mi se právě nesere šel jsem se podívat klapkumám odpojenou, je plně otevřena, když zadám kontrolu akčních členů egr tak ho krásně slyším za chodu co dvě vteřiny otvírá zavírá a mění se zvuk motoru, zadrbané sání nemámsuperbecko píše:Tak to nevim,já osobně bych EGR uplně odstranil,stejně se na těch SDI furt sere.Bud je zaseklá klapka nebo z toho chčije olej.
fabia sdi kouři
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
superbecko
- Přispěvovatel
Jak jsem psal, klapka je tam kvůli tomu aby mohl EGR vůbec fungovat, u turbomotorů je odběr pro egr mezi hlavou a turbem, tam je dostatečný tlak spalil aby se přetlačily do sání, ale u SDi ne, tady je nutnost sání umělě zaškrtit.slovacek.milos píše:já taky jen tak nechci tě třeba nějak poučovat, já co o tom kdy četl tak pokud je probl=m v klapce tak nejlepší popis je
rozjíždím se jakoby mě někdo držel za prdel.
já mám 17OOOO od nova a problém s klapkou byl dvakrát vždy jsem odpojil na měsíc pak připojil a jela dál,
jediné co mi nesedí že je tam kvůli egru, mi jeden borec co tomu rozumí řekl že je tamlvůli rozvodáku aby se nepřetěžoval dá se někde v manuálu dočís na co vlastně takklapka je jestli třeba jen aby semotor neroztrhl
ale ne debaty kde s e to dá dočíst
Si nikdy nedělal starýho Transita bez turba, ten má manuální klapkou ovládanou mechanicky táhlem od plynu z čerpadla.
-
slovacek.milos
- Aktivista
tome mě by spíš zajímalo kde si o tom přečtu černé na bílém, mi je jasné že by to mělo být třeba na egr, nebo aby se motor nepřetočil kdyby nekontrolovaně chytl točky
prostě borec co tomu velmi dobře rozumí mi plácl takovou věc že aby se nepřetěžoval rozvodový řemen a mně to leta leží v žaludku
stejně mi leta ležela v žalutku autkladka TDi, jak mi borec přišel že vrátit peníze za rozvody, že se mtam nedal do plastu to hliníkové okénko do kterího se zasune ten zobáček který slouží pro napínání,jinak prej se vždy motor potká tak to musel všechno mechanik předělat a skásnul ho znova,
ten mechanik asi neměl ani páru jak ta kladka napíná, a nechat si po jednom jednom mechanikovi kontrolovat práci u druhého není asi dost obvyklé
prostě borec co tomu velmi dobře rozumí mi plácl takovou věc že aby se nepřetěžoval rozvodový řemen a mně to leta leží v žaludku
stejně mi leta ležela v žalutku autkladka TDi, jak mi borec přišel že vrátit peníze za rozvody, že se mtam nedal do plastu to hliníkové okénko do kterího se zasune ten zobáček který slouží pro napínání,jinak prej se vždy motor potká tak to musel všechno mechanik předělat a skásnul ho znova,
ten mechanik asi neměl ani páru jak ta kladka napíná, a nechat si po jednom jednom mechanikovi kontrolovat práci u druhého není asi dost obvyklé
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
zdenek1217
- Sběrač informací
-
superbecko
- Přispěvovatel
-
zdenek1217
- Sběrač informací
-
superbecko
- Přispěvovatel
-
slovacek.milos
- Aktivista
Miloši, když to teda chceš mít oficiálně...
http://www.ulozto.cz/8062428/22-1-9l-sd ... i-81kw-pdf
Mimochodem jsem jednu takovou SDI potvoru (můj první Koncern) zakoupil... 2001, najeto 70tis. Elgánce... a svině ráno taky kokrhá jako tomu kolegovi nademnou. Chytne na drb, ale pár sekund se hádá, nekouří, jako by spadla nafta. Ještě jsem to neřešil, páč na to jaksi nezbýva času (kovářova kobyla).
Mimochodem jsem jednu takovou SDI potvoru (můj první Koncern) zakoupil... 2001, najeto 70tis. Elgánce... a svině ráno taky kokrhá jako tomu kolegovi nademnou. Chytne na drb, ale pár sekund se hádá, nekouří, jako by spadla nafta. Ještě jsem to neřešil, páč na to jaksi nezbýva času (kovářova kobyla).
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
-
slovacek.milos
- Aktivista
dhfool píše:Miloši, když to teda chceš mít oficiálně...![]()
dík k tomu rannímu kokrhání projdi blok měřených hodnot, pokud všechny údaje souhlasí povoll ráno mírně nastavovač pojklepni po chloupkách kladívkem až kokrhání zmizne, že budeš mít volnoběžnou dávku třeba 2,3 a dole vokně bude 3 ař 9 je normální
-
superbecko
- Přispěvovatel