Zaplavené auto

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

zsarauer
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od zsarauer »

Vodu už jsem vysál a s pomocí denního tisku krásně vysychá i ta vata.
Naštěstí je krásné počasí.
Přemýšlel jsem jak zabránit aby taková kvanta vody zaplavila prostor u autobaterie. Možná by bylo nejjednodušší nějak zvětšit ten odtokový otvor, ale nevím.
Teď je pro mě největší problém sehnat "novou" komfortní jednotku, protože nikde na internetu v e-shopech není.
VW Golf Plus LIFE (521) 1,2 TSI [2013] 63kW/85HP
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

zsarauer píše:Vodu už jsem vysál a s pomocí denního tisku krásně vysychá i ta vata.
Naštěstí je krásné počasí.
Přemýšlel jsem jak zabránit aby taková kvanta vody zaplavila prostor u autobaterie. Možná by bylo nejjednodušší nějak zvětšit ten odtokový otvor, ale nevím.
Teď je pro mě největší problém sehnat "novou" komfortní jednotku, protože nikde na internetu v e-shopech není.
ta voda ti odteče ale musíš aku ven do sifonu hadici a pořádně prolít to bahno, shánět konfortku je na prášky zkus někoho kdo do toho dělá opraváři řj ;)
Kajman1
Přispěvovatel

Příspěvek od Kajman1 »

viz miloš.s, doporučuju takový ten "ohřívací" ventilátorek, něco podobného se mi stalo cca před měsícem, dal jsem tam nejlevnější Sencor, teplotu na minimum a otáčk taky, strčit pod koberec. Má to tepelnou pojistku, nemělo by se to spálit. Za 4 dny bylo sucho. Akorát je potřeba auto současně i pořádně větrat
O2 2.0 TDI Elegance SPORT BMM MR2006 Black Magic Pearl
zsarauer
Sběrač informací

Příspěvek od zsarauer »

co se týče vody tak už v podstatě nemám problém. Auto schne velice rychle, ale prostě komfortní jednotku budu muset sehnat. Pokud teda chci otevřít okýnko nebo zavřít auto centrálním zamykáním.
slovacek.milos
Aktivista

zsarauer píše:co se týče vody tak už v podstatě nemám problém. Auto schne velice rychle, ale prostě komfortní jednotku budu muset sehnat. Pokud teda chci otevřít okýnko nebo zavřít auto centrálním zamykáním.
a když se komfortky zeptáš vagem tak neodpovídá?

mi nedávno podařilo jednu řídící jednotku vyfoukat vzduchem a nic,
tak jsem hledal na netu a taky nic, vzal jsem fén a celý tišták jsem řádně prohřál a vyfoukal a jede asi náhoda elektronice jinak moc nerozumím ;)
zsarauer
Sběrač informací

Příspěvek od zsarauer »

Já se omlouvám ale asi jsem špatně uvedl že kontaktní plíšek je zrezlý. Správně jsem měl uvést že ten plíšek je v místě kontaktu urezlý a celý růžek chybí takže určitě nebude spínat.
Myslím si, že by to šlo opravit a nekupovat novou jednotku za několik tisíc, ale nevím.
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

To určitě ale nezpůsobilo tohle vytopení. Koupala se ve vodě asi už dlouho.Pokud fungovala do teď, bude i dál. Jak píše Miloš, zkus jí vyfoukat. Často to pomůže, aspoň než seženeš jinou.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
zsarauer
Sběrač informací

Příspěvek od zsarauer »

Určitě byla ve vodě dýt.
Ale jak jsem psal hned na začátku nejsem žádný odborník a o existenci nějaké komfortní jednotky jsem ještě před dvěma dni vůbec nevěděl.
Jednotku jsem vyčistil a nechal vyschnout ale i tak zkusím vyhledat nějakého autoelektrikáře aby ten plíšek zkusil opravit.
Podle mě je to jednoduchá práce tak na půl hodinky za pár korun.
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

prozradim figl, jak to delaji profici elektrotechnici, takto jsme s velkym uspechem opravovali vytopene desky mobilnich telefonu

co nejdrive vykoupat v isopropylalkoholu (ten absorbuje veskerou vlhkost)
a nasledne poctive vzsusit (treba fenem teplym vzduchem)
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
Mad_Boxs
Přispěvovatel

Příspěvek od Mad_Boxs »

S isopropylem sice včistíš a odsaješ vlhkost z otevřených míst, ale mám obavu, že ty relátka v těch plastových krabičkách např. ten siemens budou asi KO. Jestli to bylo delší dobu zaplavené tak určitě vyměnit také.

To silové relé s tou šipkou, ten kontakt se dá použít, po mírných mech. úpravách z obyčejného spínacího-rozpínacího autorelé.
OI 81kW AHF kombi 2000 - 510 000km - jen jednou vyměněná spojka - oil od výměny do výměny mezi ryskama
slovacek.milos
Aktivista

nogis píše:To určitě ale nezpůsobilo tohle vytopení. Koupala se ve vodě asi už dlouho.Pokud fungovala do teď, bude i dál. Jak píše Miloš, zkus jí vyfoukat. Často to pomůže, aspoň než seženeš jinou.
minulý týden mi frkla voda do samostvívací kukly a ko,
tonda ji rošrouboval a vyfoukal 9atm, smůla už nestmívala, druhý den jsem vzal horkovzdušku řádně prohřál tišták a ty heblata prostě hop nebo trop vyfoukal hrubě a ejhle stmívá, fachají všechny funkce,

třeba mobil když jsem rozdělal a nechal usušit tak nikdy nenaskočil
tommi 81
Přispěvovatel

Příspěvek od tommi 81 »

slovacek.milos píše:ten odtokový sifon pod aku to je nejlepší tak vrazit do něj hadici a pustit vodu,

já tu katastrofu vyřešil tak že jsem vzal akuvrtačku a vrtl trojku dírku vzadu u spolujezdce do podlahy, voda vytekla vpředu a vzadu odehl koberec, protáhl desku zezadu dopředu udělal vlastně takový tunel vrazil jsem tam ventilátor a krásně tu vatu vysušil že nemrděla
Díry v podlaze jsou základ,pak nemusím řešit takovýhle problémy,akorát dělám minimálně osmičky,radši desítky,tím bordelem pod kobercem se to ucpe jak nic.Ty jezera se tam udělaj jenom vodou z bot když už je od podzimu chladnější počasí a zjistil jsem to až podle smradu za řadu měsíců.
zsarauer
Sběrač informací

Příspěvek od zsarauer »

Tak jsem včera zkoušel vše zpátky připojit a vyzkoušet.
Bohužel mi některé věci přece jenom nejdou.
Nejde mi správně centrální zamykání. Bohužel se mi otevírají pouze dveře řidiče a páté dveře kufru. Ostatní dveře nereagují.
A ještě jedna věc mi nejde. Nejde mi pravé dálkové světlo.
Jistě je to všechno způsobeno tou nateklou vodou, ale asi se nevyhnu návštěvě nějakého autoservisu aby mi tyhle závady odstranili.
Komfortní jednotku už mám objednanou "novou", ale tím to asi nebude.
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

Světlo nemá s komfortkou nic společného, zkus žárovku, ten centrál může být komfortkou, ale spíš budou rozehnilý kabely ve svazku na podlaze řidiče, je jich tam spojených několik do sebe a když se to rozpadne tak se přesně takhle otvírají jen některé dveře, někdy nejde ani nádrž otevřít
zsarauer
Sběrač informací

Příspěvek od zsarauer »

U světla jsem žárovku zkoušel. Koukal jsem se i na pojistku a taky nic. Bude to někde po cestě a na to sám nepřijdu. Jak jsem psal budu se muset obrátit na nějaké autoelektrikáře. Víčko nádrže jsem ještě nezkoušel. Doufám že to půjde, protože zrovna potřebuju natankovat. Jinak nikam nedojedu (noteeth) .
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“