Z, AHU, AFN a jiných, které jsou Euro2, i když na první pohled vypadají naprosto stejně.

Mimochodem - AHF vypadá taky naprosto stejně s ASV nebo ALH....... O tom, jak motor vypadá, to rozhodně není.
Naposledy upravil(a) Marek77 dne 12 led 2010, 13:12, celkem upraveno 1 x.
RUNDA

Příspěvek od RUNDA »

Ja mam ALE,r.v.1/98 a podla vasich(ceskych)smernic na urcenie EURO normy mam EURO 2.v TP mam 96/69/ES.
patrik.kloucek
Aktivista

takze kluci....ted jsem volal na vw prodejnu a tam mi rekli to sami.....dle VINu moje auto je modelovej rok 2000 a plni E2 a to presto ze ma AVG motor s LL intervalem.Udaje to jsou primo od vyrobce takze s tim asi kulovy udelam.
Mluvil jsem taky s kamosem ze servisu skodovek a ten mi to vysvetlit tak ze kdyz koukne do tabulek tak treba motor ALH/snad si to pamatuju dobre/ do roku 9/99 plni E2 a od 10/99 ten sami motor plni E3.Je to dano tim ze se do rj zacal nahravat jiny soft ktery zajisti plneni prisnejsi normy a to u 2 stejnych motoru. (wallbash)
Takze je docela mozne ze dva napohled stejne motory maji kazdy jinou emisni normu. (wallbash) (wallbash) (wallbash)
V mojem pripade mam sice motor ktery dokaze E3 ale soft v jednotce je nastaven na E2.
Kurwa to je ale smula :(
RUNDA

Příspěvek od RUNDA »

No,Marek svoj prispevok raz-dva opravil.ale mozno ze niektore posledne ALE mali aj EURO 3 ale moj pripad to nieje...a neviete aky je rozdiel medzi AHU,1Z a ALE?lebo ten ma viac Nm ako AHU a 1Z.bude to len softom?
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

"dle VINu moje auto je modelovej rok 2000 a plni E2"
Přesně tak AVG je E2,našel jsem to v ETCE.Je zažazen k AFN který je stopro E2.Mezi E2 a E3 je rozdíl v softu a někdy trysky/menší/,kvůli emisím.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

RUNDA píše:No,Marek svoj prispevok raz-dva opravil.ale mozno ze niektore posledne ALE mali aj EURO 3 ale moj pripad to nieje...a neviete aky je rozdiel medzi AHU,1Z a ALE?lebo ten ma viac Nm ako AHU a 1Z.bude to len softom?
Všechny motory 1Z mají psáno 202 Nm / 1900 rpm. První motory AHU taky. Od určitého data (z hlavy to nevím) se do motorů AHU začaly dávat kvalitnější písty z AFN a současně se zvedla hodnota točivého momentu na 210 Nm / 1900 rpm, stejně jako má ALE.

Nicméně jsem přesvědčen, že nikdo z nás rozdíl v krouťáku nepozná :wink:. 8 Nm je tak nepatrný rozdíl, že subjektivně se ty motory budou chovat naprosto stejně.

A jinak ANO - je to pouze softem. Podobně jsou na tom třeba motory AVF a AWX v Superbech. Oba mají 96kW, ale jeden má 285 Nm a druhý 310 Nm. Taky pouze softwarová záležitost, nic jiného.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“