filtrace přez vložku olej. filtru

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

oldaf
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od oldaf »

sikin1987 píše:a co jako,ze sem najel hovno? to mam kvuli tobe jezdit sem a tam? jezdom dle potreby jako normalni clovek.
Já jen že tady furt řešíš filtrování oleje a tvrdíš jak to nejde a přitom všem to jde (LOL)
PRODÁM NOVOU 12mm HLAVU NA TDS,
VW T3 mTDI ASV , GT2052, 11mm hlava,
BMW E39 525mTDS touring,12mm hlava, IC, diff 2,35, GT3271-tlak 3,1b, jednohmota DURAL 240mm,
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

oldaf píše:
sikin1987 píše:
oldaf píše: Neproteče to jen tobě :D Všem ostatním to teče. Ten na hydrauliku je skoro poloviční oproti olejovýmu.
http://www.skarab.cz/cs/zbozi/4516/
mozna to bude trosku kapat,ale ze by to chcalo a z celeho objemu nadoby je takrka nemozne.
Tobě nemá cenu asi něco vysvětlovat, meleš si furt tu svou ale na olej jsi najel úplný hovno. Ale abys neřekl tak mám na zejtra k filtraci 300 litrů oleje, tak ti natočím na kameru jak dlouho trvá přefiltrovat barel. Ale to budu filtrovat přes použitej filtr co už má za sebou asi 400litrů takže to pojede pomalejc.
oldaf máš to taky těžko, jde o to jaký olej filtruješ, některý jde sám z nemocnice ze školky, a některý vietnam, nebo motorest kde vaří uklizečka s havířem, z toho něco vytěžit to je dílo ;)
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

slovacek.milos píše:
oldaf píše:
sikin1987 píše: mozna to bude trosku kapat,ale ze by to chcalo a z celeho objemu nadoby je takrka nemozne.
Tobě nemá cenu asi něco vysvětlovat, meleš si furt tu svou ale na olej jsi najel úplný hovno. Ale abys neřekl tak mám na zejtra k filtraci 300 litrů oleje, tak ti natočím na kameru jak dlouho trvá přefiltrovat barel. Ale to budu filtrovat přes použitej filtr co už má za sebou asi 400litrů takže to pojede pomalejc.
oldaf máš to taky těžko, jde o to jaký olej filtruješ, některý jde sám z nemocnice ze školky, a některý vietnam, nebo motorest kde vaří uklizečka s havířem, z toho něco vytěžit to je dílo ;)
To znám :) Třeba z některých hospod je barel do poloviny plnej plesnivých brambor a stouhanky, aspoň vidím na čem si hospodě pochutnávám. Takovej ten sajrajt ze dna nemá cenu ani zkoušet filtrovat, to jen zacpe filtr, ten je dobrej jen do uhlí a do kamen Nejlepší oleje jsou ze škol a vyvařoven pro podniky, tam to měněj furt. Momentálně mám dobrej přísun ztuženýho pokrmovýho tuku, ten je jak novej, klidně bych si na něm udělal řízek. Měněj ho každej druhej den. Jen je s tím moc práce při rozpouštění. :D
BMW E39 525mTDS touring,12mm hlava, IC, diff 2,35, GT3271-tlak 3,1b, jednohmota DURAL 240mm,
Dewis
Nováček

Příspěvek od Dewis »

No tenhle problem jsem se dlouho chystal resit a obavy byli zbytecny. Podle vasich obrazku mam ten mensi hydraulicky a stal me 95 Kc ale to uz vem cert hlavni je ze to pres to tece az nad ocekavani dobre tak se obavam ze bych to mel spatne utesnene ale jeste to prejedu silikonem pro jistotu ale zatim jsem nadsenej jednoduchy a uciny jak rikaji zkuseni matadori zde :)
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

trosku sme se zajimal o dily na aviu a natrazil sem na tohle to uz je vazne smesna cena:D aj na tu skodarnu stoji 54 kc.
http://www.nd-traktory.cz/nd-pro-trakto ... leje-o-10/
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
fastarrow
Sběrač informací

Příspěvek od fastarrow »

jj ten vypadá taky dobře. Snad bude mít i dobrou propustnost.

Takže voda v oleji se nijak neřeší jo? Jen přecedím a naleju a jedu?

a s tím benzínem jak to ředíte, když jsou usazeniny? Normálně natural? Kolik ho tam může být na kolik litrů oleje? Chápu to tak, že když je ztuhlý olej, tak ho roztopím, naleju benzín a už neztuhne?

Díky za VŠECHNY odpovědi
sikin1987 píše:trosku sme se zajimal o dily na aviu a natrazil sem na tohle to uz je vazne smesna cena:D aj na tu skodarnu stoji 54 kc.
:)
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

no chce to vyzkouset je to nejaka nahrazka z ciny,ale za ty prachy by to stalo zkusit. AKorat ja mam problem,ze nemma v okoli autodily na nakladaky krom ADIPU a tam nevim jetsli muzu nakupovat jen tak jako v autokelly.
s tim benzinem nejak rozumne at nezadres cerpadlo. normalne bez ohledu na palivo se doporucuje max 8l na velkou nadrznafty v zime. sam sem dal 5l na 60. ted sem daval 15l vyfritu 2l benzinu a 3l nafty a podavaci cerpadlo strasne brucelo. jak sem dotankoval naftu vse se uklidnilo.
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

fastarrow píše:jj ten vypadá taky dobře. Snad bude mít i dobrou propustnost.

a s tím benzínem jak to ředíte, když jsou usazeniny? Normálně natural? Kolik ho tam může být na kolik litrů oleje? Chápu to tak, že když je ztuhlý olej, tak ho roztopím, naleju benzín a už neztuhne?

Díky za VŠECHNY odpovědi
sikin1987 píše:trosku sme se zajimal o dily na aviu a natrazil sem na tohle to uz je vazne smesna cena:D aj na tu skodarnu stoji 54 kc.

Záleží do jakýho auta ten benzín chceš přidávat, starý mercedesy maj povoleno až 50% benzinu, starý VW a BMW 30% benzinu.
fastarrow
Sběrač informací

Příspěvek od fastarrow »

Do Xantie 1,9TD 96

oldaf píše:
fastarrow píše:jj ten vypadá taky dobře. Snad bude mít i dobrou propustnost.

Díky za VŠECHNY odpovědi

Záleží do jakýho auta ten benzín chceš přidávat, starý mercedesy maj povoleno až 50% benzinu, starý VW a BMW 30% benzinu.
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Tam bych se nebál 30%, to je ještě starej komůrkáč.
fastarrow
Sběrač informací

Příspěvek od fastarrow »

a kdyby to bylo tvoje? (rofl)

okej takže na vodu se kašle při vyfritu. Přecedit a jezdit jj?

oldaf píše:Tam bych se nebál 30%, to je ještě starej komůrkáč.
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Já v zimě dávám i víc jak 30%. Teď v létě 10%. Voda se ti usadí dole, tu do filtrace neleju, a nějaký deci co se mi tam dostane neřeším
fastarrow
Sběrač informací

Příspěvek od fastarrow »

Okej diky. Tak ted uz jen sehnat oil a udelat neco na tu filtraci. Zajimave bylo, ze jsem tu cetl, ze 50mcr filtr propousti moc a 25mcr je okej (to se tykalo vodnich filtrů) a pak byl dalsi co cedil pres 50mcr a jezdil v poho. Pres jaky filtr cedis ty?

oldaf píše:Já v zimě dávám i víc jak 30%. Teď v létě 10%. Voda se ti usadí dole, tu do filtrace neleju, a nějaký deci co se mi tam dostane neřeším
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

fastarrow píše:Okej diky. Tak ted uz jen sehnat oil a udelat neco na tu filtraci. Zajimave bylo, ze jsem tu cetl, ze 50mcr filtr propousti moc a 25mcr je okej (to se tykalo vodnich filtrů) a pak byl dalsi co cedil pres 50mcr a jezdil v poho. Pres jaky filtr cedis ty?

oldaf píše:Já v zimě dávám i víc jak 30%. Teď v létě 10%. Voda se ti usadí dole, tu do filtrace neleju, a nějaký deci co se mi tam dostane neřeším

Už několik let filtruju tímhle
http://www.skarab.cz/en/zbozi/4516/
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

tak jsem hledal po celem zline obchod kde bych sehnal nejaky olejak na nakladak ci zetor a nakonec sem nasel servis co prodava dily na AVIE a multicary. olejak na avaiu je malickej skoro jako na skodarnu ,takze sme se ani neptal na cenu tipuju asi 40 kc,ale nasel mi tam vetsi na jiny nakladak za 67. tak sem vzal 2 a frcel domu. Akorat tam neni dole ten tesnici krouzek, takze to budu muset nejak utesnit tmelem. Jo a kolem filtru je papirova mrizka asi na velky bordel tu tam mam asi nechat ze?
sem zvedavej jestli to prokape za tyden kdyz to dam do 10l kyblu.
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“