Můžu nalejt olej do neupravené felicie 1.9d?

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

PavelSK píše:Preco inak lejete do toho aj benzin? Koniec koncov nema on inu hustotu nez olej, cize po chvili v nadrzi vam sedi naspodu olej a benzin plava navrchu?

A pouzivate aj prepaleny olej? (napriklad z restauracie..) vtedy je ten postup taky isty (samozrejme prefiltrovat) alebo vtedy je lepsie dolievat nieco ine?

hm.. uz sa tesim na leto :)
si kup litr oleje dej do něj deci benzínu a zamíchej pak přijdeš na to co to dělá v nádrži,

co se týče oleje s restaurace tak nikdo neví co si přineseš za sajrajt jen ty nebo dej fotku miloš
hanyking
Přispěvovatel

Příspěvek od hanyking »

peopleman píše:To je fakt jen na tobě,co tam namixuješ-já třeba do Venta TD vůbec naftu nedával,jen olej 10:1 s benzínem,na zimu bych přidal další litr ;)

A jezdíš na to i v zimě? Já mám fildu bez přestavby a na olej to nechytalo ani v 5C. Pak jsem zjistil, že 1 svíčka je ko a druhá tak na 30%. Bojím se ale, že olej + benzín nejde startnout v mraze ani kdyby nezatuhl.
Škoda felicia 1.9D
PavelSK
Přispěvovatel

Příspěvek od PavelSK »

slovacek.milos píše:
PavelSK píše:Preco inak lejete do toho aj benzin? Koniec koncov nema on inu hustotu nez olej, cize po chvili v nadrzi vam sedi naspodu olej a benzin plava navrchu?

A pouzivate aj prepaleny olej? (napriklad z restauracie..) vtedy je ten postup taky isty (samozrejme prefiltrovat) alebo vtedy je lepsie dolievat nieco ine?

si kup litr oleje dej do něj deci benzínu a zamíchej pak přijdeš na to co to dělá v nádrži,

co se týče oleje s restaurace tak nikdo neví co si přineseš za sajrajt jen ty nebo dej fotku miloš
ak by mi ta restauracia ukazala paletu prazdnych obalov od dakeho normalneho RO (nejaka znama znacka napr.) a nevyprazala tam nic zvlastne (klasika maso,zemiaky..) tak je to celkom v cajku alebo su tam este ine moznosti ako sa mohol znehodnotit?
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

PavelSK píše:
slovacek.milos píše:

ak by mi ta restauracia ukazala paletu prazdnych obalov od dakeho normalneho RO (nejaka znama znacka napr.) a nevyprazala tam nic zvlastne (klasika maso,zemiaky..) tak je to celkom v cajku alebo su tam este ine moznosti ako sa mohol znehodnotit?

To jsou starosti :D , vyjezdil jsem i barel ztuženýho pokrmovýho tuku a taky se to dalo.
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

Jsem dnes ráno koukal, jaký sádlo dokáže lucas nasekat. Nastartoval jsem, chvíli to kašlalo a skákaly otáčky, pak to chcíplo a už nešlo nahodit, pak klekla baterka. Otevřel jsem kapotu a koukal na hadičky, ve kterých zamrzly bublinky, říkal jsem si, že je lucas po smrti. O pár hodin pozdějc dal novou baterku, v hadičkách se to furt moc nehejbalo a přesto se to podařilo nastartovat a jede :)
hanyking
Přispěvovatel

Příspěvek od hanyking »

Krásná práce. Ajezdíš bez přestavby?
Škoda felicia 1.9D
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

hanyking píše:Krásná práce. Ajezdíš bez přestavby?
Jediná přestavba je 20% benzínu ve friťáku, jinak nic.(u týhle směsi tímto stanovuju teplotní limit -10°C).Ráno bylo asi -13°
Radši už mám nachystaný boschácký čerpadlo, na druhej pokus ho tam zkusím hodit hned, jak se malinko oteplí.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

PavelSK píše:dobre to by nam asi zodpovedalo moju prvu otazku :)

a teraz tie dalsie - na co sa tam ten benzin vlastne dava (cisto informativna otazka..) a priprava prepaleneho oleja je taka ista ako noveho(ak neratame filtraciu..) ? :)

BTW trabiho som nikdy nemal :D
benzín naředí, sníží výkon,

a prípava prepáleného oleja je taková že nikdo neví jaký sajrajt si přivez miloš
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“