Rozvody ahu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
čiže o zub posunuty rozvod na "dizli" a nemalo by ist naštartovat ako je to možne predsa zmes sa zapaluje pod velkym tlakom samozápalom...no ja mam najradšej pripravky ale nie vždy mi pomožu ako tu :/ ako auto jazdi každy den zaakznik sa nestažoval len tak po čase som začal v hlave uvažovat či je to "dobre" ale synchro VCDS mi pomohla ku duševnemu pokoju že dufam že ano +2,5° pri "novo" nahodenom a nenastavenom synchronizovani malo by byt ok. teraz je to dolanene na +0,5 a skrutky su v strede vybrati elipsových otvorov.
Samozřejmě jsi profík a ten si dává fora, což znamená, že se jistí tím, jak původně rozvody byly posazeny. Hlavně když dělá různé rozvody a může se stát, že mu skočí řemen při montáži/všechny auta nemají přípravky, nebo nejsou dostupné/ a situaci to jen zkomplikuje a to třeba tím, že musí sundat víko rozvodů , které normálně nemusí./Na rozdíl od koníčkářů je čas velmi drahý/ Samozřejmě tam kde je kužel na rozvodových kolech a kolo je sundané jsou rysky zbytečné..A jistota je i v tom, že jsou situace, kdy kutilové jsou schopni upravit cokoliv /např. kolo na čerpadle -popř. načnutý klínek, nebo dokonce motor je kříženec/a pak se mechán zblázní, když motor nemůže uvest do chodu i když je vše O.K. A kdo se několikrát "věšel" a zbrkle začal dělat chyby v hledání závady , když si říkal, vždyť to auto předtím jelo, ví o čem mluvím..Takže bych nikoho neodsuzoval, když se tam najdou značky, i když jsou kolikrát udělané vyloženě nesmyslně, kdy dotyčný chcípne motor a udělá značky v poloze, kdy se motor zrovna zastavil..Samozřejmě rutinéři, kteří dělají pořád stejné motory a obdobné typy jedné firmy to možná nepochopí ,ale je zásada,že i když jsou rozvody na přípravcích a všechno sedí jako prdel na hrnci, ÚSPĚCH SE DOSTAVÍ AŽ KDYŽ MOTOR NA PŘEVALENÍ CHYTNE A JDE JAKO HOUSLIČKY..slovacek.milos píše:na fixu dělám všechny rozvody je to taková pro mě větší jistota, značím kola řemen a dávám přípravky, tím zjistím třeba předchozí chybu, at si o mě myslí kdo co chce, pede o zub asi nenastartuješ, čudný zvuk neseřízené vstřiky

nepropadat panice...