klima kompresor jak zjistit stav oleje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Pepíček
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Pepíček »

Pokud se zadře kompresor: Systém se má správně rozebrat, vylít olej, propláchnout s provrtaným expanzním ventilem. Pak dát nový exp. ventil, nalít olej přímo do nového kompresoru aby při prvním spuštění nešel na sucho. Odsát, naplnit dusíkem, zjistit únik plynu, vypustit dusík, odsát a naplnit chladivo :-D Možná mě jseště někdo doplní co se má dělat :-D
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Dík za info, ale bohužel jsem se neptal na to co se má dělat když se zadře kompresor, protože to vím taky, ale na to jak mám nastavit neautomatickou plničku při plnění. Jestli tam musím taky zadávat nějaké množství oleje k naplnění, i když už bude čerstvě v kompresoru, odkud se pak rozptýlí do systému..

To že je to špatnej postup bez proplachu, to vím, ale netrápí mě to. Je to jen zkouška. S výměnou částí, výplachem se teď momentálně na svým autě, srát nechci.. :)
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Ten olej co dáš do kompresoru zátkou se z něho nedostane nikam zůstane v něm.Si to někdy zkus na OII když je ko tak vypustím to co naleju.Pokud se dělal proplach tak 75ml oleje bych dal plničkou.
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Proplach se nedělal a dělat nebude. Myslel jsem, že ten olej co je v kompresoru se potom naváže přímo do chladiva.

Dneska jsem prostě vylil starej olej z kompresoru, kterej jsem dával do auta, zátkou zase přibližně stejný množství nalil dovnitř a teď nevim jestli to mám nechat bejt a nebo na plničce nastavit ještě nějaké množství navíc. Když je olej v kompresoru, pravděpodobně ještě něco i v systému po vysátí a navíc nevim k čemu by tam byl..
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Pokud byl sistém odsátej mašinou a kromě kompresoru kde olej dáš a jinej komponent se neměnil přidej asi 15 ml tolik se většinou odsaje.
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Jo jo, byl odsátej mašinou ale jinou než to budu plnit, takže už nevím kolik si to vzalo.. Vyměnil se jen kompresor a jeho olej, nic jinýho, takže v systému ještě něco bude. V kompresoru je možná něco navíc, tak tam nastavím 10-15ml navíc, jak řikáš. Díky
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“