Jezdím olej od Texaca - Havoline Ultra S. Mám ho v Peugeotu Boxer - najeto 480 tis. - výměna po 20. tis. bez problému a v závodní Fabii RS jedu to samé dvě sezony a také bez problémů - výměna po cca 600 km.
takyněkdo píše:je sice pravda že je nejlevnější ale kvalita tam podle mě je specifikaci pro muj motor splnuje a myslím si že drahý olej neznamená kvalitní.
..ako mysliš papier znesie všetko a to že na bandaske je niečo napisane ešte neznamena že olje prešiel naležitým testom ale ma iba odporučanie a to je dosť rozdiel ale nedbam tvoj motor
Pořád mě budou udivovat optimisti, kteří doufají, že našli zlatou žílu - vysoce kvalitní olej za málo peněz. Ta o karkulce je taky dobrá
Je samozřejmě pravda, že se motor pokud je ten olej opravdu vyrobený nezadře. Co se stane v motoru, to už totiž nikdo neposoudí, ono to ani moc nejde. Při volbě oleje vždcky záleží na proběhu km, a způsobu provozování.
haromax píše:Tyto testy ukazují kvalitu oleje od jednotlivých výrobců a vydřené válečky specifikace mluví za vše. Je vidět, že 0W a 5W v mazání zaostávají za 10W Valvoline
Tento rádobytest nemá absolutě žádnou vypovídací hodotu a motorové oleje se válečkovým testem nezkoušejí, není důvod. Je to stejné, jako kontrolovat kalitu nalakování karoserie průstřelem z kulovnice.
Prostou mediální masáží obchodních řetězců prostě lidé nabývají dojmu, že je vše stejné a hlavně zadarmo a pod jejich značkou je přeci stejná kvalita. Viz nedávný test salámu vysočina....Zákon o zachování peněz platí úplně stejně, jako ten o zachování hmoty.
asi máte pravdu když jsem auto koupil první co jsem tam nalil byl shell ve žluté myslím 5ti litrovce..5W40 a auto melo menší spotřebu ale zase mi začali jít slyšet hodně hydra a to už se nezměnilo..pak jsem protože jsem neměl na shell dal carline sprint 5w40 rozdíl nebyl žádný no po 7mi tis.jsem tam koupil carline 10w40 motor celkově stichl hydra taky ale stejně byly slyšet..za studena trvá dýl než namaže..včera byli měněny rozvody a hydra a je konečně klid..najeto skoro 264tis..budu jezdit už jen na 10tku ale co ríkáte teda na ten shell?mám ho radčí dát než castrol?
Já jsem měl v ASV Castrol EDGE 5w30, ale teď už mám Mobil Super 2000 X1 10W40. Chtěl jsem přejít ze šíleně drahýho oleje a intervalu LL na klasiku. A snad je vše OK. Auto jezdí, takže MOBIL1 budu dávat furt a měnit po 14t km.
Takže za mě MOBIL1
Škoda Octavia Combi 1.9TDI, 81kW, 110PS, ASV, Ambiente
Mobil1 je špička, ale přestal jsem ho do aut dávat kvůli dost velkému riziku koupě padělku. A abych pokaždý zjišťoval jestli je pravý nebo ne... To nemám zapotřebí. Jsou i jiný kvalitní oleje a navíc pro naše motory vhodnější.