ford transit 2,5 D a ted MB sprinter

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

speedy800
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od speedy800 »

Ok, kouknu na kat. Jak nejlíp vyzkouším průchodnost, abych ho nekuchal zbytečně?
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

mi se hodně stalo že byl sekklý a otevřený egr, rozdělat zatlačít a hadičku odpojit, ucpat,

nebo navždy zaslepit, motor netáhne a jak píšeš jede max devadesát,

pak turbo, rozpoj hadici od turba ucpi díru rukou a přidej musí ti tlak odtláčet ruku jinak nemaká,

a taky vyměn palivák ten tomu plížení napomáhá

;)
speedy800
Přispěvovatel

Příspěvek od speedy800 »

Egr jsem zaslepil plechovou podložkou - seklej nebyl. Jestli tlačí turbo vyzkouším až dnes večer a ten palivák určitě vyměním. No a pak se uvidí:-). Každopádně díky za tipy. Po včerejší příhodě, když jsem potřeboval odjet z chaty a nešlo to, stejně nevím, jestli si ho nechám. Od chaty potřebuju cca 30 metrů do kopečka po nezpevněný lesní cestě a jak bylo trochu vlhko, tak jsem se nemohl hnout - prostě leštička na parkety hadr:-). Po asi pátém pokusu jsem to vzdal a ze zoufalství nanosil dovnitř nad zadní nápravu asi 3 metráky šutrů....a pak jsem jel jak král, ale nechce se mi vozit zbytečně sem a tam 3 metráky šutrů....a v zimě bude asi úplně vymalováno.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“