alhambra zavady

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

patrik.kloucek
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od patrik.kloucek »

Jozef Kráľ píše:jak nejde príhrev a ani se s ním nejde spojit diagnostikou tak je určite bes napajení a to bíva uhnitý kabel pri konektoru , červený , teda +12v , potom tam ide 12 v dalších a to je kdyš naštartuješ motor. tento problem som riešil asi na 10 SAG a taky na mojej alhambre práve dnes . a mam ju 2 roky.
- a jak výš že neni tlak v klime , kdyš se nemužeš spojit s Rj klimatroniku, mal si to na plnící stanici?, ted ces zimu tam moc tlak neni jen asi 2-3bar, podle mne to stačí jen doplnit a pujde to .
a ta diagnostika ti asi nepujde proto že maš starej kabel , ani nevím jak to má bít protože ja mam už roky hex can .
a spotreba ti muže tak ukazovat ces zimu. ale nemusí bít spávná , to zaleží jak je nastavenej rozvod , a na tomto motore tdi graf není , je to pumpa dýza, tu sa nastavuje len poloha vačky na hornu uvrať a to vidíš jak to je v parametroch skupina 4 a je to 4 parameter v zakladnom nastavení
taky doufam ze to bude jen uhnilej drat....to jsem resil uz i na Alh.I co jsem mel.
tlak klima jsem zkousel zmacknutim ventilku kdyz jsem patral po tom proc se nerozbehne.proc se nespoji to netusim
:roll:
patrik.kloucek
Aktivista

A cos nakonec sehnal, jako myslím km a cca cena, jestli to není tajný? Ta spotřeba mi přijde trochu vyšší, než by mohla být, ale o ne o moc, myslím, že tak 6,5 by bylo adekvátní, navíc, jestlis to měřil jen podle palubního PC, tak to může být i o půl litru víc nebo míň, záleží, jak moc kecá... Podívej se na tu synchronizaci rozvodů, tam když to víc nesedí, tak se to na spotřebě odrazí docela zantelně...[/quote]

Koupil jsem Alhambru 11/03 1maj,serviska 200tkm,nekurak.,jediny co nema tak parktronic a PC(to me trochu mrzi ,ale s tim nic neudelam) ..je jak nova.Cena 6000EUR
Nekdo rika ze 200tkm je moc ale ja tvrdim ze radsi koupim s tema kilaka a serviskou nez zarucene poctivy km co maj auta tady(nevim jak je to mozny ale tady maj vsechny cca170tkm a to jsou dovezeny z D kde 200je pomalu minimum (LOL)

jo jinak kamos za mnou jels pasikem 4motion AFN a dle PC 6,9L/100km
luk.ino
Přispěvovatel

Příspěvek od luk.ino »

ja se s spojim s topenim i kdyz nepracuje, mam 2001. jinak jak bylo psano dost casto klima uchazi pod plastovym vickem na chladici, je tam hlinikove vicko ktere ma 2 Okrouzky a pod nim je vysousec. taky jsem to resil.
Sharan II 1.9 TDi 85kw - motor FRS ASZ, 175PS/388Nm
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

luk.ino píše:ja se s spojim s topenim i kdyz nepracuje, mam 2001.
Spojíš, ale musí být splněné podmínky pro start. Tzn. teplota okolí pod 12 °, teplota vody pod 75 °, napětí baterie víc jak 10,5 V, dostatek nafty v nádrži. A samozřejmě funkční ŘJ bufíku.
VW Sharan
1.9 TDI PD
luk.ino
Přispěvovatel

Příspěvek od luk.ino »

spojil jsem se i v lete a muzes pres akcni cleny otestovat podavaci cerpadlo a ventilator
Sharan II 1.9 TDi 85kw - motor FRS ASZ, 175PS/388Nm
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

já se u svýho taky spojím jen s klíčkem (2001), ale setkal jsem se taky u novějších, že to nešlo, až když měl běžet, jinak ne
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

Ono se to dá obejít. Stačí proklemovat čidlo teploty co je pod stěrači a pojede to. Ale to je tak profláklý a známý způsob, že asi opakuji, co bylo milionkrát napsáno. :-D
VW Sharan
1.9 TDI PD
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

[/quote]

Koupil jsem Alhambru 11/03 1maj,serviska 200tkm,nekurak.,jediny co nema tak parktronic a PC(to me trochu mrzi ,ale s tim nic neudelam) ..je jak nova.Cena 6000EUR
Nekdo rika ze 200tkm je moc ale ja tvrdim ze radsi koupim s tema kilaka a serviskou nez zarucene poctivy km co maj auta tady(nevim jak je to mozny ale tady maj vsechny cca170tkm a to jsou dovezeny z D kde 200je pomalu minimum (LOL)

jo jinak kamos za mnou jels pasikem 4motion AFN a dle PC 6,9L/100km[/quote]

No tak tos koupil celkem dobře... 200t km není nic strašnýho, stejně to maj najety skoro všechny, co se tu prodávaj, i daleko víc... Že nemá palubní PC, tak to se jentak nevidí- není to reimport z Francie (tam byly často takové extrémy, že auto nemělo PC, nebo třeba mělo pomalu plnou výbavu a nemělo klimu...)? Ty mouchy co tam máš snadno vychytáš, s tím se musí u ujetého auta počítat ;)

hlavně ať to dlouho šlape a seš spokojenej...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska :punk: ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
patrik.kloucek
Aktivista

No tak tos koupil celkem dobře... 200t km není nic strašnýho, stejně to maj najety skoro všechny, co se tu prodávaj, i daleko víc... Že nemá palubní PC, tak to se jentak nevidí- není to reimport z Francie (tam byly často takové extrémy, že auto nemělo PC, nebo třeba mělo pomalu plnou výbavu a nemělo klimu...)? Ty mouchy co tam máš snadno vychytáš, s tím se musí u ujetého auta počítat ;)

hlavně ať to dlouho šlape a seš spokojenej...[/quote]

diky,no zejtra zajedu do seatu at mi vyjedou servis a vybavu jakou to ma mit....tak jsem zvedavej co se dozvim ....treba z too vyleze ze ma najeto pul mega a serviska je leva:-).No akdyz vyjedou kody od uta tak je tam i zeme urceni-tak uvg
kdyz jsem to videl na netu v tyhle vybave a za ty penize tak jsem PC ani neresil pac jsem pocital ze ho ma automaticky (crazy) no ale splet jsem se a koukal jak jelito..no hold neudelas nic.Zas tam nechali hands free :D
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

[/quote]

diky,no zejtra zajedu do seatu at mi vyjedou servis a vybavu jakou to ma mit....tak jsem zvedavej co se dozvim ....treba z too vyleze ze ma najeto pul mega a serviska je leva:-).No akdyz vyjedou kody od uta tak je tam i zeme urceni-tak uvg
kdyz jsem to videl na netu v tyhle vybave a za ty penize tak jsem PC ani neresil pac jsem pocital ze ho ma automaticky (crazy) no ale splet jsem se a koukal jak jelito..no hold neudelas nic.Zas tam nechali hands free :D[/quote]

Úplně stejně sme dovezli s kámošem Passata B6 1.9Tdi rok 2006... Taky z Něměcka, ale pak se zjistilo, že je z Francie a že má najeto asi o 70t km víc (teď už si přesně nevzpomínám, ale myslím, že tacho bylo 120 a ve VW byl nějakej záznam při 180t km před pár měsícema), serviska k tomu taky byla... No ale hlavně až v Rozvadově na pumpě se mě ptá- "Hele, kde se tady přepíná palubní PC?" a já mu říkám- ukaž.... A hle, ono to palubák nemělo... Přitom climatronic, 8 pytlů, chrompaket, výhřev sedaček, tempomat atd.... A palubák nebyl, no ten byl nasranej (LOL) ... Pak vymýšlel, jak to tam dodělat, ale bylo to moc složitý a drahý a nakonec se na to vykašlal... Jinak auto mu sloužilo dobře, teprve kolem 250t km začaly odcházet věci jako dvouhmota, turbo, zdvihátka... Tak tam všechno vyměnil a prodal to...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska :punk: ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
patrik.kloucek
Aktivista

250t km začaly odcházet věci jako dvouhmota, turbo, zdvihátka... Tak tam všechno vyměnil a prodal to...[/quote]

dodelavat PC je blbost...je to dost drahy a o praci nemluvim no a vysledek-je o nicem akorat ze to ukazuje udaje ale nikdo ti to pak nezaplati a penize se ti nevrati.Jeste tak kdyby to vyslo na 1000-1500 tak bych o tom uvazoval ale kdyz spocitam maxi a nebo alespon polodot packu cidla a ja nevim co tak jsem na 5OOOani nemrknu-to za to radsi koupim kola.

jo tak tohle je muj pripad na pasiku.....dal jsem novou dvouhmotu,spojku,komplet predni a zadni brzdy a kotouce,novy vsechny ramena a uz ani nevim co a ted ho budu prodavat (wallbash) Jsem to ale pako (LOL) :D Kdyz tohle nekomu reknu tak si klepe na hlavu a ze urcite kecam a nebo jsem se zblaznil. :roll:
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

maxidot s PP koupíš do 3000 Kč
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
fuzzyi
Přispěvovatel

Příspěvek od fuzzyi »

Ahoj,
chtěl bych se Vás zeptat na názor.. auto Seat Alhambra 1.9 TDI 96kW ASZ, rv.04, 6kvalt
VAG bez chyb. žádný citelný problém s převodovkou, nic neklepe

Pokud jedu se zařazenou rychlostí bez plynu a následně sešlápnu tak auto cukne. Stejně tak když plyn pouštím je tam cuknutí. Tah motoru je pravidelný a otáčky to nijak neovlivní. Nejvíc je to znatelné pokud se plyn jen lehtá..
Nevím jestli to má souvislost i s druhým problémem kdy i přes pomalé, plynulé pouštění spojky při řazení auto cukne, hlavně na nižších stupních 1 až 3 (pokud se řadí rychle a otáčky nestihnou spadnout problém není).
Lamela spojky, dvouhmota, silentbloky? Na co se zaměřit?
díky
Naposledy upravil(a) fuzzyi dne 25 kvě 2012, 16:42, celkem upraveno 1 x.
RENAULT / TRAFIC II autobus (JL) / 2.0 dCi 115 (JL0H)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Jako první bych se podíval na prodloužení pravý poloosy, jestli není vymrskaný ozubení v tom čůru co kouká z převodovky.
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

spíš ta dvouhmota :(
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“