Vysoka spotreba octavia 4x4 TDi PD 74KW - LOGY

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Octava
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Octava »

Tak dneska nalogovano, prvni log je v kopci na 3 a druhej na rovine na 4,pak prerazeni 5 a 6....
S logovanim zacinam,ale zda se mi ze ta vaha dava celkem dost malo :?

http://leteckaposta.cz/255092759
Octavia TDi PD 4x4
Golf II 1,6TD 59KW SB
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Váha má nejlepší leta za sebou a seká se regulace. Nová váha + vyčistit fofrvrtulku ...
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Octava
Aktivista

Příspěvek od Octava »

je mozny ze ta spotreba bude vahou? to samy se mi zda ze to nad 3000ot ztraci vykon coz by i odpovidalo podle grafu vahy... jinak ta regulace, nemuze to byt spis podtlakama,ty hadicky nevypadaj nejlip chystam se je vymenit
Octavia TDi PD 4x4
Golf II 1,6TD 59KW SB
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

nogis píše:Vím o dvou těchto "krabicích", který naprosto bez problémů jezdí dlouhodobě za 6,5l
Tak to sa rad kuknem na tych 6.5L, blbosti co ukazuje palubak su jedna vec a realna spotreba je tiez ina vec. Ako som uz podotkol ATD/AXR u O1 Tour, je co sa tyka spotreby tragedia sama o sebe + 4x4 ktomu :roll: Osobne mam O1 Combi 4x4 TDI, tak mi nehovor rozpravky typu 6.5L (LOL)
jajic
Přispěvovatel

Příspěvek od jajic »

Ja tem 6.5 verim,ale je to nuda a zadny pozitek z jizdy.ja dnes za cely den taky jezdil za 5.9
OI 4x4 TDI, 127kW ,VB,AL,312/256ATD;-)
no smoke,no fun ;-)
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Tak zase 6,5 není taková hrůza, ta to jezdím i s mým autem a to cekem svižně. Sériové ASZ se do toho vlezlo bez problémů. Že by ATD (dvoukolka) bylo žravější? Možné to je...

(palubák mi ukazuje průměr o deci víc něž podle tankování)
Persan
Přispěvovatel

Příspěvek od Persan »

nogis píše:Tak neřeš palubák, ale realitu. Na PC mám dlouhodobou 7,6, realita do 6L
TDI tech píše:
nogis píše:Vím o dvou těchto "krabicích", který naprosto bez problémů jezdí dlouhodobě za 6,5l
Blbosti co ukazuje palubak su jedna vec a realna spotreba je tiez ina vec.
Trochu pozdě, nejdřív čti a pak se rozčiluj ;) Díky (wallbash)
Seat Leon 1M Cupra R under construction...
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Jendyss píše:Ahoj, já mám sice Galaxy,ale taky motor PD 85kw a i mě překvapila spotřeba mezi 7 a 8-mi litry a to i na dálku. Jo když se hodně snažím tak 6,8l/100,ale to není normální jízda. Každý servisák mě přesvedčuje,že je to u PD motoru normální natož u Galaxy, které má skoro 2 tuny. Já tomu stále nevěřím a tak zkouším všechno možné, zatím bezúspěšně. Nechal jsem to načipovat u TdiFuna a spotřeba mi zůstala stejná možná spíš vyšší. Mám vyměněné turbo,zkoušel jsem jinou (novou ) váhu vzduchu, ale spotřeba furt stejná tak nevím.

J.
Tak to máš fajn spotřebu, nezapomeň že máš autobus :) to nikdy nebude jezdit za takovou spotřebu jako třeba Oktávka nebo Golf. Ale zas ten komfort a toho místa! :)
A hlavně extra nešetřit a občas to protáhnout nebo budeš čistit zanesenou regulaci turba a úspora bude v .....
kyzektom
Nováček

Příspěvek od kyzektom »

Zdravim

Mam cerstve koupenou octavku samozrejme starsi r.v.2001. Octavia I , motor ATD 74kw (PD), combi a 4x4, naprosto stejne zjisteni jak jste psali. Kazdopadne mi palubak nekeca porovnaval jsem to s realitou. Moje spotreba je 8,5l/100km. Chapu ze 4x4 musi brat vic nez dvoukola ale o 2litry na 100km?? to mi teda prijde hodne na to ze to neni cistokrevna ctyrkola. Preci jen je to 99,999% casu rozpojene. Chtel bych poprosit ostatni octavkare s TDI 74kw s 4x4 kolik jim to zere. Jestli je alespon jedna 4x4 s normalni spotrebou cca 7l/100km tak mi ostatni mame nekde nejakej skrytej problem a ten se musi dat vyresit. Vsadil bych se ze jak bylo psano nekde vejs ze je to tim ze na ten motor je auto s 4x4 moc pak by to muselo dvojnasobne platit u 66kw TDI ktera ma horsi kroutak a jeste mensi vykon. S diky Tom
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

co jsem to ted vynuloval tak dle palubáku mám na 1500km dlouhodobej pruměr 7,2L a dle tankování 6,8L Ale nák to neřeším mylím že to je normálka občas jí i šlápnu ale kdybych jí šlapal furt tak za 9L asi taky není problém a po městě to ukazuje kolem 8L
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
stevusik
Přispěvovatel

Příspěvek od stevusik »

ja mam tieez oktavku 4x4 PD 74 kw 2001 a tiez to poriadne zerie.do tych 8 litrov si to spapa
ALES
Přispěvovatel

Příspěvek od ALES »

Po městě bude vždycky okolo 8-9 litrů a kdo tvrdí že ne tak buď jezdí důchodce nebo neví co to je jezdit jen po městě sem a tam a ne jen město projet o víkendu a pak zase po okresce domů. Dlouhodobou mám okolo 9 když jedu dál tak to klesá. :D
GOLF 4 96 Kw asz Var. 4Motion
stevusik
Přispěvovatel

Příspěvek od stevusik »

ale ja ked idem aj po dialnici tak mam tak 7,8
kyzektom
Nováček

Příspěvek od kyzektom »

Diky za info. Mozna to zni blbe ale docela jste me uklidnili ze to zere i ostatnim ze v tom nejsem uplne sam. Sice nechapu co je pricinou protoze se mi nezda ze by se motor musel znatelne vic snazit nez u dvoukoly. Nasel jsem clanek http://moje.auto.cz/Hooonza/8avia.html a tam teda pise o uplne jine spotrebe nevim co si mam myslet. Treba to zere opravdu jen nam. Vim ze se tim clovek moc chlubit nechce ale piste dalsi spotreby mozna k tomu pridejte i stav tachometru (kolik mate najeto). Vsichni v okoli rikaji jak jim TDI vezme okolo 5-5,5l/100km maximalne 6,3 a ja se stydim priznat 8,5l. No uvidime casem diky tom
stevusik
Přispěvovatel

Příspěvek od stevusik »

ja mam nabehnane 190 000 aj nejake drobne.ale aj v robote mame sluzobnu oktavku 4x4 novsi rocnik a zerie tiez tak isto.obycajne kombicka co maju kamosi tak im to zerie 5,5
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“