Výměna oleje v převodovce ano/ne?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
po 2 tisicich? hm tak to si jeste pockam:)pasa píše:Olej v převodovce jsem vyměnil ,před tím dvojka šla hůř a trojka škrtala,po výměně (origoVW)se sice výsledek nedostvil hned ale asi po dvou tisících se to rapidně zlepšilo.
passat ATJ+ELN, upgrade AVF+FRF, vstřiky AL, EGR off, KAT out, SOFT MKtech, brzdy S6 321 +MD components 312, sound HIFONICS + JVC ....+APRILIA Leonardo 150:))
... a nebo se trochu oteplilokubiss píše:po 2 tisicich? hm tak to si jeste pockam:)pasa píše:Olej v převodovce jsem vyměnil ,před tím dvojka šla hůř a trojka škrtala,po výměně (origoVW)se sice výsledek nedostvil hned ale asi po dvou tisících se to rapidně zlepšilo.

GIV Variant TDi ???kW
Tak jsem byl dnes ve Škodovce koupit přev.olej do své OII 1.9TDI-PD ze 2006 a cena za orig.olej mně moc mile překvapila...dle mého VIN našel v Etce že do mé převodovky patří olej G 070726A2...cena: 219,-/litr. Měnim ho spíše preventivně..řazení maká pořád dobře,žádné hluky, ale už mám na ní 240tis.km a když jsem viděl u své předešlé OI ve 270tis.km(po 4letech) co z ní tehdy vyteklo za sračku, tak ted už vím že ta jejich tzv.stálá/celoživot.nápň je na .....
- Carlos TDI
- Přispěvovatel
Dal sem taky vyměnit olej při 151000km a změna k horšímu,
předtím tam šel hůř 1q a 2q lehce škrtal, teď tam jedničku dám jen silou a dvojka de hodně ztuha a to je venku +5°C. Požadavek na servis sem měl 75w/90 API GL4 a prej tenhle olej dávaj do VW, značku oleje nevím, jen sem jim řek žádný PARAMO apod. Asi zkusím dát olej do 6qualtu, napíšete někdo jakej to je?

To je bezva zadání, to ti tam nalili určitě to nejlepší.Carlos TDI píše:Dal sem taky vyměnit olej při 151000km a změna k horšímu,předtím tam šel hůř 1q a 2q lehce škrtal, teď tam jedničku dám jen silou a dvojka de hodně ztuha a to je venku +5°C. Požadavek na servis sem měl 75w/90 API GL4 a prej tenhle olej dávaj do VW, značku oleje nevím, jen sem jim řek žádný PARAMO apod. Asi zkusím dát olej do 6qualtu, napíšete někdo jakej to je?

G3 Variant synchro
Pánové tak jsem taky přistoupil k výměně umého Passata B5 1.8T. Vypustil jsem, nalil nový. Ujel jsem zhruba 7km. Všechno pěkně šlapalo šlo dobře řadit. Jel jsem z kopce vyřadil jsem jel jsem asi 100Metrů na neutrál a jak jsem zařadil tak už to bohužel nešlo jako šlo tam hodit ten kvalt ale jakoby spojka začala šileně prokluzovat. A od té doby už nejedu. Při nastartovaném motoru dokažu zařadit bez spojky. Neví někdo v čem by mohl být problém. může se olej nějak dostat do spojky?
Kam jsi to nalil? Do spojky se dostat nemůže, pokud tam netekl už před tím.Mario02 píše:Pánové tak jsem taky přistoupil k výměně umého Passata B5 1.8T. Vypustil jsem, nalil nový. Ujel jsem zhruba 7km. Všechno pěkně šlapalo šlo dobře řadit. Jel jsem z kopce vyřadil jsem jel jsem asi 100Metrů na neutrál a jak jsem zařadil tak už to bohužel nešlo jako šlo tam hodit ten kvalt ale jakoby spojka začala šileně prokluzovat. A od té doby už nejedu. Při nastartovaném motoru dokažu zařadit bez spojky. Neví někdo v čem by mohl být problém. může se olej nějak dostat do spojky?
G3 Variant synchro
resil uz nekdo mnozstvi oleje? jestli radi hure prebytek oleje nebo preliti..
protoze se mi zda predepsanych 2,4 z toho rozhodne nevyteklo..dik
protoze se mi zda predepsanych 2,4 z toho rozhodne nevyteklo..dik
passat ATJ+ELN, upgrade AVF+FRF, vstřiky AL, EGR off, KAT out, SOFT MKtech, brzdy S6 321 +MD components 312, sound HIFONICS + JVC ....+APRILIA Leonardo 150:))