převodovka Peugeot Partner HDi, řazení přes zuby, jen 3jka

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Když ji budeš chtít opravit,bude to drahé..Nemá cenu dávat jen jeden synchron,když je to rozebrané..a určitě se tam něco najde..A díly jsou neskutečně drahé...Jde taky o to,kolik to má najeto..Volil bych jinou skřín z vozu,kde jsou zaručené km..Z nějaké bouračky..jde to sehnat...hlavně nebrat nějakou moc levnou,od oleje,aby nebyla horší než ta tvoje....
nepropadat panice...
kodajz
Přispěvovatel

Příspěvek od kodajz »

na té převodovce je najeto poctivých 210 000 km. Je to můj osobní dovoz z D od prvního majitele, mám k tomu vše. Z Berlinga nebo Partnera budou mít všechny určitě víc než já. Snad z bouračky. Jakou mám vlastně koupit, na přírubě mám BE3 a na karteru BE4 což je podle papírů blbost.
Opel Vivaro 2.5 dci
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

kodajz píše:tak jsem dnes vypustil olej z převodovky a byl lehce metalízový. Nalil jsem tam zpátky starý původní olej a přidal olejové aditivum, takový brutální med. Je to pořád stejné. řadím trojku s meziplynem atd ale občas zazubařím. Budu kupovat přřevodovku na vrakáči, jak poznám, že je to zrovna ta moje co potřebuju? mám BE3 na přírubě a na těle BE4. Nebo jí mám opravit?
není to stejné,jsi o pár stovek lehčí... (LOL)
kodajz
Přispěvovatel

Příspěvek od kodajz »

je to stejně na p..u, tak jsem to myslel.
V jakém tvaru je kod převodovky? Kde ho najidu? jaký mám převodový poměr? Dá se to všechno někde zjistit?
Opel Vivaro 2.5 dci
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

To je prekérka, chtělo by to nějakého peugeotáka co má něco jako ETKA. Aby se dalo zjistit rozdíl BE3-BE4 . Asi bych dal druhou, oprava se muže finančně protáhnout. Jak bylo zminováno.Kolegovi se rosypal sinchron na fokusu a nakonec dal 7tácu za matroš. Jedině snad sehnat solidní vrakáč co by dal alespon nějakou záruku.
Audi A4 Tdi AFN 81kw r.98, S764,EGR off
pepe276
Aktivista

Příspěvek od pepe276 »

Nevim, jestli je to ještě aktuální.
Pokud si seženeš převodovku z jinýho auta, na ktrerý jde řadit v poho, tak tam dej tu. Nebo pokud si věříš, tak převodovku rozeber, není to tak hrozné, jak to vypadá. Jsou tam některé zakleplé a zalepené spoje-na konci obou hřídelí pod plechovým víkem. Měl jsem rozebranou převodovku BE3 z Xantie a dával jsem do ní hnanou hřídel a jedničkové kolo z P309, protože se mi na původní přidřelo 1kové kolo. Teď je asi o 15 % rychlejší :) Hlavně si ale pak hlídej hladinu oleje(ne jako já předtim :( ) a jeho předepsanou třídu!
Převodovku BE4 neznám, ale předpokládám, že je stejná, jako BE3, akorát má místo malé komory pro lamelu spojky (průměr max. 215 mm) komoru větší na lamelu průměr 228 mm. Samotného by mě to zajímalo. Je to tak? A jaký krouťák snese převodovka BE3/BE4 oproti ML5T? Kolik drážek na výstupu z převodovky která skříň má? Kdo to ví, dejte vědět.
Díky Petr ;)
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
kodajz
Přispěvovatel

Příspěvek od kodajz »

Petře, je to tak, moje spojková lamela má průměr 228. Jednoduché vysvětlení, nenapadlo mě to, díky. Jinak, převodovku mám už opravenou, nakonec jsem zjistil, že to umí známý. Vyměnil mi jen synchron na té trojce. Musel to nějak předělat, protože je trojka společně s čtyřkou. Byl šikovný, převodovka je opět funkční za super peníze. Asi jsem v tom hledal moc velký problém :-)
Opel Vivaro 2.5 dci
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“