pretoze tam mas aj chladic oleja a ten sa pri nastartovanom motore naplni !!! a tym padom ti ubudne vo vani, nie? Vsak len nemente olej,mne tiez kedysi povedali, ze DOZIVOTNA NAPLN a po 270.000km mi klakla. Oprava v PL aj s naplnami cca 45.000Sk. OLEJ PO ODOBRATI VANE AKO COKOLADA. TAkisto sitko treba pri vymene oleja vymenit,je nasrobovane v takej umelej hmote naspodku vane /zvnutra/. V prirucke pisu kontrola po 90.000km a po 120.000vymena. Takze kazdy kto este po tychto km olej nevymenil a pocul,ze by trebalo vymenit, je sprostý,prepáčte za výraz ale je to tak. Každý by rád ušetril ale predsa na obyč.prevodovke treba meniť tiež olej a spojku+pritlačak,tak si snad nemyslíte,že ked máte niekto tiptronik,že tam už netreba dávať peniaze a že olej bude mať večne tie isté mazacie vlastnosti a viskozitu.airbone píše:Preco by sa mala hladina kontrolovat pri zapnutom motore? Neviem, ale mne to robil kamos v servise SKODA a isiel presne podla dielenskej prirucky, tam nic o nastartovanom motore a zaradenom "D" nebolo, pokial sa pamatam. Teplotu sme dodrzali stanovenu, i ked na hornej hranici rozmedzia (cakal som okolo 5 hodin, kym to klesne na 36stupnov, ci kolko presne - ta prevodovka drzi teplotu lepsie jak bojler) Vysrubuje sa zatka naspodu tiptronicu a musi odtial valit olej, vtedy ho je dost. Ak netecie, treba doplnit pomocou specialneho pripravku, alebo si na to vyrobit striekacku.Tomas.cz píše:Jinak taky jsem si všiml, že hodně často se stává, že se hladina oleje kontroluje při vypnutém motoru. To je blbost, motor musí bežet a bejt zařazeno D a teplota oleje 35st nebo kolik radí přiručka.
NORMÁLNE MÁM UZ NA TAKÉTO OTÁZKY ALERGIU,POPÍSALO SA UŽ O TOM DOSŤ
A to ešte nevravím o patálii,ked by ma auto niekde daleko malo nechat.Tiptronic sa nesmie ani ťahať na lane. A potom to vyberanie a dávanie Tiptroniku späť !!! Samotný tiptronic ledva odnesú dvaja chlapi a nie to ešte ho na presno dávať v jame na motor. škoda reči,ďakujem,ja som si už užil a nikomu to neprajem.