Zaslepení EGR ventilu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

KUBAMIKLAS
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od KUBAMIKLAS »

Zdravíčko, už jednou jsem se ptal ohledně zaslepení EGR u Golfa TDI PD AXR. Chybu to neháže,protože jsem zaslepil a následně odslepil hadičku 6mm ocelovou kuličkou. Nechal jsem to tak a chtěl bych se zeptat na FUNKCI samotného EGR. NE kdy a za jakých podmínek otvírá/zavírá,ale JAK ? otvírá nebo zavírá ? Mám verzi EGR kde je vlastně škrtící klapka a EGR zvlášt,tedy EGR kde je pouze uprostřed tyčinka a celý egr je vlastně na takové trubce která je napojená na chladič spalin. Jak vlastně ten EGR funguje ? Uvnitř tu tyčinku stlačí právě ty saze co jdou od chladiče spalin a nebo právě ten podtlak co jde do kloboučku ? EGR jsem vytáhl,vyčistil a chtěl jsem uvnitř rozhýbat to táhlo,ale bohužel musel jsem vydat velkou sílu šroubovákem abych s tím pohnul. Namazat nepomohlo. Předpokládám že je EGR KO,ale auto jede bez problémů. Má cenu zaslepit ten podtlak ? Rozdíl nevím jestli byl znatelný,měl jsem to jen na vyzkoušení. Děkuji
P.S. EGR je označený nebo psaný jako WAHLER
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

On jde dost ztuha pokud na kuželku tlačíš, ale podtlak díky membráně v tom kloboučku s ním pohne.
KUBAMIKLAS
Sběrač informací

Příspěvek od KUBAMIKLAS »

Tomas.cz Děkuji za objasnění :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“