kotouče 288mm vs.280mm
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
- JohnyFlat
- Přispěvovatel
no, co jsem se dočet a doslech od škodovky, tak jedne čas s tím byli obrovský problémy a škodovka nevěděla, co s tim a sama doporučovala jako lepší řešení kotouče od Bosche. Ale na netu jsem našel pár lidí, co říkali, že se ji povedlo je zlikvidivat taky. Těžko říct, co je kvalitní, nebo vyzkoušet sám. Třeba každý brzdí jinak a někomu by mohli vyhovovat, jinak bych se taky přikláně k těm silnějším 

Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
-
- Aktivista
já jsem ty bosche testoval, vydrželi o něco déle, ale šly do kopru takyJohnyFlat píše:no, co jsem se dočet a doslech od škodovky, tak jedne čas s tím byli obrovský problémy a škodovka nevěděla, co s tim a sama doporučovala jako lepší řešení kotouče od Bosche. Ale na netu jsem našel pár lidí, co říkali, že se ji povedlo je zlikvidivat taky. Těžko říct, co je kvalitní, nebo vyzkoušet sám. Třeba každý brzdí jinak a někomu by mohli vyhovovat, jinak bych se taky přikláně k těm silnějším
-
- Přispěvovatel
Jestli máte doma někdo nové desky na 280mm v krabičce, změřte prosím jednu z desek jak je silná a připište název výrobce. Já mám na dílně několik starších třmenů, tak na jednom zatlačím pístek a změřím třmen zevnitř..
Výrobci se papírově liší v síle desek jen o několik desetin mm ale už jsem viděl desky jednoho výrobce, které byly nové a mnohem tenší než ostatní..
Výrobci se papírově liší v síle desek jen o několik desetin mm ale už jsem viděl desky jednoho výrobce, které byly nové a mnohem tenší než ostatní..
řešíš něco co ve výsledku dopadne jako normální 280 s vým stylem jízdy, kup si raději 280 vrtané Brembo, nebo Zimmermanny ( Hlvně né Feroda, všechny se kroutěj) a máš svatej klid a ušetříš si spoustu starostí. Jinak já osobně jsem měl na A3 taky ORIGO 280, jezdil jsem furt kudlu, brzy neustále fialový, pořád krásně rovný, kdyby se mi nevysraly ložiska v těhlicích jezdím je ještě teď. Ale vzhledem k dlšímu zvýšení výkonu jsem dal 312
G3- AHF, 180 PS a 400Nm, (prodáno)
A3- ALH, 225 PS, 475NM (GTB1756VK)
A6 4F avant quattro ASB 261PS, 541Nm
A3- ALH, 225 PS, 475NM (GTB1756VK)
A6 4F avant quattro ASB 261PS, 541Nm
- JohnyFlat
- Přispěvovatel
A co stojí takový kotouče a kde se nechají sehant. To budou nějaký sportovní za 10 - 15 tis ne?DDRagoo píše:řešíš něco co ve výsledku dopadne jako normální 280 s vým stylem jízdy, kup si raději 280 vrtané Brembo, nebo Zimmermanny ( Hlvně né Feroda, všechny se kroutěj) a máš svatej klid a ušetříš si spoustu starostí. Jinak já osobně jsem měl na A3 taky ORIGO 280, jezdil jsem furt kudlu, brzy neustále fialový, pořád krásně rovný, kdyby se mi nevysraly ložiska v těhlicích jezdím je ještě teď. Ale vzhledem k dlšímu zvýšení výkonu jsem dal 312
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
- JohnyFlat
- Přispěvovatel
no, za ty prachy seřeneš ale komplet větší brzdy s těhlicema a pak nemusíš kupovat tak drahý kotouče a desky. Kdyby měl někdo zkušenost s těma 288 stočenejma na 280, tak bych do toho šel raději. Nejezdim kudlu, protože nejsem dobrovolnej dárce orgánů. Ale stejně mi kotouče bubnujou a proto by stačilo, kdyby se to jen nekroutilo, jinak mi ty brzdy stačí a neměl s nima žádný problém na můj styl jízdy.
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
Nie, 288mm dosky do 280mm adaptera nedas. 288mm dosky maju uplne ine vedenie ako tie 280mm. Do prasiatka by si ich po obruseni toho maleho polrruhu na hrane nejako nasekal, ale do integrovaneho 280mm adaptera (nosica brzdy) ich nedostanes koly tomu odlisnemu vedeniu!!!Radim205D píše:Kurec chlapi k věci !!, stočené 288mm kotouče do auta s brzdama 280mm, ano nebo ne
tohle se tady řeší !!.
Diskuzí na téma proč se kotouče kroutí je všude hafo, tak zkuste debatovat tam..