EGR ventil kontrolovali a jak jsem jim koukal přes rameno, tak se mi i to potrubí za ním jevilo jako docela čisté.MirekX píše:zkusil bych se podívat do sání a na EGRventil, jestli jsi jezdil 150 tis se spotřebou 4,2 , tak tam asi bude slušnej humáč
Úbytek kroutícího momentu po 250000 km
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
kybosdieselpower
- Sběrač informací
-
kybosdieselpower
- Sběrač informací
Garaznici, zase na rozdiel od mechanikov v autorizaku dokazu pouzit sedu mozgovu koru a poruchu diagnostikovat na zaklade uskutocnenych merani.
Takze ked chces opravit tak zajdi do autorizaku a nech ti z tej stodoly vyberu novy EGR ventil, nove sanie, novy katalyzator, nove turbo, vahu vzduchu, elektro ventily podtlaku.............. a mozu zacat vymienat a skusat, ked nevedia spravit poriadnu diagnostiku a merania.
Vyssie mas napisane ktore veci to mozu sposobovat, pokial to nebude mat seriozne nalogovane, tak mozes zacat postupne od najlacnjesich veci.
Vycistit sanie + EGR, poriadne pozriet turbo.........
Takze ked chces opravit tak zajdi do autorizaku a nech ti z tej stodoly vyberu novy EGR ventil, nove sanie, novy katalyzator, nove turbo, vahu vzduchu, elektro ventily podtlaku.............. a mozu zacat vymienat a skusat, ked nevedia spravit poriadnu diagnostiku a merania.
Vyssie mas napisane ktore veci to mozu sposobovat, pokial to nebude mat seriozne nalogovane, tak mozes zacat postupne od najlacnjesich veci.
Naposledy upravil(a) dibarbora dne 29 srp 2011, 18:29, celkem upraveno 1 x.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
-
kybosdieselpower
- Sběrač informací
Mám s garážmistry špatné zkušenosti. Dřív jsem jejich služeb využíval. Ale potom, co mi při generálce motoru na Favoritu 136l namontovali do motoru písty ze 135 (s deflektorem) a půl roku mi tvrdili, že se motor musí zajet a Favorit nechtěl překročit 90km/hod ani po 5000km a přitom měl spotřebu 12l/100km, jsem se zařekl, že s garážmistry končím. Rozdíl ceny opravy mezi značkovým servisem a garážmistry jsem útrpně projel v benzínu navíc.mir77 píše:Vím, že to sem moc nepatří, ale stejně bych doporučil radši auto svěřit právě nějakýmu garážmistrovi, než takovýmuhle molochu. Tratíš na tom velký peníze a výsledek je nejistý. Když si zde na f´´oru pročteš pár témat, tak zjistíš, že v autorizovanjech servisech se jim většinou odstraˇˇnování špíčků moc nedaří
-
kybosdieselpower
- Sběrač informací
Vyměnit na zkoušku váhu je legrace, ale kdyby někdo šáhl do katalyzátoru, tak to u desetiletýho negarážovanýho auta, co vyjíždí v každým počasí skončí výměnou celýho výfukovýho systému od motoru až po koncovku. A to možná zbytečně, protože nikdo neví čím to vlastně je.dibarbora píše:Garaznici, zase na rozdiel od mechanikov v autorizaku dokazu pouzit sedu mozgovu koru a poruchu diagnostikovat na zaklade uskutocnenych merani.
Naposledy upravil(a) kybosdieselpower dne 29 srp 2011, 18:47, celkem upraveno 1 x.
-
kybosdieselpower
- Sběrač informací
to:kybosdieselpower
Vsetky veci co pises su pravdive, ze na starom aute taketo riziko hrozi. Ale pokial nebudes mat spraveny seriozny analyzovaný LOG tak iny sposob ti nezostava len menit a skusat od lacnejsieho k drahsiemu. Nie je umenie vymenit, ale vediet co vymenit, zatial sa tu vari z vody.
Vsetky veci co pises su pravdive, ze na starom aute taketo riziko hrozi. Ale pokial nebudes mat spraveny seriozny analyzovaný LOG tak iny sposob ti nezostava len menit a skusat od lacnejsieho k drahsiemu. Nie je umenie vymenit, ale vediet co vymenit, zatial sa tu vari z vody.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
-
kybosdieselpower
- Sběrač informací
-
kybosdieselpower
- Sběrač informací
Co představuje seriózní log? Pokud je to jen otázka kablíku za 1000, tak to bych asi byl ochoten investovat, abych si to mohl nezávisle nalogovat.dibarbora píše:to:kybosdieselpower
Stačí tohle?
http://www.vag-com.cz/zbozi/3593/Adapter-OBD-SUB.htm
-
kybosdieselpower
- Sběrač informací
-
kybosdieselpower
- Sběrač informací