dávka paliva vs. otáčky volnoběhu ? - AFN

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

arlie
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od arlie »

eclipsse píše:Zdravim majstri,viete mi poradit,ci ide nastavit davka paliva na volnobeh aj na octavii I 1.9 TDI 81 kW r.v.1999 kod motora AHF?Ak ano mozete mi poradit postup ako sa to da?Mam VCDS,ale este som len zaciatocnik.Velka vdaka vopred za rady.Mam nepravidelny chod na vplnobeh a to iba ked je studeny motor,davku paliva mam 4 az 4.4 mg,ale chcel by som skusit ci by to nepomohlo keby ju trosku zvysim.
Mělo by to jít. Dáš jednotku motoru, login 12233, přizpůsobení kanál 001. Defaultní hodnota by měla být 32784 a tomu odpovídá cca 4.4mg. Když tu hodnotu zvedneš, tak se ti zvýší i nafta. Ale hodnota měřené dávky bude menší. O to se tu dočteš, jak to vlastně funguje. Ale pohraj si s tím a uvidíš jestli se něco změní nebo ne. Vše se dělá na zahřátém motoru, provozní teplota. Mrkni ještě do kanálu 002 jakej máš nastavenej volnoběh.
Audi A6 Avant 3.0 tdi ASB
eclipsse
Nováček

Příspěvek od eclipsse »

Dakujem ti moc,vidim ze sa este najdu ludia ktory vedia pomoct a nie len mudrovat.vyskusam to a dam sem vediet ci to slo a ci to aj pomohlo,mozno tym niekomu pomozem.este raz vdaka za ochotu.
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

eclipsse píše:Dakujem ti moc,vidim ze sa este najdu ludia ktory vedia pomoct a nie len mudrovat.vyskusam to a dam sem vediet ci to slo a ci to aj pomohlo,mozno tym niekomu pomozem.este raz vdaka za ochotu.
Ještě se možná mrkni v měřených hodnotách na každej vstřik. Ale teď nevím jaký to je kanál
eclipsse
Nováček

Příspěvek od eclipsse »

Tam som sa tusim aj dostal,ak si pamatam tak to bol tusim kanal 010,ale nie som si isty a tie hodnoty boli dost rozdielne,prvy vstrek mal +0,36,druhy uz iba -0,30 treti tiez tak nejak -0,30 a stvrty zase +0,32.Nie su to presne hodnoty,ale viem ze su velmy rozdielne a vysoke.Ratam s tym ze asi budu aj vstreky uz zle,no chcem skusit najprv s VAGom a az potom riesit nakladnejsie opravy.
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

eclipsse píše:Tam som sa tusim aj dostal,ak si pamatam tak to bol tusim kanal 010,ale nie som si isty a tie hodnoty boli dost rozdielne,prvy vstrek mal +0,36,druhy uz iba -0,30 treti tiez tak nejak -0,30 a stvrty zase +0,32.Nie su to presne hodnoty,ale viem ze su velmy rozdielne a vysoke.Ratam s tym ze asi budu aj vstreky uz zle,no chcem skusit najprv s VAGom a az potom riesit nakladnejsie opravy.
Vůbec netuším zpaměti kolik mají mít a jaký mohou mít rozdíl. Ale to se tu dá taky někde vyčíst. Pokud bys měl špatný vstřiky, tak možná časem budu mít z 1.9 AFN. Ty by mohly jít i tobě. Chci kupovat silnější. Ale to až asi po novým roce.
eclipsse
Nováček

Příspěvek od eclipsse »

Uz to skusam hladat,no keby su uz po zivotnosti,urcite ta kontaktujem a potom by sme to dohodli.Uvidime,skusim sa s tym pohrat najprv,ale aj tak vdaka za ponuku.
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

eclipsse píše:Uz to skusam hladat,no keby su uz po zivotnosti,urcite ta kontaktujem a potom by sme to dohodli.Uvidime,skusim sa s tym pohrat najprv,ale aj tak vdaka za ponuku.
Nejdřív to chce takhle otestovat a pak teprv investovat, pokud to bude třeba. Je to ještě upřesním, budu mít na prodej pouze trysky, ne celé vstřiky.
Mrkni na to a pak dej vědět ;)
eclipsse
Nováček

Příspěvek od eclipsse »

Presne tak ako pises,nie su to az tak lacne zalezitosti,tak to chcem najprv takto riesit.Uz som nasiel ake by maly byt tie hodnoty a podla toho aj ked su rozdielne,stale su v norme.No uvidime.Ano tak som to aj pochopil,ze len trysky budes mat na predaj.
Diablo_666CZ
Nováček

Příspěvek od Diablo_666CZ »

Já sem si nastavil 3,8mg dávky a 840 ot. a zvuk je hodně dobrej,takovej klidnější než předtím.Do otáček jde hodně rychle,stejně jak předtím.
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

Diablo_666CZ píše:Já sem si nastavil 3,8mg dávky a 840 ot. a zvuk je hodně dobrej,takovej klidnější než předtím.Do otáček jde hodně rychle,stejně jak předtím.
Já teď jezdím okolo 3.2mg. Před tím jsem měl asi 4.2mg, tak to zkouším co na to spotřeba.
Před tím jsem měl rozhozené čerpadlo a bylo nastaveno okolo 1mg. Jen nechápu, že jsem při tom měl spotřebu okolo 5l. Když jsem to dal tak jak to má být, spotřeba šla nahoru. Jezdím za 6l. Možná to bude tím (teď mě neukamenujte), že jsem zkoušel naftu z Polska-Schell je tam o hodně levnější. Takže spotřebu svádím asi na to.
milansilvia
Přispěvovatel

Příspěvek od milansilvia »

arlie píše:
eclipsse píše:Zdravim majstri,viete mi poradit,ci ide nastavit davka paliva na volnobeh aj na octavii I 1.9 TDI 81 kW r.v.1999 kod motora AHF?Ak ano mozete mi poradit postup ako sa to da?Mam VCDS,ale este som len zaciatocnik.Velka vdaka vopred za rady.Mam nepravidelny chod na vplnobeh a to iba ked je studeny motor,davku paliva mam 4 az 4.4 mg,ale chcel by som skusit ci by to nepomohlo keby ju trosku zvysim.
Mělo by to jít. Dáš jednotku motoru, login 12233, přizpůsobení kanál 001. Defaultní hodnota by měla být 32784 a tomu odpovídá cca 4.4mg. Když tu hodnotu zvedneš, tak se ti zvýší i nafta. Ale hodnota měřené dávky bude menší. O to se tu dočteš, jak to vlastně funguje. Ale pohraj si s tím a uvidíš jestli se něco změní nebo ne. Vše se dělá na zahřátém motoru, provozní teplota. Mrkni ještě do kanálu 002 jakej máš nastavenej volnoběh.
Pri zvyšovaní hodnoty sa znižuje tzv. bohatosť zmesy a naopak pri znižovaní default čisla vo vagu sa zvyšuje bohatosť zmesy - auto by malo ísť lepšie po plyne.... ;)
VW GOLF 4 1,9 TDI AHF 81 KW EGR OFF zatiaľ séria
SEAT TOLEDO 1L, AFN 81KW, EGR OFF, KAT OFF
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

milansilvia píše:
arlie píše:
Pri zvyšovaní hodnoty sa znižuje tzv. bohatosť zmesy a naopak pri znižovaní default čisla vo vagu sa zvyšuje bohatosť zmesy - auto by malo ísť lepšie po plyne.... ;)
Myslím, že to píšeš právě naopak. Když snížíš pětímístné číslo, bude směs chudší. Dávka na Vagu se sice zvedne, ale má to opačný efekt.
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

milansilvia to píše spravně snížením adaptační hodnoty se vstřikovane množství paliva zvyšuje
Tiguan 2 2.0 tdi
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

leguan píše:milansilvia to píše spravně snížením adaptační hodnoty se vstřikovane množství paliva zvyšuje
Takže říkáš, že když tam dáš nejnižší hodnotu, tak máš nejbohatší směs? To není pravda.
Sice se ti na Vagu ukáže dávka třeba 5mg, ale ve skutečnosti to znamená jen to, že řekneš řídící jednotce, že reálné vstřikované množství (to co dává čerpadlo) na volnoběh je právě těch 5mg.
Př.: když čerpadlo dává 4mg(reál), a ty mu na vagu nastavíš 6mg, tak si jednotka myslí, že tam čerpadlo dává 6mg.

Pokud se mýlím, tak ať mě někdo opraví. Ale sám mám to vyzkoušený.
Čím vyšší dávka na vagu, tím chudší směs. A naopak.
eclipsse
Nováček

Příspěvek od eclipsse »

ARLIE.Takze ak to dobre chapem,tak ja len poviem riadiacke ze to co dava (dajme tomu 5mg v reale) je napriklad 9 mg vo vagu?Teda vo vagu nastavim 9mg ale v reale to bude stale len 5mg?Skutocne mnozstvo davky sa nezmeni?Len cislo vo vagu?Ale ak je to takto,tak potom vagom s davkou paliva vobec nepohnem.Ak to zle chapem podla toho co si napisal oprav ma prosim
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“