Felicia topení!!!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Marek77
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Marek77 »

kaad píše:Omlouvám se nebyl jsem opoledne na počítači. Takže raduktor je zapojen následovně: jak přívodní, tak výstupní hadice od radiátoru topení jsou přerušeny vloženy T kusy a odtud vedou hadice k reduktoru.
Takže paralelně - to se většinou tak dělá (Miloši, mýlíš se - u Felicie se reduktory opravdu v drtivé většině případů řadí paralelně k topení).
V tom případě bych zkusil vzít truhlářskou svěrku s jednu hadici vody, která vede k reduktoru, bych zaškrtil. Samozřejmě pak nesmíš jet na plyn. A zkusil bych to topení, jestli se to zlepší.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Marek77 píše:
kaad píše:Omlouvám se nebyl jsem opoledne na počítači. Takže raduktor je zapojen následovně: jak přívodní, tak výstupní hadice od radiátoru topení jsou přerušeny vloženy T kusy a odtud vedou hadice k reduktoru.
Takže paralelně - to se většinou tak dělá (Miloši, mýlíš se - u Felicie se reduktory opravdu v drtivé většině případů řadí paralelně k topení).
V tom případě bych zkusil vzít truhlářskou svěrku s jednu hadici vody, která vede k reduktoru, bych zaškrtil. Samozřejmě pak nesmíš jet na plyn. A zkusil bych to topení, jestli se to zlepší.
Odpojil jsem ten reduktor úplně od vody, hadice jsem zaslepil a ono to topí jak vzteklý. Pravda na volnoběh se to nijak nedivočí, ale stačí přidat na 1000ot a paráda.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="Marek77"]

pokud se díváš do licence tak se to dělá T kusy, u feldy jsi vytáhl tu zahlou hadici u termostatu a vřadil jsi tam reduktor namontoval jsem je tak všechny naučili mě to HL propan zlín, v roce 96 jsem si dělal ještě licence na BRC v brně u zvonařky jak je ten sexšop a tam mě to taky tak naučili,

nikdy nebyl problém, a marku nějaké ochlazování na volnoběh když tam máš minimální odběr litr za hodinu to nehrozí ;)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

kaad píše:
Marek77 píše:
Odpojil jsem ten reduktor úplně od vody, hadice jsem zaslepil a ono to topí jak vzteklý. Pravda na volnoběh se to nijak nedivočí, ale stačí přidat na 1000ot a paráda.
Tak máš dvě možnosti. Jedna, ta dražší, je vyměnit radiátor topení za nový. Druhá, levnější alternativa, je zapojit reduktor do série s topením. Tam by se ale mohlo stát, že je-li to topení opravdu víc zanesené, že bude plyn zamrzat.
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Tak já zkusím ten radiátor vyčistit přípravkem a hodím to do serie. Špihlat radiátor ven se mi zrovna moc nechce. Projedu to a uvidím. Zatím díky.
slovacek.milos
Aktivista

marku u žigula 12OO

tomu ty rozumíš se reduktor napojoval i na ty malinké hadičky u karbecu,

v zimě sežral i 13 litrů plynu a nic nezamrzlo,
slovacek.milos
Aktivista

kaad píše:Tak já zkusím ten radiátor vyčistit přípravkem a hodím to do serie. Špihlat radiátor ven se mi zrovna moc nechce. Projedu to a uvidím. Zatím díky.
já bych špihlal tadiátor baterku ven a povol si topení nená to taková hrůza, po aplikaci přípravku ti felda múže pěkně chcát tak budeš jetě přetěsnovat hadice a měnit chladič,

topení se po přípravku jen nepatrně vylepší
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

já jsem si kdysi zkoušel udělat klimu do feldy právě okruhem z reduktoru a nic moc to nechladilo, moc chladu to neudělá.....někde jsem to i počítal
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

Na téčka se to dělálo na 120kách kde byl ventil topení.Jinak na vratku do serie.
OCTAVIA- ALH
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Tak nakonec jsem se rozhodl a dal jsem nový radiátor topení. Ani tak se to moc nezlepšilo, takže jsem přepojil reduktor do serie na vracečku z topení a je to paráda. Projel jsem to nic nezamrzá.
slovacek.milos
Aktivista

kaad píše:Tak nakonec jsem se rozhodl a dal jsem nový radiátor topení. Ani tak se to moc nezlepšilo, takže jsem přepojil reduktor do serie na vracečku z topení a je to paráda. Projel jsem to nic nezamrzá.
a vidíš sám jak v praxi debilita funguje :)
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

slovacek.milos píše:
kaad píše:Tak nakonec jsem se rozhodl a dal jsem nový radiátor topení. Ani tak se to moc nezlepšilo, takže jsem přepojil reduktor do serie na vracečku z topení a je to paráda. Projel jsem to nic nezamrzá.
a vidíš sám jak v praxi debilita funguje :)
Když už jsi tu debilitu vzpoměl - setkávám se s ní vlastně denně tzv. ,,inženýrská debilita." Vem si např. jen ten radiátor u té feldy: kdyby neudělali tak debilně vystouplý držák baterky stačilo by jen povolit dvě hadice a jeden samořez a výměna radiátoru cca. 10min. Takhle musíš povolit celé topení, částečně rozebrat palubku, povolit ovládací panel, káble, vyloupnout vzduchový vedení a pak to zase složit. Čas cca 1,5hod a tím samozřejmě dražší oprava. O dolování topení u Picassa raději ani nemluvím. To je hlavolam na dva dny.
slovacek.milos
Aktivista

u fáčka jsi to vysunul u fedy musíš povolit celou ventilaci,

ale v pohodě už ses to naučil příště za hodinku :)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Jo, souhlas - výměna topení u Feldy je pitomá díky nedotaženému konstrukčnímu řešení. Ale to je v mnoha autech a i u zdánlivě banálnějších výměn součástek. Téměř u každého vozu narazíš na něco, co se svým konstrukčním řešením vymyká zdravému chápání. Už jsem si zvykl.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Asi je člověk trochu naivní, když jsem kdysi četl Kola od A. Haeilyho , tak tam byl popsán postup výroby, schvalování konstrukcí inženýrů, zodpovědnost hlavního inženýra, ale hlavně speciálního oddělení mechaniků, kde první exempláře podrobovovali rozborce a sborce a psali manuály a hlavně poskytli dobrozdání, že ta součástka nebo díl, jde vůbec vyndat..Aby se nestalo, že konstruktér pod tlakem designérů a karosářů vytvoří paskvil z kterého např. startér vyndají až po vyndání agregátu z vozu.Ale dnes je to asi jinak.. :(
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“