spotreba 10L HDi 66KW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
[quote="shark734"]egr by som na HDi nezaslepoval, ECU s tym hovn*m rata a potom hadze blbe hodnoty na vahe vzduchu aj ked dia chybu nevyhodi...od spodu sice motor ide lepsie, ale pri vyssich otackach je lenivejsi...kamarat ma EGR na 206 2.0HDi zaslepeny, ale ide to jak zdochlina...
Větší kravinu jsem neslyšel a ani nečetl. Asi neznáš princip EGR, HDi 66 kw a nebo vůbec diesel motorů.
Větší kravinu jsem neslyšel a ani nečetl. Asi neznáš princip EGR, HDi 66 kw a nebo vůbec diesel motorů.
Opel Vivaro 2.5 dci
Moje zkušenost . . . :
Odešla mi membrána na EGR ventilu . Sebralo mi to podtlak na řízení turba . Neměl sem na to čas a ani prostory , abych to řešil ( a hlavně sem nevěděl , kde je chyba ) . Jezdil sem takhle celou zimu . Auto skoro nejelo ( hlavně odspodu ) a byla značná kouřivost přes 2000ot/min . Pak sem se k tomu dostal a pomocí vakumetru odhalil závadu . Odpojil sem vstup z vývěvy k ventilu , který ovládá EGR ventil . Kontrolka se nerozsvítila a auto konečně jede ( díky správně fungujícímu obtoku na turbu ) . Spotřeba šla dolů , ale to bude spíš fungujícím turbem . . .
To vše na Xantii 2.0HDI 80kW , r.v. 1999 , starší řídící jednotka ( nejde na ní aktivovat tempomat ) .
Odešla mi membrána na EGR ventilu . Sebralo mi to podtlak na řízení turba . Neměl sem na to čas a ani prostory , abych to řešil ( a hlavně sem nevěděl , kde je chyba ) . Jezdil sem takhle celou zimu . Auto skoro nejelo ( hlavně odspodu ) a byla značná kouřivost přes 2000ot/min . Pak sem se k tomu dostal a pomocí vakumetru odhalil závadu . Odpojil sem vstup z vývěvy k ventilu , který ovládá EGR ventil . Kontrolka se nerozsvítila a auto konečně jede ( díky správně fungujícímu obtoku na turbu ) . Spotřeba šla dolů , ale to bude spíš fungujícím turbem . . .
To vše na Xantii 2.0HDI 80kW , r.v. 1999 , starší řídící jednotka ( nejde na ní aktivovat tempomat ) .
VW T3 mTDi + Xantia 2 HDi 80kW . . . repasuju alternátory . . .
a máš ho zaslepený a nebo jen odpojenou hadičku. Ptám se jen z principu, ne že by to řešilo tu spotřebu. EGR je nutno zaslepit, ventil může být pořád otevřený-zaseklý-zanesený a pak to přisává pořád.peter626x píše:kaslat na egr,je odstaveny tak problem nerobi.trapi ma ta spotreba
Opel Vivaro 2.5 dci
ale ještě udělej to, že načepuješ plnou nádrž a pak jí vyjezdíš a znova naplníš abys změřil opravdovou spotřebu. Pokud se orientuješ jen podle palubního pc, může ti zkreslovat. Kdyby ti tam šlo moc nafty a dobře ti ji motor spaloval, hulilo by ti to do černa. Co kat? Co tlaky ve válcích? Co rozvody? Neměnil si je? Můžou být špatně načasovány. Píšu jen jak bych postupoval já neservisman 

Opel Vivaro 2.5 dci
tak jestli to před rozvodama bylo v pohodě a po rozvodech ne, tak bude něco špatně tam. špatný předvstřik? či tak nějak. na rotačce když jsem potočil s čerpadlem tak motor buď třískal a nebo šel měkce. Když šel měkce, špatně startoval, čudil nespálenou naftou, ale zase se snadno vytáčel. No, neumím to přesně popsat, co ty rozvody?
Opel Vivaro 2.5 dci