castrol edge zkušenosti

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

jericho-3 píše:Vždy jsem do PD dával 5W40 , 15W nikdy, to jsem se odvážil do rotačky...

já jednou psal přijel borec s dvojkovou koktou z čech na šuk do radějova, a jak se někde točil prorazil vanu,

nová služební kokta PD a na moravě byl na černo, olej si koupil M6AD, D asi dýzl

vanu jsem zalepil poliesterovým vláknovým tmelem, přestříkl sprejem na roury , nalil jeho M6AD a vyprašuje stále vana neteče,

byla neděla a na nějaké větší hrdinství nebyl čas ;) miloš
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

5W je na velké mrazy ale 15W je nějak na -10 - -15stupnů a to u nás stačí. S 15W je taky ten motor daleko tišší a nežere olej.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

martinsidlo píše:5W je na velké mrazy ale 15W je nějak na -10 - -15stupnů a to u nás stačí. S 15W je taky ten motor daleko tišší a nežere olej.
Ja by som sa chcel len zo zvedavosti opýtať,mam rotačku ALH motor. Po kupe auta som prešiel z 10W40 na 5W40 pričom po prejdeni na 5W40 teda po vymene mi pustil simering na vačke,teda začal tiecť olej okolo tesnenia.Dal som tam Valvoline Durablend Diesel 5W40,teraz rozmyšlam sa vratiť späť na 10W40 len sa neviem rozhodnuť,či kupiť Mobil 10W40 Diesel 2000 alebo ostať pri Valvoline Durablend ale 10W40 v takej červenej pixli, je určeny pre motory ktore maju viac ako 150000km.Čo mi odporučite?Lebo keď sa otepli ako teraz tak dlho počuť klepať zdvihatka a motor je hlučnejši.V zime keď bolo -18 tak išiel tichučko ako benzin.Mam našlahane 168000km.Ďik ;)
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Osobně bych vyměnil guferu na vačce a hydra a jezdil dál na 5w40, řekl bych že přechodem zpět na 10w40 se ty věci sami neodstraní.
Já osobně mám na AGR 370tis a jezdím taky na Durablend Diesel 5w40.
slovacek.milos
Aktivista

martinsidlo píše:5W je na velké mrazy ale 15W je nějak na -10 - -15stupnů a to u nás stačí. S 15W je taky ten motor daleko tišší a nežere olej.

tak jak neplatí že je 5W plná a 15W minerál tak padly i teploty 15W superturbo je do mínus 26 miloš ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Takový olej jsem ani neviděl..Super Turbo 15W 40...
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

jericho-3 píše:Takový olej jsem ani neviděl..Super Turbo 15W 40...
no moc není jedná se o M7 ADS IV superturbo mám super cenu v sudu, je pro smíšený provoz což mě vyhovuje, leju to od tatry až po sekačku,

přednosti smíšený provoz, extremě zatížené motory, zajistí mazání prvního pístního kroužku v extremních podmínkách, nic se neusazuje,

určitě jsem jednou psal jak mi přijel borec peugeot asi 3O6 na výměnu oleje, můj tonda povolil šroub a nic

:o vzal tušku a zkoučel jestli není výpustný otvor ucpaný, a nic, ani kapka, motor jezdí dál udělali jsme mu gufírka i celouh hlavu, mám i fotky

zadřené motory mám taky a to dvě feldy že vypadlo víčko na nalévání oleje jezdilo se dál až nebyl olej a zadřel se čálek na první válci na klice, miloš ;)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

To je jak v pondělí, přijel střelec s Fiatem Doblo 1.2 na olej, poslední výměna při 150tis, auto mělo na tachu 182tis (noteeth) , vyšrouboval jsem kónusovej šroub na vaně a vycmrndly na mne tak 4 decky + něco ještě bylo ve filtru, dostal filtr + 3 litry Mogulu 10w40 a hybaj zase do provozu.
slovacek.milos
Aktivista

Tomas.cz píše:To je jak v pondělí, přijel střelec s Fiatem Doblo 1.2 na olej, poslední výměna při 150tis, auto mělo na tachu 182tis (noteeth) , vyšrouboval jsem kónusovej šroub na vaně a vycmrndly na mne tak 4 decky + něco ještě bylo ve filtru, dostal filtr + 3 litry Mogulu 10w40 a hybaj zase do provozu.

já si vzpoměl na jednu kia vstřikování CR, že prej nestartuje, přitáhli to na laně, starter cvakal, tak jsem dal dvojku a zjistit že se motor netočí, měrka suchá, vyšroubuju ten konusák a totální sucho, ale fakt sucho, z toho moturu do druhého dne nekaplo,

přijel mladý kus zmrdal mě co se do toho hrabu když motorům nerozumím, udělal generálku motor po tisíci začal klepat a za další tři šel ještě mu do hrobečku zgenerálkovali turbo za 18.OOO kč ;) miloš
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

slovacek.milos píše:

tak jak neplatí že je 5W plná a 15W minerál tak padly i teploty 15W superturbo je do mínus 26 miloš ;)
No Miloši nevím, pokud je tam 15W, bude to při -26 mazat, otázka je jak, Pořád platí, že 5W je olej na úrovni syntetiky, ale co platí nejvíc je specifikace výrobce. Normy a teploty nikdo zatím nezměnil. Faktem je, že znám jednu paní co v PD jezdila na 15W40, jen se divila co mají všichni s tím chválením VW, že ujela 50k km, a má už druhej motor (noteeth)
G3 Variant synchro
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Přijel mladý travař s mitsubishi pajero a už z dálky jsem slyšel ojnici..Povídá potřebuji to spravit..,jsem z Brna a za týden tam musím jet..Já tehdy byl ještě nezřízený optimista..ale sundal jsem vanu a místo oleje tam byla vrstva " vazelíny" - tak 80W 70.. :)
A povídám kolegovi, věříš tomu, že ten olej zapomněl přitažlivost zemskou..?A otočil jsem vanu olejem dolů nad svou hlavu a z vany nic neukáplo.. Tak jsem povolil ojnici a udělal pokus, který se nikdy nepovede a pod nové šály dal dvousložkové lepidlo s ocelovými pilinami a utáhl./byla vydřená ojnice/. A samozřejmě vodním velmi jemným šmirglem zalapoval čep kliky pod benzinem /práce téměř celý den/..Nechal do rána a pak zkusil ojnici jak se axiálně pohybuje po čepu a dal vanu a nalil olej a filtr a natočil...motor šel jako housličky, ale za chvilku začal lehce potukávat, protože zadřený čep je vždy trochu šišatý , což jsem čekal. Travařovi jsem řekl, že je to samo bez záruky a snad tam dojede a že se klepot bude určitě zvyšovat..A ať zavolá jestli to lehne...Nezavolal a pak jsem se ptal jeho kamaráda, zda už si sehnal motor a on povídá, ale proč, vždyť s tím jezdí po Brně..Stal se zázrak..nebo kecal... :D
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

zázraky se dějí pořád jen z toho nesmíš propadnout panice, (LOL) (LOL)

dobré stou ojnicí, a ten slovní obrat pokus který se nikdy nepovede to budu používat (rofl)

my normálně před spuštěním motoru třikrát otčenáš a dvakrát zdrávas pana maria a pak si podáme ruce jak v kostele, :) miloš
mirek
Přispěvovatel

Castrol EGED

Příspěvek od mirek »

Ahoj Chlapi
Mám Audi A4 B7 1,9Tdi 85 kw kopil jsem ji byla dovezená z Německa nevědel jsem jaký tak byl puvodní olej Tak jsem tam začál davát Castrol EGDE 5W30 Long Liffe 3 ,507 00
Měním ho po 15tis. KM ale od vyměni do další vymění jsi motor veme asi litr je to normalní taková spotřeba oleje ? Mám najeto 122tis Km
nebo jaký nejlepší olej je vhodní pro ten motor ?
Děkuji za rady a informace :)
Naposledy upravil(a) mirek dne 09 úno 2011, 20:40, celkem upraveno 1 x.
Passat B7 2.0TDI 103 CFFB, Highline
moers
Přispěvovatel

Příspěvek od moers »

550 000km najeto omv bixxol 5w-40 a to do 450 000km jse jezdilo na polosyntetiku sel sem z horsího oleje na lepsí a bez problemu.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Já do všeho leju 10W-40 a do PD longlife 5W-30 a všechno jezdí.Moje fela má na ten olej najeto 420tkm.
S2 3.6fsi L&K 512 000km
OIII 1.4 TSI 310 000km
O1 4x4 240 000kn
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“