Vymena oleja v automatickej prevodovke.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

lubomt
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od lubomt »

airbone píše:
Tomas.cz píše:Jinak taky jsem si všiml, že hodně často se stává, že se hladina oleje kontroluje při vypnutém motoru. To je blbost, motor musí bežet a bejt zařazeno D a teplota oleje 35st nebo kolik radí přiručka.
Preco by sa mala hladina kontrolovat pri zapnutom motore? Neviem, ale mne to robil kamos v servise SKODA a isiel presne podla dielenskej prirucky, tam nic o nastartovanom motore a zaradenom "D" nebolo, pokial sa pamatam. Teplotu sme dodrzali stanovenu, i ked na hornej hranici rozmedzia (cakal som okolo 5 hodin, kym to klesne na 36stupnov, ci kolko presne - ta prevodovka drzi teplotu lepsie jak bojler) Vysrubuje sa zatka naspodu tiptronicu a musi odtial valit olej, vtedy ho je dost. Ak netecie, treba doplnit pomocou specialneho pripravku, alebo si na to vyrobit striekacku.
pretoze tam mas aj chladic oleja a ten sa pri nastartovanom motore naplni !!! a tym padom ti ubudne vo vani, nie? Vsak len nemente olej,mne tiez kedysi povedali, ze DOZIVOTNA NAPLN a po 270.000km mi klakla. Oprava v PL aj s naplnami cca 45.000Sk. OLEJ PO ODOBRATI VANE AKO COKOLADA. TAkisto sitko treba pri vymene oleja vymenit,je nasrobovane v takej umelej hmote naspodku vane /zvnutra/. V prirucke pisu kontrola po 90.000km a po 120.000vymena. Takze kazdy kto este po tychto km olej nevymenil a pocul,ze by trebalo vymenit, je sprostý,prepáčte za výraz ale je to tak. Každý by rád ušetril ale predsa na obyč.prevodovke treba meniť tiež olej a spojku+pritlačak,tak si snad nemyslíte,že ked máte niekto tiptronik,že tam už netreba dávať peniaze a že olej bude mať večne tie isté mazacie vlastnosti a viskozitu.
NORMÁLNE MÁM UZ NA TAKÉTO OTÁZKY ALERGIU,POPÍSALO SA UŽ O TOM DOSŤ
A to ešte nevravím o patálii,ked by ma auto niekde daleko malo nechat.Tiptronic sa nesmie ani ťahať na lane. A potom to vyberanie a dávanie Tiptroniku späť !!! Samotný tiptronic ledva odnesú dvaja chlapi a nie to ešte ho na presno dávať v jame na motor. škoda reči,ďakujem,ja som si už užil a nikomu to neprajem.
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
airbone
Přispěvovatel

Příspěvek od airbone »

Hruuuuza.
Chvalabohu, olej som menil asi pred 30tkm.
Naposledy upravil(a) airbone dne 01 bře 2007, 12:15, celkem upraveno 1 x.
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

aspon niekto :o
Naposledy upravil(a) lubomt dne 01 bře 2007, 16:57, celkem upraveno 1 x.
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
pre.vit
Přispěvovatel

Příspěvek od pre.vit »

lubomt : proč myslíš, že se tiptronic nesmí tahat na laně? může, ale jen na krátké vzdálenosti.. (do cca 50km)
A6 Avant Quattro 2,5TDi 132kW Tiptronic (2000)
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

skus na vlastne riziko. Vsade ti povedia ze sa nesmie,ak len chvilu. MYslim ze 50km je az-az
pre.vit
Přispěvovatel

Příspěvek od pre.vit »

lubomt píše:skus na vlastne riziko. Vsade ti povedia ze sa nesmie,ak len chvilu. MYslim ze 50km je az-az
už jsem zkoušel, když jsem potřeboval odtáhnout auto domů a pak do servisu... i v audi potvrdili že se smí....
A6 Avant Quattro 2,5TDi 132kW Tiptronic (2000)
Fandy
Přispěvovatel

Příspěvek od Fandy »

pre.vit píše:lubomt : proč myslíš, že se tiptronic nesmí tahat na laně? může, ale jen na krátké vzdálenosti.. (do cca 50km)
Předpokládám že kvůli čerpadlu oleje převodovky-neběží,takže horší mazání,takže do 50km tak,je?
Opravy vad.řj,ABS,autoradií,navi. 774446776
Fandy
Přispěvovatel

Příspěvek od Fandy »

lubomt píše:
airbone píše:
Tomas.cz píše:Jinak taky jsem si všiml, že hodně často se stává, že se hladina oleje kontroluje při vypnutém motoru. To je blbost, motor musí bežet a bejt zařazeno D a teplota oleje 35st nebo kolik radí přiručka.
Preco by sa mala hladina kontrolovat pri zapnutom motore? Neviem, ale mne to robil kamos v servise SKODA a isiel presne podla dielenskej prirucky, tam nic o nastartovanom motore a zaradenom "D" nebolo, pokial sa pamatam. Teplotu sme dodrzali stanovenu, i ked na hornej hranici rozmedzia (cakal som okolo 5 hodin, kym to klesne na 36stupnov, ci kolko presne - ta prevodovka drzi teplotu lepsie jak bojler) Vysrubuje sa zatka naspodu tiptronicu a musi odtial valit olej, vtedy ho je dost. Ak netecie, treba doplnit pomocou specialneho pripravku, alebo si na to vyrobit striekacku.
pretoze tam mas aj chladic oleja a ten sa pri nastartovanom motore naplni !!! a tym padom ti ubudne vo vani, nie? Vsak len nemente olej,mne tiez kedysi povedali, ze DOZIVOTNA NAPLN a po 270.000km mi klakla. Oprava v PL aj s naplnami cca 45.000Sk. OLEJ PO ODOBRATI VANE AKO COKOLADA. TAkisto sitko treba pri vymene oleja vymenit,je nasrobovane v takej umelej hmote naspodku vane /zvnutra/. V prirucke pisu kontrola po 90.000km a po 120.000vymena. Takze kazdy kto este po tychto km olej nevymenil a pocul,ze by trebalo vymenit, je sprostý,prepáčte za výraz ale je to tak. Každý by rád ušetril ale predsa na obyč.prevodovke treba meniť tiež olej a spojku+pritlačak,tak si snad nemyslíte,že ked máte niekto tiptronik,že tam už netreba dávať peniaze a že olej bude mať večne tie isté mazacie vlastnosti a viskozitu.
NORMÁLNE MÁM UZ NA TAKÉTO OTÁZKY ALERGIU,POPÍSALO SA UŽ O TOM DOSŤ
A to ešte nevravím o patálii,ked by ma auto niekde daleko malo nechat.Tiptronic sa nesmie ani ťahať na lane. A potom to vyberanie a dávanie Tiptroniku späť !!! Samotný tiptronic ledva odnesú dvaja chlapi a nie to ešte ho na presno dávať v jame na motor. škoda reči,ďakujem,ja som si už užil a nikomu to neprajem.
Chápu že tě se.e že je to furt dokola,ale když se koukneš zpátky,tak zjistíš že spousta lidí v tom má hokej a ani se nedivím.Informací je spousta a názorů taky.Já kdybych nechodil sem na forum,tak dodneška jezdím na původní nápln a budu si říkat jak je super že je tam nafurt a nemusím se starat o.k.?
Opravy vad.řj,ABS,autoradií,navi. 774446776
airbone
Přispěvovatel

Příspěvek od airbone »

lubomt píše:hmmm,prvykrat som sa stretols dievčaťom tu na fore... Ty jazdis na 2,5TDi ? Ak sa mas o to starat,tak to mas riadnu pataliu
Hergot, to je preklep, ma byt "menil". Si ma uz napamatas? ved mi ides maxidot opravit! Ale co sa tyka druhej vety, pravdu mas - pataliu s tym ma i ked som muz...
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

Obrázek
pri vymene
Obrázek
Duri999
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duri999 »

pre .....chiptuning...... a nieco taketo na sharan AUY nemas? Tam sa vraj musi rozobrat prevodovka koli vymene sitka?
Autá sú nato aby slúžili nám a nie my im.
www.retromotor.sk
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Musíš sundat vanu.
Duri999
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duri999 »

je to kod prevodovky FBN tam normalna vana neni (LOL)
Autá sú nato aby slúžili nám a nie my im.
www.retromotor.sk
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

uz som sem pisal,ze ked sa zhodi vana a meni sa olej,tak treba kupit aj new sitko... To sitko je zvnutra vo vani priskrutkovane v takom umelohmotnom drziaku alebo ako to nazvat. Ked som to videl,kukal som tiez ako puk
ratte
Nováček

Příspěvek od ratte »

Ahoj,potřeboval bych taky poradit,měním olej na VW passat 1.9 TDI 85Kw automat a docela jste mě zblbly tím že se olej měří při vypnutém motoru.Ale nikdo to tu pořádně nevysvětlil.Podle mě jedině při zapnutém,protože po nastartování se část oleje nasaje čerpadlem.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“