octa 1 combi koroze 5-tých dveří

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Octavka
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Octavka »

V plastu jsou integrovane svetla pro osviceni SPZ, bohuzel to vytvari takove teplo ze se plast krouti. bohuzel plast.lista je primo na lak prisroubovana, sice uvnitr nejake tesneni je, ale jen pro izolaci vniknuti vody, ale ne bohuzel proti treni plastu o karoserii.
Vzdy se jedna o rezaveni nad osvetlenim a v zime si vsimete ze zadni cast auta mate zachumelenou, ale v teto liste vam zarovky vyhrejvaji urcity prostor v liste, ktery tam asi nemel bejt. nebo maximalne to izolovat proti ohrati od zarovek
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

Octavka píše:V plastu jsou integrovane svetla pro osviceni SPZ, bohuzel to vytvari takove teplo ze se plast krouti. bohuzel plast.lista je primo na lak prisroubovana, sice uvnitr nejake tesneni je, ale jen pro izolaci vniknuti vody, ale ne bohuzel proti treni plastu o karoserii.
Vzdy se jedna o rezaveni nad osvetlenim a v zime si vsimete ze zadni cast auta mate zachumelenou, ale v teto liste vam zarovky vyhrejvaji urcity prostor v liste, ktery tam asi nemel bejt. nebo maximalne to izolovat proti ohrati od zarovek

mám tam ledky a mám zachumelenej celej zadek stejně .......... :D
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

Octavka píše:V plastu jsou integrovane svetla pro osviceni SPZ, bohuzel to vytvari takove teplo ze se plast krouti. bohuzel plast.lista je primo na lak prisroubovana, sice uvnitr nejake tesneni je, ale jen pro izolaci vniknuti vody, ale ne bohuzel proti treni plastu o karoserii.

mám tam ledky a mám zachumelenej celej zadek stejně .......... :D
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
mamartin1
Přispěvovatel

Příspěvek od mamartin1 »

tak momentálně mám to nové těsnění pod tou starou lištou kde jsem oddělal původní těsnění a odřezal ty výstupky co tam zavazí. Výsledek je uspokojivý, ale těsnění přesto nesedí úplně přesně. Lepší je skutečně použít R-kovou lištu.
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Jde to ale 6 rukou k tomu.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

Tak pánové,těsnění jsem koupil a namontoval na starou lištu.Samo, že jsem musel odřezat uchycení starého těsnění a takové ty malé výstupky at to tam sedne a sedlo to jak do maminy.Perfektní :) :) :)

http://forum.skodahome.cz/topic/90561-t ... ge__st__25
VW Passat 2.0Tdi, OI 1.9 Tdi, OII 4x4 1.9 Tdi
milda.svo
Přispěvovatel

Příspěvek od milda.svo »

besoun píše:Tak pánové,těsnění jsem koupil a namontoval na starou lištu.Samo, že jsem musel odřezat uchycení starého těsnění a takové ty malé výstupky at to tam sedne a sedlo to jak do maminy.Perfektní :) :) :)

http://forum.skodahome.cz/topic/90561-t ... ge__st__25

Tesneni sem mel doma asi pul roku dnes jsem to vykuchal mikrobruskou jako na fotce a je to na aute.
Octavia combi 1,9 TDI 66kw motor ALH
skoda
Aktivista

Příspěvek od skoda »

Chlapci tak to je fajn ze se to da takhle vyresit ja sem to letos v lete opravoval a moc se mi to povedlo(lak)ale listu sem podlepil celou takovym tim cernym lepidlem jak se s tim patlaji svary a chvilku to bylo dobry jenze jak se s tim mlati tak to je zase v pr.. Takze koupim tesnenicko a taky poresim ;-)
Ja to mel takhle :-/

Obrázek
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Stejný problém je i u přední kapoty s mržížkou,pomohla lemovka nasazená na mřížku a je klid.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

Chtěl bych se zeptat, objevil jsem korozi kolem toho plastového rámečku na tátovo kombíku (2004) a zajímalo by mě, jestli se to projevuje i liftbacích. Když už bych kupoval faceliftovej rámeček a těsnění, tak si koupím i pro sebe preventivně.
Druhej dotaz je, jestli to je k sehnání v barvě, nebo to musím nechat stříknout. Díky za info.
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002

V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

pokud myslíš rámeček tu lištu nad SPZ tak ji kupovat nemusíš stačí ji upravit ořezat zevnitř a tesnění sedne krásně já to tak vyřešil a lištu nechal původní. Je pravda že ta koroze kolem lišty se objevuje víc na combiku než na sedanech nevím proč :)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

protože kombík se víc potí

a guma jde nandat i na starou lištu i v jednou člověku s dvěma rukama
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
m.a.r.e.k
Přispěvovatel

Příspěvek od m.a.r.e.k »

alebo sa to da vyriesit aj tak ze namiesto toho pôvodneho tesnenia co na tej liste je tak sa podlepi niecim inym aby sa ta lista neopierala o dvere .
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Co jsem koukal u své popelnice, tak nějaké těsnění nemá valný význam.
Hřeje se to tam od žárovek osvětlení SPZ a to bude ten základní problém.
Vnitřek dveří kolem žárovek je sežraný uplně na sračku a vylézá to ven.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw.
m.a.r.e.k
Přispěvovatel

Příspěvek od m.a.r.e.k »

ja mam taky isty problem ze je to tam roztavene . tak som skusil dat namiesto 4w ziaroviek 2w .
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“