moje TDi téměř nekouří - je to normální?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Richi
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Richi »

Marek77 píše:Moje bývalá taky kouřila..... Ale my se bavíme o naftových motorech :-D :D :-D :D :-D
Jo, omlouvám se, já vím, že je to trochu změna, ale .. to prostě nějak samo. :)
PS: Ale i marhan má pravdu, chce si to užívat dokud to jde. :D
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Tady je vidět, jak je ta naše čeština krásně mnohasmyslná, co? :wink:
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A proč přestala, došla ji nafta? :)
nepropadat panice...
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Došla jí obsílka od rozvodového soudu :-D.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Bez kouře není legrace.
Oct asv 2000, DieselPower
MIKI ®
Přispěvovatel

Příspěvek od MIKI ® »

Pája 19 píše:Bez kouře není legrace.
ták ták :D jinak spojku od tebe už mám hotovou a je to neskutečnej nářez ! :D díky moc
ex škoda Favorit 89
ex Bmw E30 90
ex škoda Favorit 92
ex škoda Fabia RS
akt:GOLF VR5
akt:BMW e30 316i
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Když po ..letech přestaneš kouřit /necháš se začarovat/ a máš ,já tomu říkám "otevřené plíce" a najednou zjistíš, že to, co jsi dřív vůbec nevnímal /aceton,smrad výfuku,měnit benzinovou nádrž, atd./je pro tebe tak intenzivní, že nemůžeš lapit dech a musíš mít zavřené větrání do ovzduší, a když zapomeneš a okolo projede borec, kterému "lítá z výfuku nespálená nafta" maš chuť tasit zbraň..Když moje polovička nadávala na smrad z neviditelného kouře a tvrdila mi, že to auto jde asi nějak divně, považoval jsem to za ženský rozmar/slušně řečeno/, a dnes. kdy je to už po 10 letech konečně téměř v pohodě, vím že to ti lidé prostě cítí..Byly doby, kdy jsem v uzavřené garáži na jedno auto vařil kastli autogenem a byl jsem zavřenej, aby mě nějaký parchant neudal..a ještě jsem kouřil..A večer mi bylo divné, že už po 8 pivech jsem nalitej.. :)
Proto mi serou kouřící auta, protože tím člověk vlastně vyhazuje prAchy a hlavně obtěžuje ty okolo...hlavně když vidím slepici, která jde po hlavní třídě na procházku s kojencem... :(
nepropadat panice...
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Naprostý souhlas, vidím to úplně stejně.
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Stará A6/100 s obtokem zahulí když jí dáš plnej na rozjezdu - neroztočený obtokový turbo, žádnej vír za autem co to rozptýlí
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

marhan píše:
Richi píše:Moje bývalá taky kouřila, ale mě to většinou moc nebere, jak kdy.
Uzivej dokud to jde, dneska je to sama FAPka a DPFka a tem uz se moc kourit nechce :D
když dáš TDIčku z osta napít,taky si čmoudne a motor je suprovej
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Golf-GT
Přispěvovatel

Re: moje TDi téměř nekouří - je to normální?

Příspěvek od Golf-GT »

sky59 píše:
Marek Otevřel píše:Omlouvám se za asi blbej dotaz, ale můj passat TDi z roku 98 téměř vůbec nekouří, ani při plném plynu. Když vidím octávie a passaty, tak jim to kouří většinou celkem dost, ale mě vůbec. Naschvál jsem nechal kolegu aby řídil, abych to viděl zvenčí a opravdu skoro nic - je to normální?

Ptám se proto, že mi to příjde malinko líný, tak jestli není něco špatně
zmeraj si vykon, mozes priamo na ceste ak chces poslem ti excel file

staci zmerat cas ako to zrychluje a cas ako to spomaluje das vahu auta a vies kde si
jak že se to měří? a kde se to dá stáhnout? nepočítá se jakou vzdálenost ujedu a kolik km/h jedu? díky
GIII AHF VA, S764, chip, kat+egr off, jednohmota + HDS57, 280mm brembo max, zadek zatím bubny, podvozek Koni, 1Z 66KW? (LOL)
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

Golf-GT píše:
sky59 píše:
Marek Otevřel píše:Omlouvám se za asi blbej dotaz, ale můj passat TDi z roku 98 téměř vůbec nekouří, ani při plném plynu. Když vidím octávie a passaty, tak jim to kouří většinou celkem dost, ale mě vůbec. Naschvál jsem nechal kolegu aby řídil, abych to viděl zvenčí a opravdu skoro nic - je to normální?

Ptám se proto, že mi to příjde malinko líný, tak jestli není něco špatně
zmeraj si vykon, mozes priamo na ceste ak chces poslem ti excel file

staci zmerat cas ako to zrychluje a cas ako to spomaluje das vahu auta a vies kde si
jak že se to měří? a kde se to dá stáhnout? nepočítá se jakou vzdálenost ujedu a kolik km/h jedu? díky
http://www.ulozto.cz/7502654/vykon-auta-xls

vyskusaj, urcite sa zmestis do +- 3% s presnostou a zaroven vies ze tam nie je nejaka metodicka 100%na chyba :-)

dobeh je bez rychlosti! radsej drz aj spojku stlacenu, meria sa na rovine moze byt aj naklonena, ale rovina

napriklad, mozes ai merat od 95 do 105, pozri si otacky pri 100 a to mas vykon pri otackach

v podstate je uplne jedno na akej rychlosti to merias, dolezite su otacky, mozes merat aj na jednotke od 5000 do 6000ot ale casy budu velmi kratke a teda velmi nepresne
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

sky59 píše:
Golf-GT píše:
sky59 píše: zmeraj si vykon, mozes priamo na ceste ak chces poslem ti excel file

vyskusaj, urcite sa zmestis do +- 3% s presnostou a zaroven vies ze tam nie je nejaka metodicka 100%na chyba :-)

dobeh je bez rychlosti! radsej drz aj spojku stlacenu, meria sa na rovine moze byt aj naklonena, ale rovina

napriklad, mozes ai merat od 95 do 105, pozri si otacky pri 100 a to mas vykon pri otackach

v podstate je uplne jedno na akej rychlosti to merias, dolezite su otacky, mozes merat aj na jednotke od 5000 do 6000ot ale casy budu velmi kratke a teda velmi nepresne
5 až 6 tis.ot./min. tojsem snad u mojeho sharana ani nikdy nzkoušel,ani nebudu aby se mi to nerozlítlo, ale příspěvek byl o nekouřivosti auta a tady se začalo diskutovat o vyšším dívčím ,jdu pryč z tohoto tema (crazy)
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Golf-GT
Přispěvovatel

Příspěvek od Golf-GT »

miraspetrowski píše:
sky59 píše:
Golf-GT píše: jak že se to měří? a kde se to dá stáhnout? nepočítá se jakou vzdálenost ujedu a kolik km/h jedu? díky

5 až 6 tis.ot./min. tojsem snad u mojeho sharana ani nikdy nzkoušel,ani nebudu aby se mi to nerozlítlo, ale příspěvek byl o nekouřivosti auta a tady se začalo diskutovat o vyšším dívčím ,jdu pryč z tohoto tema (crazy)
mě to přez 4 000 ot. nepustí (LOL) tak budu řešit až po vyřešení problému proč to nejde přez 4 000 ot.
GIII AHF VA, S764, chip, kat+egr off, jednohmota + HDS57, 280mm brembo max, zadek zatím bubny, podvozek Koni, 1Z 66KW? (LOL)
jura2
Přispěvovatel

Příspěvek od jura2 »

TO asi nebude celkom presne meranie toto..Ved ked meriam cas 120-140 na 5 stupni a potom to iste meranie na 4 tak logicky dosiahnem kratsi cas...NA 3 by som to ani nemeral,to by som zistil ze mam 300 koni.:D
e46 325 Xi
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“