Nepravidelný chod Tdi AGR

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

fialamala
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od fialamala »

Huml píše:protože, ono to ve zkutečnosti setrvákem není, ale výměna vyřeší tu závadu, když totiž to auto jede, je trochu jiný řízení volnoběhu, asi nějaká jiná mapa v jednotce, stejně tak např. jinak padají otáčky motoru po prošlápnutí plynu s vyšláplou spojkou a bez, je to prostě vada software, která je umocněná mechanickým opotřebováním součástek, kdybys to předělal na flashovací jednotku, nebo ten setrvák šoupnul do auta od 2001 nahoru, tak by to nedělalo
A vyřešilo by to i předělání softu v ř.j?Třeba lehký tuning?
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

ne, dej jednohmotu nebo to nech být
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

fialamala píše:
Huml píše:protože, ono to ve zkutečnosti setrvákem není, ale výměna vyřeší tu závadu, když totiž to auto jede, je trochu jiný řízení volnoběhu, asi nějaká jiná mapa v jednotce, stejně tak např. jinak padají otáčky motoru po prošlápnutí plynu s vyšláplou spojkou a bez, je to prostě vada software, která je umocněná mechanickým opotřebováním součástek, kdybys to předělal na flashovací jednotku, nebo ten setrvák šoupnul do auta od 2001 nahoru, tak by to nedělalo
nie..daj jednohmotu a neries...zmizne to a spravis aj udrzbu.. ;)
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tomas6 píše:Nezkoušel tu dvouhmotu někdo zavařit?Co to udělá?By mne to docela zajímalo.
Rázy pro převodovku a klikové ústrojí, nehledě na to jak to bude s vysypanou dvouhmotou vyvážený.
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

Tomas.cz píše:
Tomas6 píše:Nezkoušel tu dvouhmotu někdo zavařit?Co to udělá?By mne to docela zajímalo.
Rázy pro převodovku a klikové ústrojí, nehledě na to jak to bude s vysypanou dvouhmotou vyvážený.
setkal jsem se s tim ze totalne vymlacena dvojhmota dost poskodila prevodovku.po vymene za jednohmotu se museda i dodatecne menit prevodovka .
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Ivanek007
Přispěvovatel

Příspěvek od Ivanek007 »

odpoj cidlo a je pokoj. kazdopadne to jeste minimalne 10 000 km najezdi.
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

ja to mam radsej koser.. ;)
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
fialamala
Přispěvovatel

Příspěvek od fialamala »

brankar30 píše:
fialamala píše:
nie..daj jednohmotu a neries...zmizne to a spravis aj udrzbu.. ;)
Tak asi vyřešeno.Přidal jsem na vstřikovací dávce.Původní hodnoty volnoběhu byly mezi 1.6-1.8 ted 3.0-3.2mg.Zatím co jsem to projížděl a testoval tak v poho.Tak snad vyřešeno.
Toncek
Přispěvovatel

Příspěvek od Toncek »

ja mám obdobný problém na své ibizi,dělá mi to většinou za studena že to pokulhavá dost po třech když se rozjdeu,na volnoběh ne,tak přemyšlím jestli nebude něco s předvstřikem,jednohmotu tam mám,taky tdi agr,rv 01
seat exeo ST 125kw
vw passat B5,1,9tdi,ajm,gt 1749VA,egr off,kat off
fialamala
Přispěvovatel

Příspěvek od fialamala »

Toncek píše:ja mám obdobný problém na své ibizi,dělá mi to většinou za studena že to pokulhavá dost po třech když se rozjdeu,na volnoběh ne,tak přemyšlím jestli nebude něco s předvstřikem,jednohmotu tam mám,taky tdi agr,rv 01
No u mě to bylo opačně za studena ok ale jak se zahřálo tak skoro pořád.
Ivanek007
Přispěvovatel

Příspěvek od Ivanek007 »

blbej dotaz, ale jak pridam na vstrikovaci davce???
lucky.jack
Přispěvovatel

Příspěvek od lucky.jack »

Huml píše:ne, dej jednohmotu nebo to nech být
Měl bych taky dotaz na mistra: Zhruba před 4000 km jsem nechal měnit komplet spojku i se setrvákem - přechod ze 2hm na 1hm, práve z důvodu houpání motoru na volnoběh(bylo zjištěno prasknuté pružiny na přítlačáku a načatej setrvák). Chvíli byl klid a teď to začlo znovu a ještě k tomu takové kovové klepání. Když vyšlápnu spojku tak klepání zmizí. Jakmile ale pustím pedál tak opět randál. Co tohle může dělat když je tam 1hmota? Předem díky za odpověď.
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Klepe převodovka.
lucky.jack
Přispěvovatel

Příspěvek od lucky.jack »

Aha a co by to mělo dělat? Převodovka je širokej pojem :?
skoda
Aktivista

Příspěvek od skoda »

Zdarec chlapi nemam problem s zadnym klepanim.Chci se zeptat kdyz mam na neutral seslaplou spojku tak motor jde za plynem jak motorovka :D ale kdyz ji pustim tak uz tak za plynem nejde.Jestly je to tim jak se zacne unaset i hridel v prevodovce? Je to normalni? Diky
Bosch kts 570,vcds,Beeprog
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“